X
Crypto.com – nákup z karty bez poplatků

Crypto.com – nákup z karty bez poplatků

Dnešním článkem zase zabrousíme do světa kryptoměn a věřím, že tentokrát by mohl být užitečný i pro úplné krypto-nováčky, kteří by si chtěli třeba jen za pár korun nějakou tu kryptoměnu koupit.

Dnes bude řeč o mobilní peněžence, která umožňuje snadný nákup přímo z Visa/Mastercard karty za 0% poplatek (poplatek 2.99% byl bohužel už zase zaveden) přitom za středové kurzy srovnatelné s velkými burzami. K tomu nabízí při splnění určitých podmínek třeba Spotify či Netflix zdarma, platební kartu s cashbackem a hromady dalšího. Řeč bude o službě Crypto.com (link i s kódem na $50 zdarma zde).

Krom výše zmíněných výhod pak ještě přidám návod, jak získat rovnou $150 zdarma. A to se myslím už za chvilku čtení a klikání vyplatí. 🙂

Nejprve ke službě samotné. Já ji využívám momentálně 5 týdnů a používám ji k tomu, abych využil peníze ze své Skrill karty na nákup kryptoměn, aniž bych musel draze peníze vybírat a posílat na CZ účět a z něj pak zase přes konverzi na další burzu.

Osobně už nekupuji BTC, jelikož mám pravidlo, že nad $10.000 se BTC prostě nekupuje :). Je tu ale spousta jiných zajímavých mincí, které mají velký potenciál jít nahoru a teoreticky mnohem více, než samotné BTC. A přesně tyto mince pak za USD (respektive CZK) kupuji přes službu Crypto.com. Konkrétně jsem teď dokupoval hlavně mince ADA (Cardano) a BNB(Binance Coin) a na tom si službu i ukážeme.

Ale pěkně popořadě. Jako první je potřeba udělat registraci. A jak už to u takových služeb bývá, když se zaregistrujete přes můj link, budete moci získat $50 a já s Vámi. Navíc, pokud pak dále zaregistrujete i svého partnera či partnerku, získá i on $50 a vy za něj dalších $50. Celkem tedy uvedených $150 (jen dodám, že my získáme bonus jen za Vás, za vaší drahou polovičku pak získáváte bonus už jen vy).

Bohužel, nestačí na to ale jen registrace. Je potřeba ještě nakoupit 1000CRo, 2500CRO který aktuálně vychází na $140. Těchto 1000CRO 2500CRO pak musíte “staknout”, neboli uzamknout, za což získáte právě zmiňovanou platební kartu a Spotify zdarma. Pokud byste chtěli i Netflix zdarma, je potřeba koupit a uzamknout 10000CRO 2500CRO, tzn $1400. Edited: Crypto.com zdražilo karty, takže jsou nyní za 2500CRO namísto původních 1000CRO.

Osobně zatím testuji jen 1000CRO a tím pádem Spotify. Bohužel, stále čekám na kartu, jelikož její vystavení trvá cca 6 týdnů. Původně jsem chtěl s článkem počkat, jenže čas, do kdy crypto.com rozdává $50 se krátí a od 1.11. už to bude jen $25.

Takže, abych to shrnul. Abyste získali bonus $150, musíte nyní investovat $2×150, tyto peníze se Vám odemknou po 180 dnech, kdy se budete moci rozhodnout, jestli chcete dále stakovat a mít bonus Spotify, nebo si peníze vyndáte. Do toho je nutné jako zisk připočíst ještě zhodnocení samotné CRO mince. Když se podíváme na graf, CRO, tak za posledních 180 dní získal +100%. Navíc je dobré, že posledních pár dnů CRO lehce kleslo, takže kupujete momentálně ve slevě.

Samozřejmě, jako všude platí, že obchod je riskantní a věci se mohou pokazit. Za 180 dní může být hodnota CRO stejná, nebo třeba i nižší. Ale, s tím jak crypto.com masivně roste a dělá kampaně si myslím, že cena ještě poroste.

Každopádně ale investujte jen to, co můžete ztratit. 1000CRO má hodnotu nyní cca $140, což je stále velmi přijatelná cena. K tomu dostanete bonus $50 či $150, které můžete buď ihned prodat a vybrat, nebo ponechat v CRO a nechat je rovněž zůročit (nebo za ně koupit jinou kryptoměnu).

Registrace

Ale teď už k samotné registraci. Pokud Vás zaujala možnost nákupu krypta z karty bez poplatku, nebo třeba získání bonusu zdarma, začnětě tím, že kliknete na tento link s Vašho mobilu (celou registraci je potřeba provést na mobilu). Link obsahuje i pozvánku, která Vám zaručí získání $50 bonusu:

https://crypto.com/app/n68rc4fre8

Po kliknutí na link byste měli vidět tuto stránku. Důležité je, aby byl vyplněný referral code. Do políčka “Email Address” zadejte Vaši emailovou adresu. Na tu Vám přijde link na nainstalování aplikace a zároveň se tím ověří Vaše emailová adresa.

Z emailu (stále na mobilu) otevřete link, který Vám přijde, a uvidíte tuto adresu. Po kliknutí na tlačítko “Get it on Google play” budete přesměrování na GooglePlay obchod, kde si aplikaci stáhnete.

Po otevření aplikace zvolte SignUp (registace) a projděte několik následujících obrazovek, kde Vám aplikace ukáže všechny výhody, které nabízí (tabulka se všemi výhodami níže). Na poslední obrazovce pak zadejte opět Vaši emailovou adresu a stistkněte “Continue”.

 

Na další obrazovce pak stiskněte “Open email”, což Vám otevře Váš emailový klient v mobilu, zde najděte potvrzovací email a klikněte v něm na “Log In”. Tím máte email finálně ověřen a můžete jít dále.

Jako další je potřeba potvrdit Vaše telefoní číslo. Je to z toho důvodu, že peněženka je vázaná na Vaše telefoní číslo. Zadejte číslo a opište potvrzovací kód z SMS.

Nyní přichází část s potvrzováním Vašich dokumentů. Je to opruz, nikdo to nemáme rádi, jenže je to povinnost od EU, takže to dnes už bez toho téměř nikde nejde (píšu téměř, protože jsou ještě cesty, ale nikterak jednoduché 🙂 ). Na první obrazovce potvrďte, zda chcete dostávat promo emaily (nemusíte, ale bývají tam fajn bonusy), na druhé obrazovce je pak info, že budetpotřebovat zadat Vaše plné jméno, jeden z ID dokumentů (občanka/pas/řidičák) a že bude potřeba Vaše selfie.

Vše jim postupně zadejte (bohužel, tyto obrazovky nebylo možné fotit) a po ukončení dostanete info, že do 2-3 dnů budete informování o výsledku. Žádny strach, do cca pěti minut máte potvrzeno :).

Poté, co Vám na email přijde notifikace o schválnení spusťte aplikaci. Dalším krokem je nastavení bezpečnostního PINu. Ten budete zadávat při každém spuštění aplikace nebo poté, co aplikaci delší dobu nevyužíváte (nebo se přepnete do jiné aplikace a zpět).

V dalším kroku nastavte měnu, ve které chcete provádět obchody. Lze nastavit buď přímo CZK, nebo USD. Osobně mám nastaveno USD, protože vidět ceny kryptoměn v CZK je dost matoucí. Bez ohledu na nastavení měny se mi z karty se mi strhává vždy stejná částka, takže se neděje žádná zbytečná konverze.

V případě, že byste jako já na první obrazovce neviděli žádný seznam měn, shoďte aplikaci a spusťte ji znovu. Pak už měny uvidíte (bohužel nemám vyfoceno).

A tím máte zaregistrováno. Bohužel, k bonusu (Vašemu i mému 🙂 ) je potřeba udělat ještě pár kroků. Těmi kroky je právě nákup zmiňovaných 1000CRO, jejich staking (uzamknutí) a žádost o kartu umožňující všechny benefity. Pokud chcete pokračovat, zvolte “Continue” a na další obrazovce si vyberte jednu z nabízených karet.

Edited: Crypto.com zdražilo své karty o 2.5x násobek. Nové ceny jsou níže:

Karty se dle barvy liší v množství CRO, které musíte uzamknout a zároveň nabízí různé stupně výhod. Stránka s těmito informacemi je zde. Jak vidíte, čím víc staknutých CRO, tím více legrace. Na druhou stranu, uzamknout 1 milión CRO, to už chce koule :). Já osobně jsem žádal o červenou s 1000CRO, dává mi smysl i zelená/fialová s 10.000CRO. Více bych ale určitě neinvestoval.

