X
Forum

Forum

Loxone vrátný / int...

Notifications
Clear all

Loxone vrátný / intercom

887 Posts
100 Users
50 Reactions
269.3 K Views
Dáda
(@vary)
...

Ahoj, já si říkám, zda má cenu se neustále se snažit zaintegrovat ten intercom. Integroval jsem kdysi několik origo starých Loxone intercomů (kde byl SIP a podobný nesmysly, co nikoho nezajímají..., pořád se tam řešil přístup, aby byl vidět obraz a zvuk lokálně/zvenku, zpoždění... hrozný)  

Už to nikdy nechci vidět... reálně je nejlepší řešení si najít nějakého partnera, který to sežene za lepší cenu a třeba si ještě nějak odečtete DPH.

Mám nainstalováno několik nových intercomu a není s tím žádný problém. jedine co podotknu, tak pokud nekdo pouzívá loxone cloud, tak tam je menci zpozdeni oproti tomu, kdyz ma nekdo verejku.

ReplyQuote
(@_petr_)
Honorable Member

Kdysi jsem někde narazil na zmínku, že Loxone intercom musí být krytý proti povětrnostním vlivům, takže se nehodí k instalaci na sloupek plotu. Teď jsem to nenašel, jen zmínku o krytí IP34 a nějaké fólii proti vodě v balení.

Jinak bych tipoval, že nejčastější motivací je výbava, cena a v případě náhrady Loxone i další použitelnost a u někoho třeba i design nebo odolnost ....

ReplyQuote
(@stanleyk)
Eminent Member

@_petr_ 

Ako som pisal v inom vlakne, skapal... mal som ho vonku na stene pod takou tou strieskou na zvonceky, aj foliu som pouzil.. myslim si ze v nom skondenzovala vlhkost...

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

máme to na několika místech a u nového intercomu neni jediny problém. Problémy měl starý intercom, kde zarezly ty 4 šrouby okolo rámečku a utrhly se. Pokud někdo potrebuje neco vymenit, dejmetomu... ale pokud je to nová instalace, vubec to nema smysl. Neusetrite vubec nic.

ReplyQuote
 Robb
(@robb)
Trusted Member

@Dáda

Já mám přesně opačný názor. Když představili nový lox icom tak jsem myslel že si dělají srandu. Neumí to nic, co by obhájilo tu cenu. Venkovní krytí - nic moc. IR noční přísvit - nemáme, náš intercom je v noci slepý. Čtečka karet - jasně, dokup si klávesnici. Relátko na ovládání např branky - nemáme. Zato akuvox za 40% ceny umí toto všechno. Mám ho na 4 instalacích a bez problému. Dříve jsem instaloval Doorbird. Integrace trochu opruz, ale pořád lepší než origo loxone.

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

jakej presne model pouzivas ? 

Ja kdysi integroval doorbird, fungovalo to, ikdyz to byl takovej porod. 

PS: https://www.filipek-czech.cz/interkom-pro-loxone/ pro ostatní našel jsem navod

ReplyQuote
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

Neviem co by mi loxone interkom priniesol, pretoze loxone do sveta vystrcene nemam a nikdy mat nebudem. Musel by som mat na mobile neustale nahodenu vpn-ku (co na androide nie je problem, ale zena ma apple). Ja to ani s loxone nechcem integrovat. Ja len chcem aby to fungovalo.

ReplyQuote
 Robb
(@robb)
Trusted Member

@Dáda

Používám akuvox R20A a integruju podle návodu, který si poslal.

@msk

Jasně taky jsou 2 možnosti - buď integruješ do loxone a ten vystrčíš do internetu, nebo budeš používat "něčí" cloud. Každý už si musí sám zvážit rizika.

ReplyQuote
(@filip-honzarek)
Trusted Member

@dusanmsk "mobile neustale nahodenu vpn-ku" proc by to neslo na iphone ? ja to tak mam, jsem pripojenej stale pres wireguard...

ReplyQuote
(@filip-honzarek)
Trusted Member

Ja jsem jeste original intercom nezapojil a nerozbalil. Ale jak to tak ctu, jestli ho mam vubec zapojovat 🙂 ten akuvox je plne "kompatibilni" s Loxone, chova se integrace stejne jako s original Loxone ?

Mam trosku obavy z toho originalu, protoze by byl na zapadni strane na sloupku v antracitu bez zadne ochrany, takze slunicko, dest, atd...

Peknej je ten novej R25A.

This post was modified 7 months ago by Filip.Honzarek

ReplyQuote
l.adamek
(@l-adamek)
Prominent Member

Posledni dobou me zacina hodne zlobit antisip.com.

