Forum
Aha, tak to zkusím. Jinak na tom QNAPu je aplikace container station, kam jsem se pokusil naimportovat image z git hubu. Jenže než se toto bude moci spustit, bude potřeba zjistit jméno a to heslo. trošku v tom tápu. Do toho QNAPu se mi podařilo naimportovat pouze ten obraz rest980 ale ta dorita980 tam nějak chybí.
Ta dorita zvlast neni potreba, ta uz je obsazena v rest980.
Sorry za offtopic:
Petře jak je na tom ten QNAP s hlučností? Dal bys to do obýváku pod TV?
Image v dockeru zdá se běží. Ten getpassword je nutné spustit, nebo se spouští auomaticky?
Nejde se na ten docker (nebo do toho QNAPu) pripojit pres ssh, aby si byl primo v konzoly?
Pak bys totiz mohl poustet primo docker, nebo docker-compose. compose file pro roombu pak vypada treba takto
dum-roomba:
image: koalazak/rest980
container_name: dum-roomba
restart: always
ports:
- "3000:3000"
volumes:
- ./roomba/data:/data
environment:
- BLID=xxx
- PASSWORD=xxx
- ROBOT_IP=matylda.dum
logging:
driver: gelf
options:
gelf-address: udp://192.168.0.222:12201
A druha vec, na to aby ti fungoval ten getpassword, tak potrebujes doritu980, nokoli rest980. Tu doritu muzes pustit klidne u sebe na pocitaci, nekomplikuj si to zbytecne tim qnapem.
Normalne si stahni at uz pomoci git clone, nebo primo ze stranek gitu doritu a pust nasleduijci prikazy
$ git clone https://github.com/koalazak/dorita980.git
$ cd dorita980
$ npm install
$ npm run getpassword
Aby ti na windows fungoval npm, musis nainstaloat NodeJS, navod treba tady http://blog.teamtreehouse.com/install-node-js-npm-windows
Ten getpassword ti da ten blid a password, ten pak vyplnis do toho docker-file, nebo teoreticky i do toho webovyho rozhrani co mas v qnapu a musi to jet
Přesně tak jsem to dělal jak na notebooku s ubuntu tak i ve windows. Vypadá to že se s roombou nedá spojit nebo co. V síti je, ping také v pohodě, tak nechápu co by ještě mohlo dělat problém. Zkoušel jsem spustit jak " npm run getpassword" tak s parametrem "npm run getpassword 10.0.1.55" , což je ip roomby. v logu zůstalo toto:
0 info it worked if it ends with ok 1 verbose cli [ 'C:\\Program Files\\nodejs\\node.exe', 1 verbose cli 'C:\\Program Files\\nodejs\\node_modules\\npm\\bin\\npm-cli.js', 1 verbose cli 'run', 1 verbose cli 'getpassword', 1 verbose cli '10.0.1.55' ] 2 info using [email protected] 3 info using [email protected] 4 verbose run-script [ 'pregetpassword', 'getpassword', 'postgetpassword' ] 5 info lifecycle [email protected]~pregetpassword: [email protected] 6 silly lifecycle [email protected]~pregetpassword: no script for pregetpassword, continuing 7 info lifecycle [email protected]~getpassword: [email protected] 8 verbose lifecycle [email protected]~getpassword: unsafe-perm in lifecycle true 9 verbose lifecycle [email protected]~getpassword: PATH: C:\Program Files\nodejs\node_modules\npm\bin\node-gyp-bin;C:\Users\kolarikp\Dokumenty\dorita980-master\node_modules\.bin;C:\ProgramData\Oracle\Java\javapath;C:\Program Files (x86)\Intel\iCLS Client\;C:\Program Files\Intel\iCLS Client\;C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem;C:\WINDOWS\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files\Intel\Intel(R) Management Engine Components\DAL;C:\Program Files\Intel\Intel(R) Management Engine Components\IPT;C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Management Engine Components\DAL;C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Management Engine Components\IPT;C:\Program Files (x86)\Intel\OpenCL SDK\3.0\bin\x86;C:\Program Files (x86)\Intel\OpenCL SDK\3.0\bin\x64;C:\ProgramData\Lenovo\ReadyApps;C:\Program Files\Intel\WiFi\bin\;C:\Program Files\Common Files\Intel\WirelessCommon\;C:\Program Files (x86)\CA\SC\Csam\SockAdapter\bin;C:\WINDOWS\system32\config\systemprofile\.dnx\bin;C:\Program Files\Microsoft DNX\Dnvm\;C:\Program Files\Microsoft SQL Server\130\Tools\Binn\;C:\Program Files\nodejs\;C:\Users\kolarikp\AppData\Roaming\npm 10 verbose lifecycle [email protected]~getpassword: CWD: C:\Users\kolarikp\Dokumenty\dorita980-master 11 silly lifecycle [email protected]~getpassword: Args: [ '/d /s /c', 'node ./bin/getpassword.js "10.0.1.55"' ] 12 silly lifecycle [email protected]~getpassword: Returned: code: 1 signal: null 13 info lifecycle [email protected]~getpassword: Failed to exec getpassword script 14 verbose stack Error: [email protected] getpassword: `node ./bin/getpassword.js "10.0.1.55"` 14 verbose stack Exit status 1 14 verbose stack at EventEmitter.<anonymous> (C:\Program Files\nodejs\node_modules\npm\lib\utils\lifecycle.js:279:16) 14 verbose stack at emitTwo (events.js:106:13) 14 verbose stack at EventEmitter.emit (events.js:191:7) 14 verbose stack at ChildProcess.<anonymous> (C:\Program Files\nodejs\node_modules\npm\lib\utils\spawn.js:40:14) 14 verbose stack at emitTwo (events.js:106:13) 14 verbose stack at ChildProcess.emit (events.js:191:7) 14 verbose stack at maybeClose (internal/child_process.js:885:16) 14 verbose stack at Process.ChildProcess._handle.onexit (internal/child_process.js:226:5) 15 verbose pkgid [email protected] 16 verbose cwd C:\Users\kolarikp\Dokumenty\dorita980-master 17 error Windows_NT 6.3.9600 18 error argv "C:\\Program Files\\nodejs\\node.exe" "C:\\Program Files\\nodejs\\node_modules\\npm\\bin\\npm-cli.js" "run" "getpassword" "10.0.1.55" 19 error node v7.4.0 20 error npm v4.0.5 21 error code ELIFECYCLE 22 error [email protected] getpassword: `node ./bin/getpassword.js "10.0.1.55"` 22 error Exit status 1 23 error Failed at the [email protected] getpassword script 'node ./bin/getpassword.js "10.0.1.55"'. 23 error Make sure you have the latest version of node.js and npm installed. 23 error If you do, this is most likely a problem with the dorita980 package, 23 error not with npm itself. 23 error Tell the author that this fails on your system: 23 error node ./bin/getpassword.js "10.0.1.55" 23 error You can get information on how to open an issue for this project with: 23 error npm bugs dorita980 23 error Or if that isn't available, you can get their info via: 23 error npm owner ls dorita980 23 error There is likely additional logging output above. 24 verbose exit [ 1, true ]
Ještě mě napadlo jestli v tom nemá prsty firmware roomby? Já mám 2.0.0.34
Tady autor něco zmiňuje :
https://community.smartthings.com/t/roomba-980-wifi-connectivity-reverse-engineering/44860/129
Mne to ukazuje verzi 1.6.6 teda. Tak nevim 🙂
Zkus mu napsat na ten github, to uz opravdu vypada na neco špatně bud v roombe nebo tom sw
Do háje. Zase mám pocit že pokud se něco může pos..at tak se i stane. Ještě jednou se doma mrknu na tu verzi firmware.
Jo tak teď jsem se zkusil připojit z telefonu domů přes VPN a opravdu je tam verze software 2.0.0-34 - ze 7.ledna 2017 - dop.dele práce.
No jinak jsem koukal na trace pošty a filtry na další blbinky k roombě by už měly být doma, tak k tomu pak něco napíšu.
Tak už je asi jasno :
sounds like the new firmware is no longer using http/s portocol and now use
mqttprotocol on port 8883. MQTT is more apropiated for IoT things, btw.
When my roomba updates her firmware I'm going to have a lot of work to do in dorita980 ¬¬