Forum
Ahoj,
menils jste nekdo relatko na Loxone Extension a Relay Extension?
Na extension mi odesel jeden digi vystup uz pred nejakym casem a ted mi odslo i na Relay exntesion, startovaci proudy na LED podhledova svetla asi any relay-extension nepokryje (po 5ti letech se odporoucel vystup).
tak bych to asi vymenil na obou. vim, ze se to resilo ale nemuzu najit 🙁
thx!
V relay Ext je HF25F - viz datasheet z Loxone
Sice nepíšou, že je inrush, ale materiál kontaktů má AgSnO2 což se používá u většiny inrush relé. Je ty super spešl mají ještě Wolframový předkontakt. Nicméně jsem neměnil, ještě nemám ani zapojeno, jen včera jsem náhodou narazil na ten datasheet relé.
tak to by se dalo hodit i do Extensiona a tim ji vlastne "zlepsit"? protoze exntesion ma tusim jen 6A nebo tak nejak
Relay extension nemám, ale např. v Multi Extension Air (teď jsem rozebral) jsou použity INRUSH !!! relé Schrack RT9S0015WG
čili 120A po dobu 20ms - vhodné i pro připojení spínaných zdrojů (LED zdroje apod.) jinak 16A trvale
Pro mě docela překvapení, co vše ten Multi Ext umí - jediná nevýhoda je podle mne připojení pouze AIR a ne Tree.
Dal bych tam nějaké spolehlivé nevýkonové relé, jako ovládací (pro 24V) a pro silovinu bych použil další relé mimo extension. Už se to tu několikrát řešilo
V Relay Ext jsou relé co umí 16A, viz ten datasheet. Jen je tam omezení, že celkový proud nesmí být vyšší než 48A. Lidi, čtete ten Loxone web? Tam to všechno je...
Ano, ale pokud nespíná el.topení či varnou desku, tak proč ty relé nepoužít? Relé co spíná relé - zbytečná spotřeba, kabeláž atd. To už raději open collector, včera jsem to řešil přímo s vedením Loxone v CZ, prý už to reportovali dávno, ale centrála modul s OC nechce, takže asi jen Papouch. Jinak elaborát na téma ext.relé jsem sepsal před několika měsíci, ale třeba ty v Multi Ext. jsou v pohodě použitelná (inrush od Schracku).
@kubrt_cz a muzu dat to inrush rele do relay extension? Podarilo se mi takhle odpalit pred nejakym casem jedno rele na extension (ale tam je tusim limit 6A a fakt jsem to prepisknul).
nicmene tady je 16A a ja tim spidal 12 malych 8W LED panylku... navic se tady to odpalene rele chova jinak - vubec necvaka jen je sepnute... to rele na extension, ktere jsem odpalil cvaka, ale taky sepnute
thx!
V Relay Ext jsou relé co umí 16A, viz ten datasheet. Jen je tam omezení, že celkový proud nesmí být vyšší než 48A. Lidi, čtete ten Loxone web? Tam to všechno je...
Ano, ale pokud nespíná el.topení či varnou desku, tak proč ty relé nepoužít? Relé co spíná relé - zbytečná spotřeba, kabeláž atd. To už raději open collector, včera jsem to řešil přímo s vedením Loxone v CZ, prý už to reportovali dávno, ale centrála modul s OC nechce, takže asi jen Papouch. Jinak elaborát na téma ext.relé jsem sepsal před několika měsíci, ale třeba ty v Multi Ext. jsou v pohodě použitelná (inrush od Schracku).
já používám Dimmer, jako bezkontaktní spínač z Loxone a silově SSR. Pokud něco spínám, nebo rozpínám jednou za čas, tak používám impulzní relé s pomocným kontaktem od OEZ, které vždy jen přepne a nic nežere
No pokud varná deska není indukční, tak ta je právě i s topením vhodná pro toto spínání klasickým relé. Nejhorší jsou impulzní zdroje apod, kde jsou obrovské zapínací proudy.
Pokud něco spínám, nebo rozpínám jednou za čas, tak používám impulzní relé s pomocným kontaktem od OEZ
Jen pro zajímavot, jak řešíš, aby Loxone vědělo stav pulzního relé?
Toto som chcel aj ja, vyriesil si nejak tu genialnu feature, ze po oznaceni dimmeru v konfigu sa vystup rozblika ako vianocny stomcek?
Pri svetlach o polnoci to len nasere, ale ked zacne nieco cvakat on/off s danou kadenciou, to uz je ina zabava.
Dik.
Toto som chcel aj ja, vyriesil si nejak tu genialnu feature, ze po oznaceni dimmeru v konfigu sa vystup rozblika ako vianocny stomcek?
Co sa rozblika ?
Pouzivam to normalne.
@zefe mne nic take nerobi ani na RGBW aktore.
V pripade pouzitia dimmeru ako spinaca pouzivam jednokanalove aktory.
@smotek7 Aku verziu Loxconfigu mas? Rozhodit to na jednokanal som este neskusal, kazdopadne RGBW pasik v demokufri robi diskoteku. Pytal som sa na skoleni a pan netusil, ci sa tato genialna feature da vypnut. Nechapem, preco neblika led len na dimmeri, ale musi blbnut cely vystup.
@zefe nejaku 12.x
Aha uz chapem, myslis tree dimmer a ked sa identifikuje.
Skus dat standart jednokanal a vzestup skok. Nemam vyskusane u treeckoveho.