Forum
6kW je dost. Bud budes robit kotolnika, alebo platit 40+k rocne za topeni.
Solcik:
to je vpohode, jeste kdyz tam mas tu rekuperaci. Posli jim projekt na www.uhlikovefolie.cz, zavolaji ti a poradi ti stim. Jsou sikovny
Právě už mám od nich nabídku na 10 okruhů, 9 dig termostatů a jeden NEST. komplet i s prací 195tis. což mi přijde jako hodně solidní cena.. tak nevim no
195 tis, je podle mě docela dost ne? Myslím že jsem se dostal na podobnou cenu s TČ a podlahovkou. Je ale fakt že jsem to dělal svépomocí.
Díval jsem se na ty jejich stránky, kde mě zaujala jedna věc. Je tam graf, kde u "běžného domu" udávají spotřebu 532kW/měsíc . Myslím že mám dům v pasivním standardu a za leden jsem spotřeboval cca 300kW a to mám ještě krb. Podlahová plocha by mohla být stejná. Podle mě to je docela hodně zkreslené.
no ale třeba to funguje.
Ja mam ponuku na kurenie infrapanelmi do bungalovu 150m2 na necelych 1.900eur a je v tom uz 10 termostatov (ktore mi samozrejme nebude treba)
Jo, to je dobrá cena, když v tom je i ten NEST a instalace. Já sám jsem měl 200m2 za 210. Jsem fakt spokojenej. Nevím, jak moc tam mas pomer karbonky a normální?
Karbonku mám asi v 60% domu protože celej spodek bude v dlažbě. to je asi 90m2 obytný plochy, v garáži mi navrhly stropní topení to je asi 25m2 a v patře bude asi vinil tak tam je folie normál asi 65m2
Jano:
A kdo Ti dělal nabídku? to je hodně zajímavá cena
také oni, jen tam mám dost ten klasicke, karbonka pouze koupelny atd. Zbytek mám plovoucku
Ty kraaaavo, to je uplne priserna cena za elektricke vykurovanie. Za 200 pri troche snahy podlahovku aj s TC spravis a namiesto 40+ budes rocne platit 15-. Elektricke vykurovanie dnes jedine do pasivu a jeho cena musi byt par tisic a nie 200.
Já platím 17k za rok, nemám tam zadnou vodu, zádnou podlahovku, nezabírá mí místo v tecnickej místnosti žádná krabice, není tam , co by se rozbilo.
TC + podlahovka by me vysla na 400k za instalaci. Díky, nechci
No když jsem poptával TČ od Nibe nabídli mi 8kw vzduch voda, vnitrní + venkovní jednotka za 200tis. není v tom montáž, trubky v podlaze, anhydrit, regulace okruhů atd a to je podle mě odhadem dalších 120tis cca. Každej mi říká něco jinýho a neumim se rozhodnout 😀
@Data TZ domu = ? Podlahovka s TC za 400 je mytus.
@Solcik TC sa da zohnat za 130, alebo zbastlit za 60. Podlahovka podla rozlohy, do 100 s prehladom.
Dáda:
to by mě taky zajímalo, jakou máš plochu domu? kolik okruhů? TZ? na kolik místnosti vytápíš? díky 🙂
Není, známej delal TC, Stálo ho 250 (-75 dotace) + 135 podlahovka ve 2 patrech.
Mesic mel rozkopanej barák. A to pomíjim, že mu něco udělali blbě a ted v zime protopil 32 tisic za 2 mesíce, protože TC jelo nejak blbe (ale to vyreklamuje.)
U mě viděl, že kluci prijeli, za 2 dny odjíždeli a ja jsem topil. Vyrešíno. A opravdu nechci mít hnusnou hlucnou vrtuli na baráku. Proste TC je od zacátku kravina urcena na dotace.