Jak nakoupit Bitcoin krok za krokem

Jak nakoupit Bitcoin krok za krokem

Ohlasy na článek ohledně nákupu Bitcoinu mě opravdu mile překvapil (ačkoli je škoda, že píšete stále raději do emailu než do diskuze. Ta je opravdu anonymní a nemusíte se jí bát :)). A ačkoli řada z Vás nákup zvládla sama, psalo si i dost lidí o návod, jelikož se bojí Coinbasu kvůli absenci češtiny. Ale nebojte, není se čeho bát.

Původně to měl být jeden článek, ale jelikož se to dost rozrostlo, vydal jsem nejprve samostatně článek o registraci do Coinbase. Ten vás provede krok za krokem kompletní registrací a prvotním posláním peněz na Váš účet. Dnešní článek na to pak bude navazovat a ukáže, jak Bitcoin přesně na Coinbase nakoupit.

V dnešním článku půjdeme krok za krokem posláním peněz z Komerční banky na Coinbase a nákup peněz na Coinbasu samotném. Všechny kroky budou reálné, protože sám nyní potřebuji nakoupit Bitcoiny na nový projekt, který zde na blogu chci rozjet. Do emailu mi přišlo také pár dotazů, jak moc cryptu věřím a že jestli to není jen reklamní článek. Nene, není :). Opravdu mu věřím a abych ukázal jak moc, přikládám i screenshot z převodu peněz do Coinbase 🙂

Inspiroval jsme se jinými bloggery/investory a chci krom reportů z P2P investování udělat i seriál z investování do různých kryptoměn. Pro tyto potřeby jsem se rozhodl vyhradit 100.000Kč, které v dalších článcích rozinvestuji do několika měn. Zatím ještě nevím přesně kolika, možná až 100 měn nebo ICO projektů a tyto měny budu dlouhodobě držet a případně dál obchodovat.

Tak, a teď už k samotnému nákupu. Oproti samotné registraci je už nákup vcelku rychlovka. V horním menu vyberte položku “Buy/Sell”.

A takto pak vypadá obrazovka pro nákup či prodej kryptoměn. Nejrpve si vyberete, zda měnu nakupujete či prodáváte (položka Buy-Nákup, Sell-prodej), dále zvolíte, jakou měnu chcete nakoupit. V našem případě kupujeme Bitcoin.

Jako další položka je, jak za kryptoměnu chcete zaplatit. Kromě Vaší EUR peněženky, do které jste si poslali peníze při registraci, můžete zplatit také kreditními kartami. Jak jsem ale psal, je tam limit 20EUR na týden, než se dosáhne nákupů za ca 100EUR.

Dále ještě v rámci článku pro upřesnění dodám, že článek píšu ve stejný den, co jsem psal článek o poslání peněz na Coinbase. Z tohoto důvodu je zatím na účtě jen 500EUR, nikoli zmiňovaných 4000EUR, které tam dorazí během zítřka/pozítří. Tak to jen pro úplnost :).

Ale zpět k nákupu. Po zvolení Bitcoin měny a Vaší EUR peněženky už zbývá jen zadat, kolik chcete nakoupit. Pokud budete chtít nakoupit například za 200EUR, zadejte 200 do levého políčka v dolní části formuláře. Systém Vám automaticky přepočítá, kolik BTC za to získáte.

V pravé části se Vám pak ukáže rozpis Vašeho nákupu. Nakupujete 0.0256BTC při aktuální cen 7.472.23EUR za BTC, poplatek za transakci je 1.98EUR. Pokud s transakcí souhlasíte, potvrďte transakci pomocí “Buy Bitcoin” tlačítka.

Jako další obrazovka se Vám ještě jednou ukáže sumarizace celé transakce. Ješte jednou tedy stiskněte “Confirm Buy”, čímž celou transakci provedete.

A takto pak vypadá potvrzení transakce. Máte nakoupíno, ale samotné Bitcoiny se na účtě mohou objevit až o cca den později. Moje zkušenost ale je, že jsou připsány téměř okamžitě.

Jak vidíte na tomto screenshotu, o cca 10 sekund později jsou eura z účtu strhnuty a Bitcoiny připsány na mém účtu. Pokud jste postupovali v návodu spolu se mnou, gratuluji, stali jste se hrdými majiteli Vašeho prvního Bitcoinu :).

Jak nakoupit další Bitcoiny/jinou měnu

Na závěr tohoto článku ještě ukážu, jak dobít další peníze na Coinbase účet v případě, že byste chtěli za nějaký čas přikoupit Bitcoin či nakoupit jinou měnu. Dobíjení peněz se dělá v záložce “Accounts”.

Zde v levém seznamu vidíte přehled všech měn (jak Fiat EUR/USD/…, tak kryptoměn). U každé měny můžete zvolit, zda ji chcete odeslat či přijmout. Můžete tak vložit nejen EUR, ale třeba i Bitcoiny z peněženky pokud je budete chtít prodat (ukážů v dalším článku).

V našem případě chceme vložit další  pěníze na nákup krypto. Zvolíme tedy “Deposit” (kdybychom chtěli peníze vybít zpět na náš bankovní účet, zvolili bychom “Withdraw”). Po stisku “Deposit” už uvidíme známou tabulku z prvotní registrace. Zde zadáme opět název Banky a jméno, částku a pokračujeme stejně, jako když jsme vkládali peníze poprvé.

A to je pro dnešek vše. Piště do komentářů, jestli bude něco nejasné nebo co dalšího by Vás zajímalo. Mám zatím naplánovaný další článek, kde ukážu, jak poslat zakoupené Bitcoiny do soukromé peněženky a Trezoru, dál pak článek o nákupu alternativních měn a jejich průběžném zúročování.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Shorty
Guest
Shorty
5 years ago

To spis by hodil clanek jak na short bitcoinu

Adam
Guest
Adam
5 years ago

Doporučuji nakoupit přes GDAX ( propojené s účtem na coinbase). Jsou tam levnější poplatky za transakci.

Zde menší návod, jak to funguje
https://kryptomagazin.cz/gdax-exchange-burza-navod/

Kefas
5 years ago

Zdravím, na nákup BTC za CZK nebo EUR je nejlepší Coinmate.
https://coinmate.io
Jedná se o českou firmu a účty mají ve FIO !
Převod je realizován okamžitě a kurzy jsou slušné i při menší likviditě. Naopak při limit pokynu lze často dosáhnout lepších cen nákupu.
Není zač 🙂

trackback

[…] jsem už nastínil v předešlých článcích, kromě samotného nákupu Bitcoinu máme v plánu také nákup různých malých nadějných měn […]

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x