Forum
??
rozdil 75hal (distrubuce dovnitr + poplatek ven) tak se vyplati nejdrive prodavat a potom nabijet baterku
nějak se ztrácím asi jsem dneska zase moc unavenej
@pavka28 no tak nejak mi to blesklo no 🙂 mam poplatek 250KC za prodanou MWh. a dle vypoctu z vyuctovani u BD je 500KC za ditribuci MWh. coz je dohromady 75hal za kWh kterou prodam vs nabiju do baterky s rizikem ze budu nucen neco potencialne koupit, kdyz se zatahne, baterka nebude nabita a budu mit nejakou spotrebu
ale by to takovy "prvni" napad, co me napad kdyz jsem to psal...
mozna je ta uvaha uplne licha
@elpaso asi se fakt ztrácím jak to počítáš
za prodej máš = SPOT - 0,25
za nákup = SPOT + 0,5
u BD není poplatek za 1kwh ze spotu??
při jaké ceně na SPOT si udělal jaké pravidlo??
zdarec, ja mel u BD prodej Spot minus 0.36Kc/kWh, presel jsem na fix. nakup stale u BD a cena Spot plus celkem poplazet BD a regulovane poplatky 0.8Kc u NT.
moje logika (upozornuji, ze resim pouze cenu pro nakup, pro prodej neni podstatná když mám fix prodej za 3,5Kc): blok Spot - vystup aktualni ceny (jiz v Kc za kWh) - kdyz je cena pod 1,5, tak se nic nebere z baterie, pokud nedostacuje FVE, tak jde ze site. Pokud je mene nez 1 Kc, tak se zapnou patrony bojleru. Pokud pod 0,5 Kc, tak se jeste aktivuje dobití baterie ze site (bohužel to je vetsinou az v dobe, kdy je baterie dobitá uz z FVE).
pohravam si s myslenkou řídit dobíjení jak je popsáno ve vlaknu, ale zatim si rikam, ze me za to tech usetrenych max 10Kc za den nestojí.
@pavka28 poplatek u BD ze spotu (nakup) nebo do spotu (prodej)? 🙂 ano je, to je tech 25hal za kWh u prodeje. a 50 hal/kWh u nakupu (vsechny poplatky vedle ceny).
zatim to asi budu delat tak, ze dopoledne vubec nebudu nabijet baterku at se deje co se deje... a zacnu nabijet v poledne.
co se vybijeni tyce, tak pokud je cena na SPOTu pod 0.5kc/kWh tak vypinam vybijeni baterie, ale toto ted asi vypnu, protoze nemam takovou spotrebu abych v letnich mesicich kompletne vybijel kazdy den baterku
bohuzel kdyby to melo byt cele bullet-proof (cena + slunce, prepoved slunce, porovana kdy ma svitit vs cena... atd) bylo by to strasne slozite a toto "naproramovat" blokama v loxonu je nemozny
a imho to cele prinese desetikoruny, takze investovat more casu nedava ekonomicky smysl
Souhlas, vymejslet vsechny ruzny scenare jen pro ten pocit se asi nevyplati. Ja otestuju variantu: pokud je vsedni den a baterka je rano pres 30 procent tak vypnout nabijeni. Znovu zapnout ve dve odpoledne. Dam pak vedet, az posbiram data/zkusenosti. Ono co si budeme povidat, asi kazdy z nas se minimalne jednou za den na situaci okolo FVE podiva, takze prepnout podle potreby nabijeni/vybijeni/pretoky je easy oproti vymysleni slozite logiky.