X
Forum

Forum

inteligentni zamek ...

Notifications
Clear all

inteligentni zamek - vstupni dvere

115 Posts
25 Users
5 Reactions
24.6 K Views
(@cijoml)
Reputable Member

Tak jsem koupil ten levnejsi Nuki 4.0. Zapojil pres Matter a Google Nest hub2 do Google Home a pak koupil za tech 49eur vzdaleny pristup. Bohuzel NUKI support rika ze uz jsem ten redeem kod pouzil ale aplikace chce stale zaplatit takze jsem o 49 ecek chudsi a porad bez vzdaleneho pristupu a tedy i integrace do Loxone. Podle Nuki supportu ale i pres ty thread chodi integrace stejne jako u v.3 pres venkovni API. Kdyby nekdo kupoval a mel uspech v napojeni pres Matter/Thread tak dejte vedet. Ja zkusim od nich alespon vraceni penez za ten vzdaleny pristup. Jinak zamek maka jak ma nablizko pres BT uplne spravne. Mel sem rovnou koupit tu PRO verzi 🙁

ReplyQuote
(@juras)
Reputable Member
Topic starter  

Ahoj blbě se zeptám proč nepoužíváte lokální HTTP call? Mám to už několik let naintegrované do Loxonu a funguje to 100%. 

ReplyQuote
(@filip-honzarek)
Trusted Member

@juras protoze nechce(me) bridge ? bez nej lokalni api nejde.

ReplyQuote
(@cijoml)
Reputable Member

Tak doreseno aby fungovalo Thread musi mit bridge podporu pro NAT64. Jde to i pripojit pres HomeAssistant ale jeste jsem nezkusil musim na Alze koupit dongle.

https://developer.nuki.io/t/smart-lock-4th-generation-set-up-home-assistant-for-remote-access-via-thread/25181

ReplyQuote
kobra23
(@kobra23)
Member

Mate nekdo vyreseno, aby Nuki posilal info zda se zamknul kdyz mel, popr poslal info kdyz k zamknuti nedoslo?

ReplyQuote
(@chucky)
Estimable Member

@kobra23

obrazek

"doorState":\v

ReplyQuote
kobra23
(@kobra23)
Member

Děkuji, mrknu na to a vyzkouším.

ReplyQuote
(@cijoml)
Reputable Member

@chucky ahoj jak vycitas hodnotu toho state? Mne to nejde vyparsovat. misto cisla mi to vraci false nebo true.

ReplyQuote
(@chucky)
Estimable Member

@cijoml 

no jak jsem posílal ten obrázek jak je get adata tak je uložit HTTP odpověd ta se ukládá lokálně do /user---/nuki_state.html  // finta je v tom že ten dotaz musíš opakovat co 30s a posílat tam logickou 1 přes konstantu třeba

a z toho ty údaje v bodě 2 získáváš

ReplyQuote
(@filip-honzarek)
Trusted Member

Ja teda pouzivam lokalne pres Bridge jeden VI. Nikam ten request zamknuti neukladam, jen si pak checkuju tenhle VI jestli je zamceno nebo ne. Pak se uz da asi pouzit logika v configu, kdyz zamknu, zjisti mi za nejaky cas, jestli se zamklo atd..

http://192.168.1.1:1234/lockState

\i"batteryCritical":\i\v

\i"batteryChargeState":\i\v

\i"state":\i\v

0 - uncalibrated
1 - locked
3 - unlocked
5 - unlatched
254 - motor blocked
255 - undefined

\i"success":\i\v

This post was modified 7 months ago 3 times by Filip.Honzarek