X
Bugfix na kritickou chybu v Quido-Loxone můstku

Bugfix na kritickou chybu v Quido-Loxone můstku

Jak jsem už avizoval v Loxone hospodě, můj program pro spojení Quida a Loxone měl (ačkoli u Vás ještě má 😉 ) v sobě kritickou chybu.

Kritická je z toho pohledu, že když na ni dojde, dokáže sežrat 100% CPU Loxonu, přestanou fungovat všechny vstupy/výstupy a ještě to pekelně zpomalí celý Loxone systém. Být to od korporátu, budou tvrdit, že je to jen glitch, žádný velký problém 😉

Naštěst (ačkoli během fixování spíš bohužel) se chyba objeví tak jednou za měsíc a to jen když pořádně nakládáte Loxonu i Quidu, do toho si hrajete se síťovou kabeláží a občas zrestartujete router.

To je asi i důvod, proč mi to nikdo kupoduvi neomlátil o hlavu. Fix byl jednoduchý, stačilo restartnout Loxone a zase to fakt dlouho fungovalo. Nevýhoda byla, že každý pokus o opravu chyby znamenal upravit Loxone program a čekat.

Ale nakonec se podařilo. Chyba byla způsobená tím, že když se rozpadlo spojení mezi Loxone a Quidem, tak jsou tam opravné mechanismy co spojení opět navážou a získají aktuální data pro vstupy.

Jenže, v určité situaci se navázání spojení nepovedlo a namísto toho, aby se vynulovaly pointery na spojení, zůstaly plné. No, a pak už následoval kolotoč, kdy se neustále dokola spojovalo-ověřovalo-posílalo-spojovalo-ověřovalo-posílalo-…. a to pořád.

Naštěstí, stačilo přidat quido_udp_stream_read = NULL;, aby se spojení správně znova navázalo. A od té doby běhá vše jak má.

Testuju to u sebe momentálně cca 3 týdny, simuloval jsem mu výpadky a vše ok. Tak doufám, že to bylo ono 🙂

Kde stažení je aktualizace v Dropboxu tam, kde byl i původní program. Že je to správná verze poznáte tak, že v hlaviččce je Verze 25.1.2017 (v10).

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x