Forum

Forum

Podlahove vytapeni ...

Notifications
Clear all

Podlahove vytapeni v pasivnim dome

295 Posts
32 Users
14 Reactions
67.2 K Views
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

6kW je dost. Bud budes robit kotolnika, alebo platit 40+k rocne za topeni.

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

Solcik:

to je vpohode, jeste kdyz tam mas tu rekuperaci. Posli jim projekt na www.uhlikovefolie.cz, zavolaji ti a poradi ti stim. Jsou sikovny

ReplyQuote
Solcik
(@solcik)
Trusted Member

Právě už mám od nich nabídku na 10 okruhů, 9 dig termostatů a jeden NEST. komplet i s prací 195tis. což mi přijde jako hodně solidní cena.. tak nevim no 

ReplyQuote
(@koldavideo)
Member

195 tis, je podle mě docela dost ne? Myslím že jsem se dostal na podobnou cenu s TČ a podlahovkou. Je ale fakt že jsem to dělal svépomocí. 

Díval jsem se na ty jejich stránky, kde mě zaujala jedna věc. Je tam graf, kde u "běžného domu" udávají spotřebu 532kW/měsíc . Myslím že mám dům v pasivním standardu a za leden jsem spotřeboval cca 300kW a to mám ještě krb. Podlahová plocha by mohla být stejná. Podle mě to je docela hodně zkreslené.

no ale třeba to funguje.

Screenshot 2017 02 27 10.07.31

ReplyQuote
Jano
 Jano
(@jano)
Trusted Member

Ja mam ponuku na kurenie infrapanelmi do bungalovu 150m2 na necelych 1.900eur a je v tom uz 10 termostatov (ktore mi samozrejme nebude treba)

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

Jo, to je dobrá cena, když v tom je i ten NEST a instalace. Já sám jsem měl 200m2 za 210. Jsem fakt spokojenej. Nevím, jak moc tam mas pomer karbonky a normální?

ReplyQuote
Solcik
(@solcik)
Trusted Member

Karbonku  mám asi v 60% domu protože celej spodek bude v dlažbě. to je asi 90m2 obytný plochy, v garáži mi navrhly stropní topení to je asi 25m2 a v patře bude asi vinil tak tam je folie normál asi 65m2

ReplyQuote
Solcik
(@solcik)
Trusted Member

Jano:

A kdo Ti dělal nabídku? to je hodně zajímavá cena 

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

také oni, jen tam mám  dost ten klasicke, karbonka pouze koupelny atd. Zbytek mám plovoucku

ReplyQuote
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

Ty kraaaavo, to je uplne priserna cena za elektricke vykurovanie. Za 200 pri troche snahy podlahovku aj s TC spravis a namiesto 40+ budes rocne platit 15-. Elektricke vykurovanie dnes jedine do pasivu a jeho cena musi byt par tisic a nie 200.

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

Já platím 17k za rok, nemám tam zadnou vodu, zádnou podlahovku, nezabírá mí místo v tecnickej místnosti žádná krabice, není tam , co by se rozbilo. 

TC + podlahovka by me vysla na 400k za instalaci. Díky, nechci

ReplyQuote
Solcik
(@solcik)
Trusted Member

No když jsem poptával TČ od Nibe nabídli mi 8kw vzduch voda, vnitrní + venkovní jednotka za 200tis. není v tom montáž,  trubky v podlaze, anhydrit, regulace okruhů atd a to je podle mě odhadem dalších 120tis cca.  Každej mi říká něco jinýho a neumim se rozhodnout 😀 

ReplyQuote
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

@Data TZ domu = ? Podlahovka s TC za 400 je mytus.

@Solcik TC sa da zohnat za 130, alebo zbastlit za 60. Podlahovka podla rozlohy, do 100 s prehladom.

ReplyQuote
Solcik
(@solcik)
Trusted Member

Dáda:

to by mě taky zajímalo, jakou máš plochu domu? kolik okruhů? TZ? na kolik místnosti vytápíš?  díky 🙂

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

Není, známej delal TC, Stálo ho 250 (-75 dotace) + 135 podlahovka ve 2 patrech.

Mesic mel rozkopanej barák. A to pomíjim, že mu něco udělali blbě a ted v zime protopil 32 tisic za 2 mesíce, protože TC jelo nejak blbe (ale to vyreklamuje.)

U mě viděl, že kluci prijeli, za 2 dny odjíždeli a ja jsem topil. Vyrešíno. A opravdu nechci mít hnusnou hlucnou vrtuli na baráku. Proste TC je od zacátku kravina urcena na dotace.  

ReplyQuote
Page 4 / 20
Share: