Forum
Ja si skor myslim ze loxone aj tych 256 este oseka, minimlane tak ze ide len po percentach cize 0-100 a stoho odsekne minimum 30-40 percent a si na 60 krokoch.
Ma zkusenost je asi takova, jak pise @smotek7 . Mam par air dimmeru origo lox a skydancer ma tak o 30% vic kroku. Pravda, dela to udp-dmx, u origo dmx to nebylo tak vyrazne,resp tak 15-20% max.
Navic,co si budeme rikat,staci dle meho tak 3 kroky, naplno,na 50% a nocni rezim coz vidim tak na 20-30%. Na co mit 256 kroku? Budu u vypinace stát hodinu nez uvidim zmenu....
@david-pr viac krokov je dolezitych pri postupnom rozsvecovani a zhasnuti. Tam to je videt.
Už chápu 🙂 to ale není problém DMX. A jak jsi řekl, je to marketing. Záleží na úhlu pohledu. V těch obrázcích, které jsi postoval je vlevo vidět "pila" s tupým zadáváním hodnot, kdežto v pravo, aby to vypadlo dobře je lineární křivka s přechody mezi hodnotami, která vypadá víc cool.
Jenže, když body v té pile vpravo propojíš, tak získáš tu křivku v pravo a stejně tak můžeš samplovat křivku vpravo a získáš pilu vlevo. Problém není v 255 hodnotách, ale v přechodech mezi nimi. Když je změna plynulá, dostaneš cool křivku, když je skoková, bude se Ti zdát, že světla skáčou.
@smotek7 a jo,vidis to jsem nejak vytesnil,vtom u skydanceru problem nemam,jak u 24v tak u 240v verzi. Je to plynule, bez viditelného blikani. Ale dost zalezi co to ovlada(zdroj svetla)
@koleen jenže když přepínám scény, tak se shodným nastavením DMX vs. RGBW dimmer, tak u DMX je znatelné poblikávání jak změna není plynulá... může za to teda dimmer samotný?
@emzee to byla hromadna objednavka, taky bych potreboval dalsi a nevim jak se k nim dostat
Ahoj dostal jsem se do stadia stavby, kdy začínám přemýšlet o světlech do budovy. Neplánuje se náhodou další společná objednávka? Rád bych se případně přidal.
Dorazil mi MIBOXER D5-CX pro RGBCCT panely. Cena za 5ch mi přijde super, má 2kHz / 500Hz PWM, upravuje plynule jas (volba křivky), vypínatelný display.
Jediný problém je self-test při zapnutí. Probliká postupně všechny výstupy, což není vhodný při odpojování napájení. Obešel jsem to HW připojením trvalého napětí pro mikroprocesor a silové napájení odpojuji relém. Trvalé napětí mám v UTP kabelu s DMX sběrnicí. V klidu DMX dekoder žere cca 15mA (při 12V i 24V), při 5V cca 10mA ... je tam lineární stabilizátor po výměně za impulzní by mohla být spotřeba lepší.
Případně někdo jiný typ na 5ch DMX dimmer?
Ahoj,
po diskuzi s @Cyklonit jsem si přečetl celý tento Topic a mám několik dotazů:
Mám všechny světla vyrobená z CCT LED pásků a řízená pomocí těchto DMX dimmerů.
- Chtěl jsem si doplnit pojistky před každé napájení dimmeru, ale nyní přemýšlím o přemostění + svorky ze zdroje rovnou na LEDky a napájení všech dimmerů z jednoho zdroje (celkem mám na LEDKY 6x100W zdroj) přes malou pojistku. Je to správná cesta?
- Nemáte zkušenosti s nějakým difuzním plastem skrz které uvidí PIRko? (Vím je to trochu sci-fi, ale nelíbí se mi ty PIRka v podhledu)
Mimochodem takto vypadají mé světla ? (výkon na fotce je cca 30%).
Franta