Jak se zaregistrovat na Coinbase a získat 10USD zdarma

Jak se zaregistrovat na Coinbase a získat 10USD zdarma

V rámci série článků o kryptoměnách se tentokrát budu věnovat registraci na Coinbase. Coinbase je internetová směnárna, kde můžete za fiat peníze (tzn USD, EUR,…) nakoupit kryptoměny (v současnosti Bitcoin, Ehtereum, BitcoinCash a Litecoin). Coinbase je jedna z největších směnáren tohoto typu. Zároveň je dostatečně důvěryhodná a stabilní, takže se nemusíte o své peníze bát.

A nyní už k převodu a nákupu samotnému. Jako první je potřeba udělat si registraci na www.coinbase.com. Pokud při registraci použijete náš link, získáte navíc bonus 10USD k Vašemu prvnímu obchodu nad 100USD. Zároveň tím podpoříte i náš blog, jelikož stejnou částku dostaneme také my.

Na úvodní stránce zvolte v pravo nahoře “Sign Up” a na následující stránce vyplňte své jméno, příjmení a heslo. Heslo doporučuji dát složitější a jiné než máte na jiných webech. Přeci jen tam budete mít svoje peníze. V dalším článku pak kdyžtak vysvětlím ještě 2FA (dvou-fázovou autentizaci), díky které budete mít účet v mnohem větším bezpečí.

Po vyplnění údajů zaškrtněte že nejste robot (pokud nejste… 🙂 ) a že je Vám více než 18 let (což Vám předpokládám většinou je). A pak už jen klikněte na “Create Account”.

 

Jako další krok musíte potvrdit Váš email. Otevřete emailovou schránku a klikněte na link v emailu.

Klikněte v emailu na “Verify Email Address”, což Vás vezme zpět na stránku Coinbase, kde se nyní přihlaste svým uživatelským jménem a heslem.

Po přihlášení je potřeba doplnit ješte telefonní číslo do Vašeho profilu. Zadejte Vaše telefonní číslo, na které Vám přijde potvrzovací kód.

Opište potvrzovací kód do následující obrazovky a tím budete mít hotovou první část registrace.

Po registraci do webu samotného je nyní potřeba ověřit Vaši identitu a zadat Váš bankovní účet. Začneme s ověřením identity, které je bohužel potřeba, jelikož se jedná o finanční instituci a oni to tak zkrátka dělat musejí.

Dole na stránce proto zvolte “Verify your identity” a pusťme se do toho.

Na následující obrazovce zvolte, jaky typ dokumentu chcete nahrát. “Passport” znamená pas, “Driver’s License” je řidičák, “Photo ID” je občanka.

Po potvrzení typu dokumentu na další obrazovce zvolte, jak chcete soubor nahrát. Můžete ho nascanovat pomocí webkamery počítače, pomocí mobilu (budete muset do mobilu stáhnout jejich aplikaci) a nebo nahrát jako soubor, který máte uložený na počítači (který jste předtím třeba nascanovali, nebo nafotili pomocí mobilu a uložili si do počítače).

 

Já jsem zvolil použití webkamery, abych nemusel nic scanovat nebo instalovat. Pokud zvolíte jako já scanování webkamerou, na následující stránce Vám Coinbase ukáže, jak máte Vaši občanku na kameru ukázat. Potvrďte tlačítkem OK.

 

 

V dalšm kroku ukažte občanku na kameru a vycentrujte ji tak, aby seděla ve zobrazeném rámečku. Když budete připraveni, stisktněte tlačítko “Take photo” pod Vaš9 občankou.

Pokud jste s fotkou občanky spokojeni, stiskněte tlačítko “Next”, pokud chcete udělat novou fotku, protože je například občanka rozmazaná, stiskněte tlačtko “Retake”. V následujících dvou krocích udělejte to stejné se zadní stranou občanky. Opět zadní stranu vyfoťte a potvrďte, že je vše ok.

Po odeslání zadní strany občanky proběhne automatická kontrola, zda jsou fotky v pořádku. V mém případě to trvalo cca 5 minut.

Po dokončení potvrzení dostanete do emailu zprávu, že je vše v pořádku, stejně tak se ukáže oznámení na webové stránce (tu jsem bohužel nestihl vyfotit). Stistkněte ok, tím se vrátite zpět do hlavní stránky Coinbasu.