Zvolte kartu dle svých preferencí a zvolte “Continue”. Na další obrazovce pak máte shrnuté požadavky. V mém případě 1000CRO uzamknutých na 180 dní. Na další obrazovce pak už máte samotný nákup CRO (a takto pak vypadají i ostatní nákupy kryptoměn). Klikněte “Add credit or Debit card” a přidejte Vaši kartu.

 

Další dvě obrazovky jsou pak už jen shrnutím nákupu, kdy první Vás informuje o 0.0% poplatku a druhá je sumarizace nákupu. Potvrďte a zakoupení mince budou automaticky uzamčeny.

Zbývá pak poslední krok. Kvůli VISA kartě je ještě potřeba potvrdit Vaši adresu. Na potvrzení stačí nahrát jakýkoli dokument, kde je uvedeno Vaše jméno a adresa. Může to být klasicky bankovní výpis, ale třeba taky faktura od Vodafonu nebo faktura za vodu/elektriku. Proklikejte tyto tři obrazovky, které Vás na nahrání dokumentu upozorňují.

Dokument s adresou opět jen vyfotíte foťákem v mobilu. Zároveň je potřeba adresu také ručně zadat do formuláře (nemám vyfoceno bohužel). Adresu vyplňujte bez diakritiky.

A tím máte hotovo. Vím, byl to opruz, ale stojí to za to, opravdu :). Na poslední obrazovce nyní vidíte, že se čeká na ověření Vašeho dokumentu s adresou. Osobně jsem tam za sebe nahrával bankovní výpis a za I. pak fakturu za vodu, obojí prošlo napoprvé.

V okamžiku, kdy budete mít potvrzenou i adresu, odemkne se Vám bonus $50. Tento bonus můžete ihned prodat a vyndat, nebo za něj koupit něco dalšího (a nebo CRO nechat a počkat, až i ten vyroste). Zároveň, pokud máte nějakou drahou polovičku, můžete rovnou rozjet druhou registraci a získat další bonus $50+$50. To uděláte pomocí tlačítka “Refer & Get $50 USD”. A pokud máte ještě více příbuzenstva, můžete do toho zatáhnout i všechny prababičky 🙂

Jak nakoupit a používat crypto.com peněženku

Bonus máte, nyní trochu k použití samotné peněženky. Služba/peněženka jako taková je vcelku důveryhodná a bezpečná. Nejedná se o žádnou rychlokvašku nebo scam. Jen pro představu, jen za samotnou doménu crypto.com zaplatili $12.000.000 . To jen pro ilustraci, že se nejedná o žádnou malou firmu, co chce okrást naše malé vklady (nejspíš :)).

Na druhou stranu, jde stále o mobilní peněženku, která není tak bezpečná, jako třeba Trezor. Proto určitě nedoporučuji držet na ni nějaké vetší množství mincí. Malware/virů v mobilních zařízeních je stále hromada a byla by škoda o prostředky přijít. To už raději držet prostředky třeba na Binance, kde mají jejich SAFU fond (ručí za vložené prostředky), než takto v mobilu. Ideálně ovšem opravdu nějaký Trezor One za 1500Kč a držet si vše pěkně u sebe v bezpečí.

Ukázka, jak využívám momentálně crypto.com peněženku já. Jak vidíte, postupně jsem dokupoval po malých částkách minci ADA(~$300USD) . Ihned po nákupu jsem pak ADA posílal do vlastní peněženky, abych nic nedržel přímo na crypto.com. Samozřejmě, toto bylo zase možná příliš “přehnané”, jelikož samotný převod stál 10ADA. Jenže, v tu dobu jsem vše teprve testoval a navíc jsem ADA posílal do peněženky, kde probíhá staking, takže jsem chtěl mít mice co nejdříve převedeny.

A na úplný závěr ještě pár obrazovek jak nakoupit nějakou kryptoměnu. Zvolte záložku “Home” vlevo dole a klikněte na tlačítko “Trade”. Na další obrazovce vyberte “Buy” a na další obrazovce pak zvolte minci, kterou chcete nakoupit. Osobně doporučuji koupit si buď BTC, nebo třeba BNB (BinanceCoin) či ADA. Určitě bych se ale vyhl všem Bitcoin klonům, například Bitcoin Cash.

