Forum
Chápu, ale na to dotaz nebyl. Mám NUKI 4.0 Pro a ptám se, jestli někomu jede bez bridge do Loxone.
@koty007 pres bridge... 7 let... nutnost pouziti klice rekneme 5x - bud ze dosla baterka, nebo zaseknuti zamku (1-2x)
Když máte praktické zkušenosti s Nuki (případně jinými zámky) můžu se zeptat na pár věcí?
1. máte někdo z venkovní strany "kouli"? Umí motorek podržet zobáček?
2. dá se při příkazu k odemčení zvolit, jestli chci i otevřít nebo jen odemknout? Myslím bez změny konfigurace zámku. Jsou to dva různé příkazy použitelné např. z Loxone?
3. předpokládám, že zámek nepozná, že někdo odemkl klíčem. Jak se po ztrátě synchronizace odemykání/zamykání zachová?
4. používáte automatické odemknutí/zamknutí? Jak to prakticky funguje? Poznává to přiblížení z venkovní i vnitřní strany? Souvisí to s koulí a podržením zobáčku. Do hlavy mi zámek nevidí, tak nepozná, kdy chci skutečně projít a když se dveře odemknou a podrží zobáček, tak se i kvůli těsnění trochu pootevřou a někdo je musí zase zavřít.
5. integrujete zámek do Loxone, i když skutečný stav odemčeno/zamčeno nemusí odpovídat skutečnosti?
Vzhledově se mi líbí víc Danalock V3. Kdyby někdo napsal zkušenosti s ním, tak to bude super.
Díky
@_petr_ k NUKI:
- Ano umí zatáhnout na učitou dobu jazíček.
- Ano, lze to zvolit.
- Pozná, bere to jako ruční otevření.
- Mám to udělané, když se NFC někdo úspěšně autorizuje, odemknou a otevřou se dveře. Mám na dveřích magnet, tam mám ještě notifikaci, když zůstanou dlouho otevřené.
- Tady nedokážu asi odpovědět, integrován ho mám.
@koty007 Děkuju! Upřesním otázku 2. Jde mi o to, jestli mohu poslat příkaz odemkni nebo odemkni a otevři bez přenastavování zámku, tedy jsou to dva různé příkazy použitelné například z Loxone nebo appky? Danalock to myslím neumí.
Jak pozná zámek odemknutí klíčem? To k Nuki zámku musí být i Nuki vložka? Když z venkovní strany odemknu klíčem, tak se přece vnitřní strana vložky netočí.
- Danalock sem měl. Sem rád že sem se jej zbavil. Strašně nespolehlivy. Nikdy nevíte jestli zámek zamknul nebo ne. Neustále výpadky s zigbee. Nyní mám nuki a super, naprosto bez problémů.
@juras vypadá to zajimavě, díky
@kudykam díky moc za praktické zkušenosti s Danalock a srovnání s Nuki
Pouzivam DANALOCK ku spokojenosti cca 3 roky. Viz me prechozi prispevky. Jedine, co jsem musel poresit je, dat mu zigbee repeater pred cumak. (cca 2m). Mel jsem ho v technicke mistnosti za dvermi cca 5m a co 2 mesice jsem musel nabijet baterie...
Po tomto upgrade nemohu rict, ze by na nem neco nefungovalo, nebo na nej nebyl spoleh. Slape jak hodinky (dvere klika/koule). Jedine, co bych mu mohl vytknout je mozna to, ze kdyz menim baterie tak ne vzdycky se udrzi ZIGBEE napárování a nekdy ho musím znovu spárovat. Ja jsem ho bral proto, ze se mi designove libill vic, nez NUKI. Mam V3, Zigbee.
Tak to máš asi štěstí. Já tedy neměl zigbee repeater 2 metry od zámku ale přímo gateway 4m. Zkoušel sem 3 různé, problém byl vždycky. A když pohledáš na googlu tak nejsem jediný.
Designově je ale menší a hezčí to ano.
@gisbern díky za info. Danalock se mi taky líbí víc, ale jestli to dobře chápu, tak podporuje jen odemknutí a zamknutí. U odemknutí se dá nakonfigurovat, jestli se zatažením střelky nebo bez, ale nedá se to podle potřeby zvolit příkazem z aplikace/Loxone. Nuki vypadá, že má propracovanější SW. I když pořád nechápu, jak pozná, když odemknu klíčem.
Ještě pěkně vypadá TeDee.
Koukal jsem, ze NUKI se pouziva k integraci do LOx asi vice, mozna ma ten SW opravdu lepsi. Ja potrebuju jenom ovladat strelku, vylozene zamknout haky a zapadku pouzivam zridka, myslim, ze to nema kvuli zlodejum 2x smysl... pres vstupni dvere stejne nepujde, a pokud se mu podari hacknout elektroniku, je fuk, jestli je zamknuto na zapadku nebo ne....
Spis by se mi libila moznost pohyblive strelky v pripade, ze jsem doma a mam venku kouli, tak z toho udelat takovy "pruchodak" ze jsou dvere zavreny a strelka je drzi, ale zaroven je mozne ji odblokovat tak, abych dvere tlakem otevrel... ale to by znamenalo kompletni vymenu zamku ve dverich....
Na střelku mám naštěstí bzučák za pár korun, který se dá snadno přenastavit do režimu průchodu, takže dveře drží a pro otevření stačí trochu zatlačit. Elektrický zámek bohužel stál od výrobce kování v době realizace dveří ranec, který jsem nebyl ochotný dát. Odemknutí/zamknutí by teď byl příjemný bonus.