Nyní, když máte účet ověřený, přidáme bankovní účet. Předtím, než můžete peníze do Coinbasu poslat, musíte jim říct, z jakého účtu jim peníze pošlete. Klikněte proto dole na obrazovce na “Add a payment method”.

 

Nyní zvolte, jak chcete peníze do Coinbase dostat. Můžete buď pomocí bankovního převodu, nebo kreditní kartou. Bohužel, v případě kreditní karty je povolen na začátek limit 20EUR na týden a až po cca šesti takových vkladech Vám dovolí více. Takže pro nějaké větší nákupy ze začátku nepoužitelné.

Pro přidání bankovního účtu je zároveň potřeba poslat první částku. Po ověření, že vše funguje, doporučuji poslat 2-3 tisíce maximálně, aby kdyby se někde peníze zasekly kvůli prvotní aktivaci účtu, tak jste nebyli zbytečně pod stresem. Zároveň ale tak, abyste díky částce dosáhli na 10USD bonus, tedy nejméně 100USD. Tzn. při současném kurzu 100USD = 2070 Kč, toto je aktuálně minimální částka pro výplatu bonusu.

 

Pro přidání účtu nejprve na první obrazovce zadejte název banky a do druhého políčka jméno toho, na koho je bankovní účet psán (tzn. Vaše jméno). Dolů pak zadejte částku, například 200 EUR.

Na následující obrazovce se Vám ukáže referenční kód. Pomocí tohoto kódu se Vaše platba spáruje s Vaším účtem. Tento kód proto musíte zadat do poznámky pro platbu. Ukážeme si za chvíli. Není potřeba si teď kód kopírovat, protože se ukáže znovu na další obrazovce.

Na poslední stránce platby se Vám pak ukážou všechny potřebné údaje k provedení platby. Tyto údaje nyní zadáte do svého bankovnictví k převodu peněz. Bohužel, na převody peněz do Crypto směnáren či burz nelze použít Transferwise, takže se musí peníze poslat napřímo z bankovního účtu. Důvod je, že burza potřebuje znát Váš účet a musí mít jistotu, že jste to vy.

Důležité položky na vyplňení jsou IBAN, což je číslo účtu v mezinárodním formátu a BIC/SWIFT kód, což je mezinárodní kód banky (pokud se nepletu). A samozřejmě částku, co posíláte.

V případě komerční banky pak na druhé stránce převodu je nutné vyplnit zbývající údaje. Mezi nezbytné údaje patří Jméno příjemce, což je “Coinbase UK, Ltd.”, země Estonsko a Zpráva pro příjemce, do které vyplníte kód z políčka “Reference Number”. Ostatní údaje můžete nechat buď nevyplněné, nebo tak jak jsou.

A to je vše. Pak už stačí den počkat než se peníze na účet připíšou a můžete začít nakupovat. A o tom bude další článek.

PS: Pište do komentářů, pokud by někde něco nesedělo. Prošel jsem komplet novou registrací na svou ženu, takže by mělo být vše aktuální a funkční.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
5 1 vote
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Po registraci pak převedete peníze k nim na účet a do dvou dnů můžete provádět nákup. Pro úplné začátečníky doporučuju koupit Bitcoin nebo Ethereum. Obě měny jsou teď nízko a obě jsou dost velké a stabilní na to, aby za nějakou dobu vyletěly nahoru. Kompletní návod jak se registrovat je k dispozici zde. […]

trackback

[…] to měl být jeden článek, ale jelikož se to dost rozrostlo, vydal jsem nejprve samostatně článek o registraci do Coinbase. Ten vás provede krok za krokem kompletní registrací a prvotním posláním peněz na Váš […]

VD
Guest
VD
4 years ago

Dobrý den,
zkoušel jsem se do Coinbase zaregistrovat. Vším jsem prošel a narazil jsem u ověřování. Ověření ID šlo bez problémů. Dále po mě chtějí ověření účtu, kdy jim mám poslat např. výpis z účtu, jenže mi to stále nechtí potvrdit. Dokument nesmí být starší 3 měsíců. V žádném návodu tento krok nebyl. Všude stačilo potvrdit jen ID pomocí pasu, občanky nebo řidičáku. Nevěděl by někdo, jak na to?
Díky

VD
Guest
VD
4 years ago
Reply to  L

Tak jelikož je mi 20, tak jsem asi pro ně podezřelá osoba :). Netuším, proč mi odmítli výpis z účtu. Možná, že tam není adresa trvalého bydliště, aby jim to sedělo s občankou. Nevím, budu zkoušet dál

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x