Po vybrání kryptoměny se Vám pak ukáže již známá obrazovka, kde zvolíte množství mince kterou chcete koupit a z které karty se má nákup provést. Nákup potvrďte stisknutím “Buy”. Uvidíte rekapitulační obrazovku a po potvrzení budou mince připsány na Váš učet. Zároveň je možné nastavit službu tak, aby Vám po malých částkách kupovala pravidelně sama. To uděláte tlačítkem hodin vedle tlačítka “Buy”.

Závěr

A to je pro dnes asi všechno. Jak vidíte, aplikace toho nabízí opravdu mhoho a šlo by toho napsat ještě hodně. Už tak je ale dnes článek dost dlouhý, tak to pro dnešek utnu :). Až dorazí karta (trvá to nyní prý 6 týdnů, já čekám pátým týdnem), napíšu ještě návod/recenzi na kartu samotnou a ukážu, jak využívat cashbacku či dalších bonusů. Stejně tak pak ukážu návod, jak získat Spotify zdarma.

Pokud byste měli jakékoli dotazy nebo potřebovali pomoct se samotnou registrací, pište do komentářů, pokusím se pomoct přímo v komentářích, případně připravím další článek.

PS: Pokud jste zaskrolovali rovnou na konec a hledáte registační kód na bonusových $50 zdarma, klikněte zde.

 

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

18 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
dan
Guest
dan
3 years ago

Cau,
CDC pouzivam cca rok, a kartu mam od cervna. Kdybys mel nejakou otazku, tak se klidne zeptej. Napisu par postrehu( clanek jsem jen proletel,tak snad nebudou mimo).

Pro vyuzivani karty v CZ je dobre kartu kombinovat ještě s jednou kartou -CURVE(slouží jako taková nadstavba nad tvým kartama)

  • Jde přidat do google pay a applepay
  • Poskytuje ochranu zákaznika mastercard
  • Umoznuje se vyhnout diky GoBackInTime menovemu riziku – coz vzhledem k tomu, ze Crypto je v EUR je pro cechy podstatne.
  • Funkce GoBackInTime umoznuje do 90 dni preuctovat platbu na jinou kartu. Taktze muzes uz ted utracet a az ti za 2 mesice prijde crypto karta tak tam platby preuctovat a dostat cashback
  • CDC je tzv predplacena karta a nektere terminaly ji muzou zamitnou, coz CURVE resi.
  • + dalsi ale nebudu se rozepisovat. kdybys chtel poslu REF myslim ze to taky neco ma.
  • PS viz nize kdo vi jak to s CURVE bude dale

Co se mi nelibi na Crypto (a proto taky leti cena CRO ted dolu) jsou preslapy, kdy bez varovani meni podminky.

  • MCO -> CRO Swap. (bez varovani. teoreticky hodnotne MCO swapli za CRO ktereho jsou miliardy) a vsichni earli adopteri ostrouhali
  • Cca pred tydnem bez varovani ukoncili podporu CURVE. Po vlne nevole vracena behem pul dne na dobu neurcitou podpora zpet
  • O prazdninach chyba na burze kdy cena za 1 ETH vyletela asi 70tisic dolaru a hodne lidi zvladlo smenit a par stastlivcu vytahnout i ven. 2 dny nejela burza, appka ani karta. Delali rollback vsech transakci
  • 2 dny zpatky bez varovani snizili EARN uroky a zejmena na CRO. Z 20%pa na 6%pa. Po vlne nevole tusim zvedli na 10pa.
  • Konecne dnes prisla omluva ze budou sve rozhodnuti lepe komunikovat a konzultovat

I pres tyto negativa mam CDC rad a karta je super.

Co se tyce nakupu crypto v App jak doporucujes. Tak nedoporucuju zvlast u mensich altcoinu je spread jak prase. Takze zadarmo prevest na jejich burzu a smenit a treba poslat zpet.

dan
Guest
dan
3 years ago
Reply to  L

-Nevim s kým se vyrovnali, jestli s těm co dávali žalobu?. Každopadně MCO se ještě před prázdninama stakovalo na karty a volne obchodovalo a swap museli udělat všichni. Na začátku tam byl k tomu swapu nějaký bonus…ale to uz je jedno, to je uz takova krypto historie 🙂

-S tím zablokovaním Curve sem se spatne vyjadril. Prestali vyplacet cashbacky pri pouziti Curve. Ale nebyli by prvni, pry to blokuji vsechny banky co maji rozum 🙂 za prve CDC (pry?) prichazi o nejakou cast nebo cele transakcni poplatky a za druhe Curve reportuje vybery z bankomatu jako utratu a diky tomu cdc vyplaci nechtene cashback i pri vyberu z bankomatu.
Takze ta blokace se dala pochopit, ale alespon s oznamenim dopredu. Ne jak to provedli oni. Z minuty na minutu a odpoved se clovek dozvedel akorat na supportu.

Ten spread,to mam info ze stejneho telegramu co pises.

Ted vykopirovam konverzace:

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Máte někdo zkušenosti se spredem v app?
Je dynamicky v zavislosti od objemu – cim vacsii objem tym vacsi spread – a este od casu, tzv. v case premenlivy 🙂

Spread byl v Appce vždycky horší než na Burze, co jsem četl na redditu tak 0.25%-0.5%

Teď jsem v app dělal swap a z 22300cro a když bych dělal swap zpět tak mám 11300Cro

Tak u těch různych altu to bude horší no a vyšší částky asi nemá smysl měnit v Appce, to je fakt vhodnější Burza

No mozno si vychytal zly moment, ono niekedy ten kurz v appke vystreli alebo spadne na zlomok sekundy, je potrebne byt obozretny

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Ale je mozne ze to byl jen nejaky extrem. Menil pry za ANKR

To co pises nize vypada fajn.

A co se tyce komunikace tak dneska slibovali ze se zlepsi 🙂

A skoda ze si nestihl kartu driv, do konce zari byly cashbacky v tescu, kauflandu a Lidlu 10% na vse 🙂

Dan

Jura
Guest
Jura
3 years ago
Reply to  L

Zdravím, moc díky za článek! Jelikož na Mintosu asi pomalu končím (recentně tam krachla další půjčková společnost a vymáhání nikam nevede), tak se poohlížím jinde. Mám už nějakou dobu nakoupené krypto (hlavně BTC, trochu ETH) přes Coinbase, ale poplatky jsou šílené, takže je fajn vědět o alternativě.
Trochu mě nicméně znervózňuje množství negativních 1* recenzí na Google Play z posledních doby, kde si lidi stěžují na velmi špatný customer support a delší čekací doby týkající se výběrových transakcí.
Se Spotify zdarma to zní určeitě dobře a asi to zkusím, ale jak je uvedeno v podmínkách, můžou to kdykoliv bez zdůvodnění zaříznout.

Jura
Guest
Jura
3 years ago
Reply to  L

Založil jsem účet, stihl jsem to ještě za těch 50USD :). Počítám, že ten Spotify refund bude probíhat až po zadání údajů z jejich platební karty?

dan
Guest
dan
3 years ago
Reply to  Jura

S tím Mintosem to je teda drsne. Jeste ze jsem z nej na jare odesel.
K tomu zariznuti uroku na cdc musim dodat, ze bez oznameni zarizli vsechny nove + ty flexi. Ty stavajici zamcene ferove dobehnou(napr ja mam zamcenych 10K CRO s 20% jeste na 4 mesice).
Co se tyce vyberu ted jsem z tama preposilal neco na binnace pomoci LTC a do pul hodky to bylo venku. Ve stejny den sem pakoval posledni zapomenute zbytky z coinbasepro taktez pres ltc a bylo to behem par minut. Takze v tom nevidim takovy rozdil.

Customer support jsem resil v dobe wirecard prusvihu, kdy toho meli urcite hodne a odpovidal tak do dne. coz taky neni zadna hruza.

Jura
Guest
Jura
3 years ago

Možná bych do článku doplnil informaci, že se změnily podmínky stakingu. Modrá karta je stále free, ale všechny další “stojí” 2.5x více CRO, než doposud.

Petr
Guest
Petr
3 years ago

Ahoj, dnes jsem se snažil převést vstupní vklad a platbu mně odmítl Revolut i Hello bank, že jde o nepodporovaného obchodníka. Je to normální? Díky za radu

Dave
3 years ago

Ahoj, nějaké aktuální info? Je tam ještě nějaký bonus?

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x