P2P – nová platforma Swaper

P2P – nová platforma Swaper

Poslední dobou se hodně mluví o nové platformě Swaper. Je to nováček, ale má pěkné UX, poskytuje investice s BuyBack garancí, úročení 12% a úvěry jsou na 30 dnů. Takže proč to nezkusit 😉

Firma stojící za službou Swaper je wandoofinance.com, opět z Litvy ;-).  Úvěry nabízené na platformě jsou momentálně z Polska a Gruzie.

Podmínkou pro registraci je mít učet v některém ze států Evropské Unie, takže pro nás bez problémů. Zjišťoval jsem i oblíbený formulář daňové rezidence a pro tuto platformu není potřeba. Pro plné ověření stačí zaslat klasicky doklad +nějakou fakturu za služby.

Po klasické registraci je potřeba zaslat první platbu minimálně 10EUR z banky. Do doby, než budou peníze připsané na Váš Swaper účet máte jen omezený přístup v systému. Naštěstí SEPA platba trvá max 24h, takže druhý den můžete pokračovat ;-).

Jakmile peníze dorazí, na úvodní obrazovce uvidíte velmi primitivní nastavení autoinvestu. Jelikož mají vše za 12%, tak si jen nastavíte, jestli má investovat i s reinvestem, nebo jen rozinvestovat aktuální částku.

Jelikož ani v instalacích programů na PC nikdy nedávám “Automatic”, ale chci vidět, co lze nastavit, šel jsem cestou “Customize”. Tam se pak už dá nastavit pojmenování portfolia, maximální investice do jednoho úvěru, minimální interest rate, atd.

Nastavil jsem si to tak, jako na ostatních serverech, tzn. jedna investice maximálně 10EUR, od 12%.

Případně lze investovat i ručně, ale jelikož server disponuje BuyBack garancí a všechny úvěry jsou stejné, je celkem zbytenčné to vyklikávat ručně. Investování samotné je pak hodně podobné ostatním P2P službám, nejvíce pak opět Twinu před jeho redesignem.

K převodu peněz na Swaper lze opět využít Transferwise, ale opět ne na první platbu. Ta z důvodu bezpečnosti musí být provedena z bankovního účtu.

Do služby jsem momentálně vložil 100EUR. První dojem ze služby je dobrý a asi ještě nějaké euro přihodím, ale s větším vkladem počkám na přesnější čísla po měsíci/dvou využívání. Přeci jen, slibovat 12% se dá snadno, ale realita by mohla být jiná. V dalších měsíčních sumarizacích tak přibude i Swaper.

Linky pro Vás

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

27 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Georgio
7 years ago

Super, díky za článek. Snad teda přibyla nová vhodná platforma pro diverzifikaci 🙂

Milan
Guest
Milan
7 years ago
Reply to  L

Nezaložíme nějaký portál na půjčování v Polsku? 🙂

Jirka
Guest
Jirka
7 years ago
Reply to  L

300% … to se pak nedivím, že mají na BuyBack garanci 🙂 Těch 12% jsou fakt drobné…

Milan
Guest
Milan
7 years ago

Vypadá to zajímavě. A četl jsi někde nějaké recenze? Stránky mají udělané pěkné tak jsem zvědav za ten měsíc.

Juraj
Guest
Juraj
7 years ago

Nevýhodou této platformy je omezená nabídka půjček. např. v tuto chvíli je k dispozici kolem 600. Včera jich bylo cca 700.
Líbí se mi, že % výnosy jsou počítány jako XIRR jen z toho, co se opravdu připsalo na účet – takže žádná imaginární čísla.
Zajímavostí je také VIP program, který nabízí +2%.

Juraj
Guest
Juraj
7 years ago

Jasně, zatím je to lambáda, ale taky je tam pár stovek pionýrů. Uvidíme, jestli to bude stačit, až příjdou velcí hráči.

In November – 161 active investors.
In December – 258.
In January – 395.

Georgio
7 years ago
Reply to  L

Viventor změnil design, to je zatím to jediné, co se tam za poslední x týdnů změnilo 🙂

Georgio
7 years ago
Reply to  Juraj

Co znamená velcí hráči ?

Lukáš
Guest
7 years ago

Na tuto platformu už jsem se také díval. Jak je to tam se sekundárním trhem? Je sloučený s primárním podobně jako na Twinu?

Lukáš
Guest
7 years ago
Reply to  L

Díky. Souhlasím, taky se mi ten koncept sloučeného tržiště bez poplatků líbí víc.

Georgio
7 years ago

Dnes se mi zainvestovaly první 4 půjčky: celkem za 52 Eur.
Mám nastaveno 10 Eur na půjčku (takže dohromady to mělo být 40 Eur oproti 52), ale u dané kolonky, kde se vpisuje částka na jednu půjčku, je taková větička v závorce: + up to 10 EUR. Kdybyste to také někdo řešili, tak jsem zjistil odpověď na podpoře níže. Moc mě to zatím neuspokojilo, nelze říci, kolik se vlastně na jednu půjčku zainvestuje… Ještě se poptám..

Hello Jiri,

As the Auto Invest settings say “Investment amount per loan (+ up to 10 EUR)” – meaning that, additionally to your selected amount Auto Invest might invest up to 10 EUR. So, if you select amount of 10 EUR, Auto Invest might invest from 10,99 EUR to 19,99 EUR overall in a single loan.

I’m hoping this explains the situation with Auto Invest, the best option to Invest exactly 10 EUR is to do it manually, which is currently almost impossible.

There actually is a stable stream of new loans, however, our investors are currently investing large amounts and creating auto-invest portfolios. Combining the high demand of loans from investors with AutoInvest portfolios we arrive to a situation when all loans which are supposed to appear on our website are automatically ‘consumed’.

We are actively working on providing more loans so we can satisfy our investors demand which is steadily increasing.

Georgio
7 years ago
Reply to  L

Psal jsem znovu, proč to tak mají a z podpory přišlo toto:
Jiri,
there few reasons why we have implemented this. The primary reason is this:
If you are selling the loan, that you are owning, and it’s for example 17 Eur – Auto Invest portfolios of other Investors could have bought out only 10 Eur, leaving you with 7Eur for the rest of the term. The Interest Income from amount less than 10 Eur is pretty small, that is why the minimum Investment amount on Swaper platform is 10 Eur.
With this algorithm we are excluding these situations, when Investors are left with amount less than 10Eur invested, unable to sell it or to receive notable Interest Income.
However, we are not sticking to this algorithm, and will are open to consider updating it in accordance with User feedback and results of the data analysis.

Your questions and suggestions are always welcome.

Georgio
7 years ago
Reply to  L

Já s tím zatím umím žít, když budu vědět, že na jednu půjčku bude od 10 do 20 Eur… I-když jsem to pochopil spíše tak, že se to pravidlo bude projevovat při zbytkové částce na účtu, tak se to projevuje nějakým způsobem i při běžném nákupu, když je na účtu ještě dosti financí..

Juraj
Guest
Juraj
7 years ago

Zajímavé!

Mohu se optat, kdy a kolik jsi tam poslal EUR? Zajímá mě, jak je velký převis poptávky nad nabídkou.

Díky

Georgio
7 years ago
Reply to  Juraj

Já jsem poslal někdy minulý týden 260Eur a celý obnos celý týden do dnes ležel ladem – takže jsem trefil špatné období 🙂
Dnes se mi koupily první 4 půjčky…

Juraj
Guest
Juraj
7 years ago

Včera se mi připsalo 263 EUR, abych dorovnal pozici na 500 EUR. Tak jsem zvědavý, jak dlouho to bude trvat. Původně jsem chtěl zkusit tu VIP pozici, ale po posledním týdnu jsem včera raději zajel na FÚ. Jakmile dostanu potvrzení o domicilu, pošlu to na Viainvest.

Ta lambáda na Swaperu skončila docela rychle… Škoda, líbil se mi.

Juraj
Guest
Juraj
7 years ago
Reply to  Juraj

Včera večer se mi zainvestovalo 140 EUR a k dnešnímu ránu už bylo rozinvestováno vše, což není zlé. Uvidíme, jak si povedou dál…

Georgio
7 years ago
Reply to  Juraj

Mi ležely peníze sice skoro 2 týdny ladem, pak v pondělí se zainvestovaly 4 půjčky a myslím že v úterý zbytek (asi 260E dohromady), takže za mě spokojenost zatím. Ale bude to chtít sledovat…

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x