Bud spojeni nenavaze vubec, nebo navazani spojeni trva hrozne dlouho, coz je u interkomu pekne na ho*no.

Pouziva nekdo jinou free sluzbu, kterou by mohl doporucit?

EDIT: zkousim linhome.org, tak uvidime

This post was modified 4 months ago by l.adamek

ReplyQuote
(@tringo)
Eminent Member

@pavelf 

Ahojte...má úplně stejný problém jak tady kolega nějakou dobu zpět. V uživatelsky definovaném intercomu se mi po zazvonění nezobrazují uložené "fotky/obrazy" z kamery. Vždy to fungovalo správně, ale už nějakou dobu to nejde. Je tam u toho jen ikona, jakoby by byl obrázek nečitelný. Mám Hikvision kameru a pokud url obrazu zadám kdekoliv jinde, tak to správně zobrazí. V loxone prostě ne a ne. Přitom živý obraz po zazvonění je úplně v pohodě. Zkoušel jsem i s Axis kamerou a stejný výsledek. Nemáte někdo nějaký tip?

This post was modified 2 months ago by Tringo

ReplyQuote
(@filip-honzarek)
Trusted Member

Posted by: @dusanmsk

Neviem co by mi loxone interkom priniesol, pretoze loxone do sveta vystrcene nemam a nikdy mat nebudem. Musel by som mat na mobile neustale nahodenu vpn-ku (co na androide nie je problem, ale zena ma apple). Ja to ani s loxone nechcem integrovat. Ja len chcem aby to fungovalo.

nevim ja uz pres 2 roky mam na iPhone VPN Wireguard do mikrotiku a jsem s domem spojeny neustale 24/7. Tj. neresim nejake cloudy, ktere fakt nechci. Proste jsem stale "doma".

ReplyQuote
(@barak-chytrak)
Eminent Member

Přemýšlím, že bych koupil Akuvox R25A ( https://www.businesscom.cz/akuvox-r25a-ip-video-intercom-se-4k-kamerou-s-wdr.html)

Vlastně jediný důvod proč bych to dělal je, že má za mě lepší design (oproti R20A). Jinak má lepší kameru (rozlišení i úhly) a WDR.

Očekávám, že to bude jinak uplně stejné a bude to fungovat podle návodu od Pavla.

--------------

A nakonec otázka? Jak řešíte zamykání dveří? Nemám od výroby vestavěný elektrický zámek a zatím co jsem zjistil, tak je to všechno šíleně drahá sranda.

ReplyQuote
Froggg
(@froggg)
Trusted Member

@barak-chytrak Zámky mám na baráku samozamykací elektromechanické Assa-Abloy, ale jsou drahé, o tom žádná. Občas se dá ale sehnat na bazarech i nepoužitý třeba za polovinu. Kamarád je takhle nakoupil, údajně zbytky z novostavby, kde jich byly instalovány desítky. Výhoda toho řešení je, že všechno je mechanika, takže při výpadku el. energie jsi pořád schopný odemknout klasickým klíčem. Principiálně to funguje tak, že tu mechaniku ovládá solenoid. Do zámků se dávají klasické vložky podle výběru. 

Existuje i levnější varianta od FAB/Bera, stojí to asi polovinu, máme je v práci instalované asi 3 roky a taky to zatím chodí spolehlivě, ale samotný zámek není tak univerzální jako Assa Abloy, je si potřeba hned na začátku vybrat správnou verzi. A jsou pouze na 12V, pokud se nic nezměnilo. Assa Abloy jedou na 12 i 24V, já mám doma 24V rozvod, takže jsem o nich ani nepřemýšlel.

Pak máme v práci ještě zámek motorický, ve kterém je také klasická vložka na klíč, je to ROTO E601 ENEO. Ale to bych spíš nedoporučil, oproti solenoidovým samozamykacím zámkům je pomalý, má vyšší spotřebu.

Doma i v práci to ovládám Loxonem.

Existují pak spousta elektronických zámků, ale těmi jsem se nezabýval. Na těch výše popsaných spatřuji oproti nim dvě výhody - jednak není na dveřích zvenku ani zevnitř poznat, že je v nich osazený nějaký takový zámek, lze osadit libovolné kování. A pak jsou vcelku nezávislé -jsou bez problému použitelné i po výpadku elektřiny, nepotřebují žádnou wifi, žádný cloud nebo webové rozhraní pro administraci...

ReplyQuote
Page 59 / 60
Share: