Forum

Forum

Ovládání světel pom...

Notifications
Clear all

Ovládání světel pomocí DMX Extension a Dimmer Extension

506 Posts
66 Users
45 Reactions
176.2 K Views
(@smotek7)
Member

Je jedno ci to je LED vlakno alebo LED klasicka. Problem je ten prudovy zdroj co tam. Potrebuje nejake napatie na nastartovanie. A musi byt spraveny aby zvladal to tiakove stmievanie.

ReplyQuote
(@_petr_)
Honorable Member

Klasické žárovky jsou stmívatelné všechny. V případě LED to neplatí, záleží jak je udělaná elektronika (zdroj) uvnitř. Musíš si tedy koupit stmívatelnou žárovku.

ReplyQuote
Georgio
(@georgio)
Member
Topic starter  

Oživím téma DMX dekodérů. Kromě 1 světla na RGB bude všechno bílá.

Budu kupovat, přečetl jsem vlákno a vybral jsem:

1) z ALI PX24506

2) z LED shopíku DMX 512 dekodér na DIN lištu

Pokud PX z ALI budu používat jen na bílou, využiju vlastně jen jeden kanál ze tří. Takže cenově se možná i více vyplatí ten z českého eshopu 12 kanálový - 12 bílých na jeden dekodér. Plus je, že jde jednoduše připojit na DIN lištu..

Ještě nějaké tipy, co doma používáte a jste spokojeni?

Díky.

ReplyQuote
(@_petr_)
Honorable Member

Posted by: @georgio

Pokud PX z ALI budu používat jen na bílou, využiju vlastně jen jeden kanál ze tří.

Použití jen jednoho kanálu je kvůli umístěním až u světla? Jestli ne, tak snad PX můžeš použít pro tři bílé kanály.

ReplyQuote
skybor
(@skybor)
Trusted Member

A proč ten vícekanálový taky nevzít na Ali ?

https://www.aliexpress.com/item/1005005686098949.html

Georgio reacted
ReplyQuote
(@franta)
Estimable Member

@georgio 

Já mám 8x 4-kanálový DMX z číny. Už 10 let fungují dobře. U 12-kanálového jsem se bál celkového zatížení na tu jednu jednotku (12x5A) a že když jeden odejde a já budu pryč tak manželce nesvítí nic 😬 .

Georgio reacted
ReplyQuote
Georgio
(@georgio)
Member
Topic starter  

Posted by: @_petr_

Posted by: @georgio

Pokud PX z ALI budu používat jen na bílou, využiju vlastně jen jeden kanál ze tří.

Použití jen jednoho kanálu je kvůli umístěním až u světla? Jestli ne, tak snad PX můžeš použít pro tři bílé kanály.

Myslel jsem si, že u toho PX jde nastavit na DIP switchi jen jedna adresa... 

ReplyQuote
Georgio
(@georgio)
Member
Topic starter  

Posted by: @franta

@georgio 

Já mám 8x 4-kanálový DMX z číny. Už 10 let fungují dobře. U 12-kanálového jsem se bál celkového zatížení na tu jednu jednotku (12x5A) a že když jeden odejde a já budu pryč tak manželce nesvítí nic 😬 .

Já to asi budu používat jen na orientační a podružná osvětlení. Hlavní světla budu se začátku asi spínat přímo. Chápu tu obavu..

ReplyQuote
Georgio
(@georgio)
Member
Topic starter  

@skybor Díky, beru ho.

ReplyQuote
(@_petr_)
Honorable Member

@georgio U každého zařízení nastavíš jen jednu adresu a ty kanály jsou pak za sebou. Zařízení tedy obsadí tolik adres, kolik má kanálů. Musíš s tím taky počítat při nastavování více zařízení.

Georgio reacted
ReplyQuote
Georgio
(@georgio)
Member
Topic starter  

Rozumím, díky. Využil jsem linku od Skybora a vzal dva 12 kanálové z ALI.. Cenově lehce výhodnější než PX a ještě bonus, že jde instalovat přímo na DIN lištu..

ReplyQuote
Page 34 / 34
Share: