Forum
Ahoj. Zachytil jsem tuto skupinu. Mohl by mě někdo z Vás zkušenějších nasměrovat na modbus registr specifikaci pro Solax X3 Gen4 Hybrid 15kW.
Mám problém se vyznat ze specifikace modbus komunikace v 3.14 i 3.21 které jsem byl schopen najít na netu co který registr znamená a porovnání proti solax cloud hodnotám na mobil apce je neefektivní detektivka. Zdá se mi i že mezi verzemi specifikace se mění význam některých adres, např. v InputRegistru.
Jak poznám kterou verzi modbus specifikace ke svému střidači mám použít?
Kde se dají sehnat?
Neví někdo o lepší funkční intepretaci modbus registru (stačí readInput). Např. kde najdu v registru aktuální a counter hodnoty mapovatelné do těchto logických níže?
load.power-w
pv.power-w
pv.today-kwh
pv.total-kwh
ac1.power-w
ac2.power-w
bat.power-w
bat.soc-%
grid.power-w
grid.cons.today-kwh
grid.cons.total-kwh
grid.feed.total-kwh
grid.feed.today-kwh
inv.temp-c
bat.temp-c
Děkuju za případnou pomoc nebo nasměrování. Na Solax Suport jsem zatím psát nezkoušel.
@loyd Vacsinu tychto parametrov najdes v sablone ktora je v Loxone kniznici ( https://library.loxone.com/detail/solax-x3-hybrid-(neoom-kjubee)-917/overview )
@dav děkuju Ti moc za rychlou odpověď.
Nesetkali jste se s tím že se význam registrů mění mezi verzemi střídače, nebo jeho arm verze?
Ahojte.
Viete prosim niekto poradit, ci su baterky Pylontech Force H2 kompatibilne s tymto menicom?
Na webe citam rozne nazory, niekto hovori, ze iba Solaxove baterky, niekto, ze to funguje aj s H2 s novym FW v menici...
Mate niekto vyskusane?
Dakujem.
Ahoj, poradíte někdo jaký registr a čím zapisujete, když chcete vypnout baterii a brát energii pouze ze sítě? (Solax X3-HYBRID-10.0-M G4). Díky.
Ahojte.
Ak by niekoho zaujimalo, tu je pekne popisane aj s prikladmi ako Solax ovladat:
https://kb.solaxpower.com/solution/detail/2c9fa4148ecd09eb018edf67a87b01d2
@martin1 Nastavím vybíjecí proud baterie na 0. Registrem 37 Battery_DischargeMaxCurrent. Dělám to tak když zapnu saunu, nebo potřebuji rychle nabít auto 11kW.