Forum
@kobra23 mas tam tech Unica na zdi hodne. Mas je vsechny jako "tlacitka" signalova do Loxone, nebo tam mas 230V? Diky
Vše 24V do Loxone.
Ahoj, prosim o radu. Svetla mam petibarevne. Kabely jsem koupil uz davno petizilove. Ted premyslim, jestli se jich zbavit a koupit neco se sesti zilami, nebo do mistnosti privedu +24V samostatnym kabelem/dratem a ze svetla povedu petizilovym kabelem do DMX. (5x1,5).
Libi se mi spis ta varianta se samostatnym privodem +24V. Pak otazka, jakym vodicem/dratem to udelat? CYKY maji dvojitou izolaci, CYA (napriklad 2,5) ma ale izolaci jen jednoduchou. Kabely budou v dratenem zlabu a zastecne na sadrokartonove konstrukci v podhledech.
Diky
Ahoj,
Taky jsem tahal k nějakým paskum 5x2.5 a ke světlum 2ks 3x2.5. Kvůli vzdálenosti a bíle barvě. No teď bych osobně tahal 3x2.5 a 3x1.5. Ihned bych věděl který kabel je to podle průměru. Tu 2.5 na bílé a + a 1.5 na barvy.
Taky jsem zvažoval natahani napájení do všech místností, přes hlavní páteř, ale to jsem zavrhnul. Kvůli velkým proudům. Mám vše tažené stropem a mít 40A všude. Když se jednou zapálí oblouk, tak už je to špatně.
Já bych v tvém případě tahal CYA 2,5 určitě. Klidně i 4. Asi bych se té izolace nebál. Ta CY 2.5 má taky jednoduchou izolaci a CYA mi přijde tedy odolnější.
Já bych měl z 2 oddělených kabelů spíš strach z pohledu rušení a PWM. Přece jen kdoví jaký frekvence (a vyšší harmonický) tam DMX generuje a ve chvíli, kdy nebudeš mít ty kabely v 1 plášti, tak to bude ještě větší anténa.
Potom se s nějakým 1-wirem můžeš rozloučit najisto.
DMX je 485, to zarusis mozno ked to navinies okolo trolejbusu ...
jaka je prosim pravdepodobnost, ze muze byt preruseny drat v UTP kabelu? Resim vypinace, kde mam natahane UTP a mnoho kontaktu nefunguje. Otazka kde muze byt zakopany pes.
@richard řekl bych, že pravděpodobnost ti problém nevyřeší. Zkusil bych nějaký měřák. Záleží na tom, jak máš kabely zakončené, co už máš zapojené a jaký máš k dispozici měřák. Určitě stačí ohmetr.
Ja pouzivam tohle, propipam s tim vse. Jinak mi obcas take nektere kontakty nefungovali. Problem byl v Krone. Znovu jsem zacvaknul drat v Krone a byl klid.
Naprosty zaklad je multimetr ( https://www.google.com/search?q=multimetr&ie=utf-8&oe=utf-8)
Bez toho budes chytrou domacnost zprovoznovat velmi tezko.
🙂 Ale jo, multimetr mam 🙂 (mam Vakuovku)
U vypinace je RJ45 a na druhe strane v Krone. Jak to testovat v jedne osobe a s multimetrem mi jasne neni
@richard musis byt kreativny
Napr. ten vodic co ti nefunguje pripoj na strane vypinaca (naletuj si drat) a pripoj na kolik najblizsej zasuvky. V technickej meraj na krone voci PE.
Nabehas sa, ale da sa.
Použij tohle
US $12.70 24%OFF | TISHRIC UTP STP Cat5 Cat6 RJ45 LAN Network Cable Tester Line Finder RJ11 Telephone Wire Tracker Tracer Diagnose Tone Kit XQ-350
https://a.aliexpress.com/_mt81N0b
Na jedné straně pichnes RJ45 a na druhé straně pipakem s hrotem hledáš, kde ten daný vodic je.
Mě to už několikrát pomohlo najít potíž s UTP kabelem (u mě to bylo špatný krimpovani).