Forum
Je jedno ci to je LED vlakno alebo LED klasicka. Problem je ten prudovy zdroj co tam. Potrebuje nejake napatie na nastartovanie. A musi byt spraveny aby zvladal to tiakove stmievanie.
Klasické žárovky jsou stmívatelné všechny. V případě LED to neplatí, záleží jak je udělaná elektronika (zdroj) uvnitř. Musíš si tedy koupit stmívatelnou žárovku.
Oživím téma DMX dekodérů. Kromě 1 světla na RGB bude všechno bílá.
Budu kupovat, přečetl jsem vlákno a vybral jsem:
1) z ALI PX24506
2) z LED shopíku DMX 512 dekodér na DIN lištu
Pokud PX z ALI budu používat jen na bílou, využiju vlastně jen jeden kanál ze tří. Takže cenově se možná i více vyplatí ten z českého eshopu 12 kanálový - 12 bílých na jeden dekodér. Plus je, že jde jednoduše připojit na DIN lištu..
Ještě nějaké tipy, co doma používáte a jste spokojeni?
Díky.
Pokud PX z ALI budu používat jen na bílou, využiju vlastně jen jeden kanál ze tří.
Použití jen jednoho kanálu je kvůli umístěním až u světla? Jestli ne, tak snad PX můžeš použít pro tři bílé kanály.
Já mám 8x 4-kanálový DMX z číny. Už 10 let fungují dobře. U 12-kanálového jsem se bál celkového zatížení na tu jednu jednotku (12x5A) a že když jeden odejde a já budu pryč tak manželce nesvítí nic 😬 .
Já to asi budu používat jen na orientační a podružná osvětlení. Hlavní světla budu se začátku asi spínat přímo. Chápu tu obavu..
Rozumím, díky. Využil jsem linku od Skybora a vzal dva 12 kanálové z ALI.. Cenově lehce výhodnější než PX a ještě bonus, že jde instalovat přímo na DIN lištu..