Forum

Forum

SMLIGHT SLZB-MR4U –...

Notifications
Clear all

SMLIGHT SLZB-MR4U – Zigbee, Ethernet, PoE, USB, Wi-Fi adaptér

8 Posts
2 Users
1 Reactions
491 Views
 L
(@l)
Famed Member Admin
Topic starter  

Nezkousel jste nekdo toto?

https://www.mysmarthome.cz/zbozi/smlight-slzb-mr4u---zigbee--ethernet--poe--usb--wi-fi-adapter--cc2674p-

Ted mi to prislo v newsletteru, jestli by to nepomohlo trochu zestabilnit zigbee sit

l.adamek
(@l-adamek)
Prominent Member

Cau, ja ho par tydnu mam, zalezi co te zajima.
Koupil jsme ho, protoze jsem doufal, ze zesili signal tak, aby mi dosahl i na zahradu. To oproti puvodnimu usb sticku CC2652P SMARTLIGHT SLZB-02 zas takovy rozdil neni.

Takze za me hlavne vyhoda v tom, ze to jde napajet a data posilat pres POE, takze jsem ho v baraku mohl strcit vice doprostred (coz jsem usb stick mohl taky, ale byl jsem liny tahat dalsi usb kabel).
Ted zvazuju, ze na zahradu poridim jeste jeden do venkovniho rozvadece a pojede v rezimu router, zapojenu opet pres POE. Jinak stabilniho signalu na zahrade nedocilim. 

To ze to ma 2 chipy CC2674P10 + EFR32MG26 atp. sis asi precetl, k tomu ti vic nereknu.

ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin
Topic starter  

super, dekuju za odpoved. Jo, presne ty dva use-case co si resil resim taky :-). Mam ted stick primo v pc, sel by dat kabel, ale dat to nekam doprostred do baraku bude lepsi po PoE nez tahat jeste USB kabel. 

A venkovni signal by byl jen bonus navic, kdyz ne, tak presne jak pises, koupim jeste jeden.

Ad HW, jj 2 chipy, dkonce muzes nastavit ktery na co pouzit a tak, to vim. hlavni vyhoda by mela byt, ze by to melo jit automaticky zmigrovat a neni potreba vse preparovavat.

A teda co se tyka chodu zarizeni, tak signal sice vetsi neni, ale je to stabilni atd? 

PS: jinak u mne dalsi duvod je, ze bych chtel dat ten usb stick pryc ze serveru, kam ho slozite mountuju do esxi a do VM a neni to uplne ideal

ReplyQuote
l.adamek
(@l-adamek)
Prominent Member

ad "hlavni vyhoda by mela byt, ze by to melo jit automaticky zmigrovat a neni potreba vse preparovavat."
toto muzu potvrdit, mne bezi zigbee2mqtt jako docker kontejner na serveru a stejne jako ty jsem mel (drive v esxi, ted v proxmoxu) mountovany usb. Jen jsem zmenil v docker compose cil device (z usb na ip) a vse ostatni jede beze zmeny a potreby preparovavat.

Silnejsi moc neni, spis vyhoda, ze 2 anteny: jednu muzes natocit ze pokryva vodorovne patro, tu dalsi mirne vyosyt (kua, existuje takove slovo?) aby ti pokryvala horni patro.

L reacted
ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin
Topic starter  

super, ta migrace je fajn ze mas vyzkousene

co se tyka te anten, nevim jestli te ted pripravit o placebo nebo ne :-). Ale kazda z tech anten pracuje nad tim jednim cipem, kdy jeden dela zigbee a druhy treba matter :-). takze....

Jinak co jsem se jeste dozvedel od AI (nevim jak moc je to realne nebo ne), ale kdyz sem debugoval svoje issues, tak ja mam ten stick primo dany u serveru a ona tvrdi, ze kdyz mas zigbee antenu primo u PC, tak ze ssd disky "zari" ve stejnem poli jako zigbee a ze to rusi, ze je to pry prokazane.  Ale nevim jak moc to muze byt pravda nebo ne. jen takova zajimavost.

ReplyQuote
l.adamek
(@l-adamek)
Prominent Member

hmm, ty anteny asi davaji smysl. Coz by vysvetlovalo, proc oproti puvodnimu sticku nevidim extra rozdil.

Ja mel ten usb sticky vytazeny nad rack ve kterem mam server a mam tam jen jedno male ssd, zbytek klasika hdd. Ale zase zelezobetonova konstrukce domu, kde se nedari nicemu (wifi, zigbee).

Nemam nad zigbee nic duleziteho, ale mam nastavene, ze kdyz nejake zarizeni padne do offline, tak mi pres loxone chodi notifikace. A v okrajovych castech domu a na zahrade vypadava furt neco. Proto resim stabilnejsi pokryti. Jak jsem psal, pres okna a venkovni zdi neprojde nic, takze stejne budu muset oddelit a pridat dalsi zarizeni jako router.

ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin
Topic starter  

no ja na tom mam svetla a je to desny :-). Takze porad doufam ze se to zlepsi.

ReplyQuote
l.adamek
(@l-adamek)
Prominent Member

Tak mi dosel druhy SLZB-MR4U a vcera jsem to zapojil. Realne zkusenosti az za par dni. 

Ja mam v z2m zapnute availability na vsechny prvky a posila se mi to do Loxone, ktere vypadky hlasi jak notifikaci, tak mailem. Takze pres den rvalo porad neco. 
A musim rict ze od vcerejska opravdu znatelny utlum.

Kazdopadne pri zapojeni je nutne mit zapnuty jako koordinator pouze jeden ze vsech ctyr chipu, zbyvajici 3 jako router (jinak se to hada a cela sit je stale nestabilni).

This post was modified 1 month ago by l.adamek

ReplyQuote
Share: