Forum
Ahoj, já si říkám, zda má cenu se neustále se snažit zaintegrovat ten intercom. Integroval jsem kdysi několik origo starých Loxone intercomů (kde byl SIP a podobný nesmysly, co nikoho nezajímají..., pořád se tam řešil přístup, aby byl vidět obraz a zvuk lokálně/zvenku, zpoždění... hrozný)
Už to nikdy nechci vidět... reálně je nejlepší řešení si najít nějakého partnera, který to sežene za lepší cenu a třeba si ještě nějak odečtete DPH.
Mám nainstalováno několik nových intercomu a není s tím žádný problém. jedine co podotknu, tak pokud nekdo pouzívá loxone cloud, tak tam je menci zpozdeni oproti tomu, kdyz ma nekdo verejku.
Kdysi jsem někde narazil na zmínku, že Loxone intercom musí být krytý proti povětrnostním vlivům, takže se nehodí k instalaci na sloupek plotu. Teď jsem to nenašel, jen zmínku o krytí IP34 a nějaké fólii proti vodě v balení.
Jinak bych tipoval, že nejčastější motivací je výbava, cena a v případě náhrady Loxone i další použitelnost a u někoho třeba i design nebo odolnost ....
Ako som pisal v inom vlakne, skapal... mal som ho vonku na stene pod takou tou strieskou na zvonceky, aj foliu som pouzil.. myslim si ze v nom skondenzovala vlhkost...
máme to na několika místech a u nového intercomu neni jediny problém. Problémy měl starý intercom, kde zarezly ty 4 šrouby okolo rámečku a utrhly se. Pokud někdo potrebuje neco vymenit, dejmetomu... ale pokud je to nová instalace, vubec to nema smysl. Neusetrite vubec nic.
@Dáda
Já mám přesně opačný názor. Když představili nový lox icom tak jsem myslel že si dělají srandu. Neumí to nic, co by obhájilo tu cenu. Venkovní krytí - nic moc. IR noční přísvit - nemáme, náš intercom je v noci slepý. Čtečka karet - jasně, dokup si klávesnici. Relátko na ovládání např branky - nemáme. Zato akuvox za 40% ceny umí toto všechno. Mám ho na 4 instalacích a bez problému. Dříve jsem instaloval Doorbird. Integrace trochu opruz, ale pořád lepší než origo loxone.
jakej presne model pouzivas ?
Ja kdysi integroval doorbird, fungovalo to, ikdyz to byl takovej porod.
PS: https://www.filipek-czech.cz/interkom-pro-loxone/ pro ostatní našel jsem navod
Neviem co by mi loxone interkom priniesol, pretoze loxone do sveta vystrcene nemam a nikdy mat nebudem. Musel by som mat na mobile neustale nahodenu vpn-ku (co na androide nie je problem, ale zena ma apple). Ja to ani s loxone nechcem integrovat. Ja len chcem aby to fungovalo.
@Dáda
Používám akuvox R20A a integruju podle návodu, který si poslal.
@msk
Jasně taky jsou 2 možnosti - buď integruješ do loxone a ten vystrčíš do internetu, nebo budeš používat "něčí" cloud. Každý už si musí sám zvážit rizika.
@dusanmsk "mobile neustale nahodenu vpn-ku" proc by to neslo na iphone ? ja to tak mam, jsem pripojenej stale pres wireguard...
Ja jsem jeste original intercom nezapojil a nerozbalil. Ale jak to tak ctu, jestli ho mam vubec zapojovat 🙂 ten akuvox je plne "kompatibilni" s Loxone, chova se integrace stejne jako s original Loxone ?
Mam trosku obavy z toho originalu, protoze by byl na zapadni strane na sloupku v antracitu bez zadne ochrany, takze slunicko, dest, atd...
Peknej je ten novej R25A.
Posledni dobou me zacina hodne zlobit antisip.com.
Bud spojeni nenavaze vubec, nebo navazani spojeni trva hrozne dlouho, coz je u interkomu pekne na ho*no.
Pouziva nekdo jinou free sluzbu, kterou by mohl doporucit?
EDIT: zkousim linhome.org, tak uvidime