X
Tak jsme tu

Tak jsme tu

Tak se naše stavba, později barák, dneska stala naším domovem. Zajímavá změna. Ačkoli jsem tu trávil hromadu času (konkrétně jeden rok, jeden měsíc a 14dnů), najednou je to nějaké jiné, takové nové ;-).

2016-08-27 08.51.18

Dneska od rána jsme balili zbytek všech našich věcí do krabic a poslední otočkou za pomoci našeho známého B. odvezli vše třema autama na barák. A tak zůstal byt i kancl prázdý, jediné co zbývalo, byl nábytek.

2016-08-27 08.51.58

Původně byl plán, že i ty za pomoci našich známých odvezem. Když jsem ale viděl, kolik toho je, raději jsem zkusil sehnat stěhováky. Po pár telefonátech jsem našel firmu, co měla čas i v sobotu a že se to zvládne.

Kolem jedenácté volali, že ve dvanáct mohou dorazit a můžeme se do toho pustit. Ok. Byli jsme připraveni.

2016-08-27 12.35.31

Ve dvanáct dorazili. Čtyři chlapi a jedno obrovské nákladní auto (objem 43m3, což bylo největší, co jsem kde našel). Chvilku jsem přemýšlel, jestli jsem to trochu nepřestřelil, ale nakonec to vyšlo tak tak.

2016-08-27 13.29.12

Stěhováci byli docela šikovní a už po pár skříních jsem byl opravdu rád, že jsem je pozval. Když jsem viděl, jak z nich ze všech lilo a to to pro ně je denním chlebem (a většina z nich pak ještě dost intenzivne posiluje), tak sem věděl, že to bylo správné rozhodnutí.

2016-08-27 13.58.58

Po dvou hodinách bylo vymalováno. Nábytek z kanclu i bytu v jednom autě narvaném k prasknutí. Pak už jsme se vydali hodně opatrným tempem směr barák.

2016-08-27 14.27.38

Na baráku pak následoval reverzní postup vykládání auta, kdy jsme stěhováky navigovali co kam má přijít. Celé vyskladnění se nakonec obešlo téměř bez problému, až na jednu dírku ve zdi a jedny ťuknutá futra.

Když jsem viděl, jak s tím vším bojovali, tak si myslím, že je to ještě hodně dobrý výsledek. Tu dírku ve zdi vem čert, ta půjde spravit lehko, ty futra jsou horší, ale je to v horní části a velikost tak 2mm, takže se to voskem nebo něčím taky zapraví.

2016-08-27 19.32.35

Po vystěhování přišlo na řadu zúčtování. Měl jsem cenu zjištěnou z jiných firem, ale ty neměly čas a tihle na stránkách cenu neměli. Nějak jsem se  v tom shonu už nestihl zeptat a tak jsem je prostě vzal. Měli čas, měli velké auto. Byl jsem nadšen.

No když to spočítali, trochu mne to zaskočilo, ale né zas tak moc. Ostatní firmy většinou účtují 150kč/hodina/chlap a cca 200kč/hod/auto. Takže by to za ty čtyři hodiny mělo vyjít na cca 2400+800=3200. No, stálo to 7500kč. Ale je otázka, jestli ti levnější pak zase nedělají schválně pomaleji.

Protože tihle opravdu valili. Za celou dobu měli jen 2x kuřpauzu a jinak nosili a nosili a nosili. Ačkoli to bylo dražší, za ty prachy to stálo. Dělat to sám s pár známýma, tak to děláme celý týden a ještě měsíc se z toho léčíme. A místo 2 oděrků by jich na baráku i nábytku byla stovka. Takže ve finále spokojenost.

2016-08-27 20.59.45

Po vystěhování jsme pak už jen vyskládali věci z aut, sedli si na naši sedačku a seděli. Nic jsme nedělali. Jen jsme koukali. Zvláštní pocit. Na místě, kde před rokem a půl byla ještě tráva, před rokem betonova deska a před půl rokem hrubá, do které stále pršelo, najednou stojí naše pohovka a my na ní sedíme. A tak jsme si k tomu slavnostně otevřeli prémiový rum, který jsme schovávali na nějakou zvláštní příležitost.

Tím nám začíná další část našeho dobrodružství. Musíme dát dohromady všechny skříně a začít likvidovat všechny ty všudepřítomné krabice. Až se vyhrabeme z krabic, pustíme se do dodělání vypínačů, nočních světel a miliónu dalších drobností. Zároveň ještě rozjíždíme byrokratické kolečko zvané kolaudace. Máme už několik revizí rozjetých a něco začneme domlouvat v pondělí.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentář
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Když jsem před pár dny psal článek o tom, jak není čas na nic, zjistili jsme, že je to dnes vlastně přesně rok, co jsme se nastěhovali. […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x