Forum
Zdravím ve spolek. Začal laborovat s dobíjením baterie. Jelikož mám seznam portů od GW pouze na čtení a nemám seznam aktorů, tak raději než do střídače něco pošlu, tak prosím o zkouknutí jestli nechci poslat nějakou chujovinu.
Idea:
do časovače zadám období XY - při sepnutí se pošle signál ON do Fast charge a zároveň do násobiče, aby se nastavilo 100% na SoC (viz. scan). Nastavení aktorů jako je na pravé straně scanu.
Děkuji
Cisla registru mas spravne, u mne to funguje.
ja pro zapis do MODBUSu pouzivam zasadne blok STATUS, kde jesem schopen rovnou modifikovat hodnoty ktere zapisuji vystupem Val. Funguje naprosto skvele
@kumpa díky
@elpaso podíval jsem se na blok Status a je pro mě složitej. Myslím, že už na začátku fungování s Loxonem jsem si myslel, že ho na něco použiji, ale nerozchodil jsem to. Teď jsem si ho dal na rychlou zkoušku a také nic
@Ondy já mám prakticky tři hodnoty pro DoD - 40% v zime, 30% v létě a 0% když nechci brát z baterie. A u Fast charge pouze 0 / 100%. Vše je řízeno na základě statusu ročního období nebo časovače.
@kostalkarel pak bych fakt doporucoval to projit jeste jednou, ja ho opravdu pouzivam na strasne moc veci a imho to obrovsky zjednodusuje kombinovani 2-4 podminek a tvoreni ciselneho vystupu z nich...
o ovladani audioserveru na tvoreni hlasovych zprav ani nemluve - zde si ani nedovedu predstavit to delat jinak 🙂
V principu Status je složitější varianta toho Analogu, co jsem psal já. Tam jsou na vstupu možné 4 hodnoty a z toho jsou 4 výstupy - prostě konverze 1 na 1. Já to mám tak, že mám vizualizovaný radiobutton se 4 hodnotami - 0, 10, 40 a 90% nabití. A pomocí různých podmínek si nastavuji automaticky ten radiobutton. Ten mám pak napojený na Analoga, který mi z toho udělá % a ještě k tomu ve vizualizaci vidím, co jsem nastavil. A díky radiobuttonu to umím přetlačit uživatelsky - tzn. v podstatě do další automatické změny mohu nastavit jiné SoC... Ale jak píše @elpaso, jedna z těch dvou variant je to nejlepší, co můžeš udělat... Já to měl ještě přes program, ale to je taky prasárna vůči miniserveru...
ja mam jediny problem, ze status ma pouze 4x INPUT 🙂 kdyby to melo 8 nebo 16 vstupu, tak pres to delam vsechno...
co se snazim rict je, ze NECHAPU proc jsou jen 4...
Nemáte někdo zkušenost s Goodwe bez akumulace, chová se jako synchronní nebo asynchronní střídač?
@elpaso tak jsem se podíval na blok "Status" a musím ti poděkovat, že jsi mě na něj nasměroval. Už ho postupně nahrávám pomalu na každou stránku projektu a musím ti dát za pravdu, že by se tam hodilo ideálně tak 10 vstupů.