Forum

Forum

Střídač Goodwe gw10...

Notifications
Clear all

Střídač Goodwe gw10k-et

116 Posts
17 Users
5 Likes
9,396 Views
(@kostalkarel)
Estimable Member
Topic starter  

Zdravím ve spolek. Začal laborovat s dobíjením baterie. Jelikož mám seznam portů od GW pouze na čtení a nemám seznam aktorů, tak raději než do střídače něco pošlu, tak prosím o zkouknutí jestli nechci poslat nějakou chujovinu.

Idea:

do časovače zadám období XY - při sepnutí se pošle signál ON do Fast charge a zároveň do násobiče, aby se nastavilo 100% na SoC (viz. scan). Nastavení aktorů jako je na pravé straně scanu.

Děkuji

nabíjení baterie

ReplyQuote
(@kumpa)
Eminent Member

Cisla registru mas spravne, u mne to funguje.

ReplyQuote
elpaso
(@elpaso)
Prominent Member

ja pro zapis do MODBUSu pouzivam zasadne blok STATUS, kde jesem schopen rovnou modifikovat hodnoty ktere zapisuji vystupem Val. Funguje naprosto skvele

kumpa reacted
ReplyQuote
 Ondy
(@ondy)
Trusted Member

Já používám pro zápis (díky @pavka28 za radu) Analogový výběrový přepínač. Umí velmi jednoduše konvertovat 4 různé hodnoty na jiné. Mám to připojené za radiobutton s výběrem procent. Výstup přepínače už je rovnou hodnota v %, kterou posílám do GoodWe.

kumpa reacted
ReplyQuote
(@kostalkarel)
Estimable Member
Topic starter  

@kumpa díky

@elpaso podíval jsem se na blok Status a je pro mě složitej. Myslím, že už na začátku fungování s Loxonem jsem si myslel, že ho na něco použiji, ale nerozchodil jsem to. Teď jsem si ho dal na rychlou zkoušku a také nic

@Ondy  já mám prakticky tři hodnoty pro DoD - 40% v zime, 30% v létě a 0% když nechci brát z baterie. A u Fast charge pouze 0 / 100%. Vše je řízeno na základě statusu ročního období nebo časovače.

ReplyQuote
elpaso
(@elpaso)
Prominent Member

@kostalkarel pak bych fakt doporucoval to projit jeste jednou, ja ho opravdu pouzivam na strasne moc veci a imho to obrovsky zjednodusuje kombinovani 2-4 podminek a tvoreni ciselneho vystupu z nich...

o ovladani audioserveru na tvoreni hlasovych zprav ani nemluve - zde si ani nedovedu predstavit to delat jinak 🙂

ReplyQuote
 Ondy
(@ondy)
Trusted Member

V principu Status je složitější varianta toho Analogu, co jsem psal já. Tam jsou na vstupu možné 4 hodnoty a z toho jsou 4 výstupy - prostě konverze 1 na 1. Já to mám tak, že mám vizualizovaný radiobutton se 4 hodnotami - 0, 10, 40 a 90% nabití. A pomocí různých podmínek si nastavuji automaticky ten radiobutton. Ten mám pak napojený na Analoga, který mi z toho udělá % a ještě k tomu ve vizualizaci vidím, co jsem nastavil. A díky radiobuttonu to umím přetlačit uživatelsky - tzn. v podstatě do další automatické změny mohu nastavit jiné SoC... Ale jak píše @elpaso, jedna z těch dvou variant je to nejlepší, co můžeš udělat... Já to měl ještě přes program, ale to je taky prasárna vůči miniserveru...

ReplyQuote
elpaso
(@elpaso)
Prominent Member

ja mam jediny problem, ze status ma pouze 4x INPUT 🙂 kdyby to melo 8 nebo 16 vstupu, tak pres to delam vsechno...

co se snazim rict je, ze NECHAPU proc jsou jen 4...

ReplyQuote
(@koty007)
Trusted Member

Nemáte někdo zkušenost s Goodwe bez akumulace, chová se jako synchronní nebo asynchronní střídač?

ReplyQuote
(@kostalkarel)
Estimable Member
Topic starter  

@elpaso tak jsem se podíval na blok "Status" a musím ti poděkovat, že jsi mě na něj nasměroval. Už ho postupně nahrávám pomalu na každou stránku projektu a musím ti dát za pravdu, že by se tam hodilo ideálně tak 10 vstupů.

ReplyQuote
elpaso
(@elpaso)
Prominent Member

@kostalkarel on se da kaskadovat... sice je to hnus, ale funkci by to plnilo

ReplyQuote
Page 8 / 8
Share: