Forum
Přemýšlím, že bych koupil Akuvox R25A ( https://www.businesscom.cz/akuvox-r25a-ip-video-intercom-se-4k-kamerou-s-wdr.html)
Mam ho koupeny, ale jeste jsem se tim nezabyval, takze neporadim, zatim ceka na zprovozneni. Hodi se mi na antracitovy sloupek.
Dodam - onehda som sa tu stazoval, ze mam akuvox x rokov na branke, ale nikdy som to neuchodil k spokojnosti. Dal som tomu este jednu sancu, nechal si zaregistrovat ucet v ich cloude a - funguje to.
Pokial by niekto prechadzal zo SIP na ich cloud tak bacha - idealne reset do defaultu (ja som len nastavoval dhcp a dalej som na to nesahal, pretoze jak som sa toho dotkol, okamzite to prestalo s ich cloudom fungovat). Resume - funguje, nesaham.
Stava sa niekomu ze po restarte miniserveru (gen 1) napr po ulozeni configu ma problem spojit sa s Intercomom? V configu sa tvari offline, po kliknuti na zvoncek mi povie len "Error". Vytiahnem POE Intercomu zo zasuvky, dam naspat a Intercom sa normalne pripoji aj so vsetkymi zariadeniami za nim.
@andreus
Také se mi to občas stane, že Interkom přestane komunikovat.
V configu jsem to nezkoumal, ale vždy pomůže restart napájení a vše zase funguje bez problému. Děje se to jednou za několik týdnů. Nenašel jsem žádnou souvislost co by na to mohlo mít vliv.
@hl-jarda jestli mluvíš pořád o Akuvoxu, tak ten má někde v menu něco jako Maintenance a tam můžeš nastavit restart na různý dny, nebo týdny v určitý čas. Mám nastavenej restart jednou týdně v noci - a úplně bez problému...
Fungujete někdo prosím na tom jejich Akuvox Cloudu? Dnes jsem si požádal o registraci, mám už více než rok Akuvox R20A, integrace pomocí návodu z webu Pavla Filípka. Potýkám se s problémem, že na iPhone i iPad v Loxone aplikaci intercom včetně obrazu běží, na MaCOS a Amazon Kindle Fire s Loxone app z Google Store se nenačítá obraz. Zároveň od 13. 9. 2024 úplně přestala fungovat aktivita. Budu moc rád za každou radu i případně jak přejít na jejich cloud.
Zdravim Vás, je tu někdo, kdo má origo loxone intercom ? Po nějaké době na nich odcházi mikrofon a samozřejmě po záruce, kdy to nevyreklamujou. (Tech lidí je co se jim to stalo fakt plno). Máme zákaznici, která takhle odešel již druhý.
Neporadil by někdo, kde by se to dalo sehnat? Případně neřešil to někdo ? Díky
@vary Chtělo by to vidět zespoda, jakou to má konfiguraci pájecích plošek, na punkáče by to šlo nahradit kdejakým mikrákem z telefonu, ale muselo by se to nadrátkovat, když nebudou mít PADy stejnou konfiguraci. Může to vypadat třeba takto:
https://www.ebay.de/itm/166573354254
nebo tady jsou nějaké další:
https://www.stmobil.cz/search?search=mikrofon
Jinak je ale divný, že to tak často odchází, nestačí to jen prohřát/přepájet?
ono to chodí, ale strasne potichu, proste nepouzitelny. Dostane se tam vlhkost pocitam.
jeste to dokazu zmerit suplerou - +- 3,8 x 2,8 mm
Ahoj @Dáda jak se ti podařilo interkom rozdělat.. to musela být operace 🙂
Taky mě doma umřel už 2 interkom asi to s němi už vzdávám
mám ale pouziva se stale, takže to zatím nechci oddelavat, ale prijde na to
Dobrý den, ahoj,
Jsem tu nový ale blog tu a tam sleduji. Integruji Akuvox E12s do loxonou už ca 3 měsíce:-D
Po relativně krátké době se mi podařilo rozchodit Akuvox na Loxone jak lokálně, tak i vzdáleně přes antisip.com. Funguje docela dobře.
Mám ale zásadní problém a to, že mi neustále přes antisip.com útočí SIP boti. Když nakouknu do logu v Akuvoxu, tak vidím volání z různých účtu (mimo můj) a to v náhodné časy.
V praxi to znamená, že se Akuvox v okamžiku útoků zahltí hovory a není schopen zrealizovat "můj" hovor.
Řešil jsem to i stechnickou podporou z antisipu a loxone zatím bezvýsledku.
Setkali jsete se někdo s tímto problémem?
Díky Jirka