Forum
RTU nebo TCP, to je jedno - vypíná se DSP a tím pádem celý modbus.
Zkoušel jste někdo měnit registr 31 (SolarChargerUseMode), mělo by tam jít měnit selfuse, feedin apod. rád bych to využíval v rámci spotu. Jen mi to nechce fungovat a nevím kde je problém.
Pokud je interval opakování nastaven na "0", tak příkaz bude odeslán pouze při změně hodnoty? Jde mi o to, aby nezničil EEPROM, protože má omezený počet zápisů.
Díky
Mě to už jede, pošlu až budu u PC.
@stanislav-staud rekl bych ze ano. Ten help, co u te hodnoty neni uplne popisny, ale vyplyva to z toho.
K té eprom a HA mi dnes přišlo tohle:
@stanislav-staud zkus se přihlásit v app do měniče a potom odeslat příkaz, mělo by to reagovat.
K té eprom a HA mi dnes přišlo tohle:
Zní to dobře, ale jistotu, že některé nastavení se neukládá do EEPROM, budeme mít jen pokud by to potvrdil číňan.
@tissot zkoušel jsem přepínat režimy přes Lox a funguje mi to. Sice to nemám automatizované, ale řekl bych, že jsem si to ověřil.
Nyní bych, ale potřeboval potvrdit, jak často/kdy se odesílá ten příkaz pokud bude "interval opakování" nastaven na 0. Je to jen při změně? To by bylo fajnové.
V nových modbus adresách je označené, které údaje jsou náročné pro zápis a které ne.
@stanislav-staud když je nula, zápis je jen při změně. A číňan z principu nepotvrdí vůbec nic. Tohle přišlo od GBC, oficiální distributor pro ČR.
@tissot díky, zajímavě to máš udělaný. Já teď řeším jak ošetřit idle mód, když chci nabíjet v noci, ale SOC je třeba 10%, v 1:00 padne nízká cena ale střídač se nepřepne, čeká na normal mod, nějaký tip jak to udělat? Nepomůže to přesunout na modbus RTU?
Čau, když bude střídač provozován "normálně" v BackUp modu, tak se do Idle nepřepne a zůstane ve Standby. Ve Standby je DSP aktivní a lze tedy zapisovat přes ModBus...