Forum
Ahoj
Ty čo máte skúsenosti s montážou intercomu od Lox na plot ako zvláda sneh a dážď s tým IP34?
Ďakujem
@zoltan ja mam v plote NFC Touch (rovbaky krytie). Prvy odisiel asi po 2,5 roku. Druhy som dal do striesky vytlacenej na 3D tlacke a ten drzi uz asi 4r.
Ja sem onehda koupil krytku pro HIKVISION tablo. (teda myslim ze to bylo od hikvision) mozna bych nekde dohledal typ. Jo. je to DS-KABD8003
Ahoj,
řeším zrovna pomalu vrátníka a originál se mi nelíbí hlavně kvůli IP34 a vzhledu.
Koukal jsem, že integrace Akuvox je celkem v pohodě, nezkoušel jste nekdo s X910 prosím? https://akuvox.cz/akuvox-akuvox-x910.html
A druhý dotaz, nemám audioserver, ale mám spravovaný tablet, lze zvonění a obraz přenášet na něj? Pokud ne, jak to případně řešit?
Diky za rady!
Zdravím, já mám ted doma integrovaný Akuvox R25A, co jsem ale nerozběhal spolehlivě, je video. Podle mě mají chybu v aplikaci. Na jednom zařízení video fungovalo, na všech ostatních ne.
Neměl někdo podobný problém? Jak jste to řešili? Loxone partner, přes kterého to řeším, u Loxone otevřel ticket a komunikace vázne (prý na straně Loxone).
@barak-chytrak aby mi to fungovalo v Android tabletu, tak jsem musel udělat proxy s validním ssl certifikátem.
Nefungovala mi ani fotka při návštěvě. Tam je problém podobný, Akuvox má digis autorizaci, kterou loxone nepodporuje. Vyřešil jsem to provizorním řešením přes PHP skript.
jojo, certifikaty jsou u kamer orisek pokud to chcete na SSL (coz chcete). roky jsem pouzival sophos XG ve vmku, ale minuky tyden jsem presel na reverze proxy nginx-manager a letsencrypt certifikaty a vsechny problemy jsou pryc... konecne zacalo fungovat i na macOS appce. trusted certifikaty se importuji na mnoha mistech (ne jak na windows) a cele se to opakuje pokazde, kdyz certifikat vyprsi... s letsencrypt je to lahodne 🙂
ad certs. pokud neznate/nepouzivate, mrknete na jonasal/nginx-certbot:6.0.1
je to jeste o krok pohodlnejsi. nginx rozsirene o automaticke ziskavani certifikatu. spolu s podporou *.domena.xxx takze staci na cloudflare udelat 1 rule, a pak uz jen pridavat subdomeny na cokoli.
mam takto reseny uz i stary acond,stary loxone atd, aby vse jelo pres https i kdyz to nativne neumi, at furt prohlizece nekrici a nestezuji si
Dobrý vecer
skúšali ste niekto pripojiť na tree vetvu intercomu zariadenia tree s ext napájaním?
Loxone píše že to nie je možné,chcel by som cez tree dimmer ovládať bránu
Ďakuhem
Já jsem integroval interkom Unifi Protect Doorbell lite, s plnou obousměrnou komunikací a video, vyžaduje to ale můstek v podobě aplikace doinstalované do home assistenta.
@vvlasypekny, par commentu ale mam -> za me je rtsc->mjpeg zbytecny komponent, mam unifi kamery roky pripojene naprimo pres anonymous jpeg stream do ktereho pridavam https a basic auth na nginx-manageru (ktery pouzivam na desitky jinych veci)...
funguje super/dostatecne na to, ze je to v podstate native integrace
ad SIP, prijde mi to teda zbytecne slozity, kdyz existuji free-sip sluzby - pouzivat HA jako bridge je za me strasnej overkill, ackoli nekdy nezbytnej (MSPA vyrivka napr). plus aby to fungovalo zvenku je treba budto NAT, takze potencialni security issue nebo VPN, coz je jednoduse vopruz
Ad JPEG stream: máš pravdu, pro čisté video je anonymous snapshot + nginx proxy jednodušší cesta. MJPEG komponenta tady ale vypadla skoro zadarmo — go2rtc stejně musí tahat RTSPS stream kvůli audiu (mikrofon zvonku do hovoru), takže přibalit k tomu mjpg-streamer byl jeden řádek navíc. Bonus je vyšší snímkovka než JPEG polling . Ale jo, kdo řeší jen obraz, tomu stačí snap.jpeg.
Ad SIP: tady je ten háček jinde — free SIP služba (antisip apod.) ti dá jen proxy/registrar, tzn. vyřeší kudy hovor poteče. Ale pořád musí na druhém konci něco ten hovor zvednout a dostat zvuk do zvonku, a UniFi Doorbelly SIP neumí vůbec — talkback jde jen přes jejich Integration API. Přesně tohle dělá ten Asterisk + bridge; bez toho by ti SIP služba zavolala do prázdna. Takže ta složitost bohužel není volitelná, je to překladová vrstva mezi dvěma světy, které spolu jinak nemluví.
S NAT/VPN souhlas, proto je default čistě LAN-only; pro venek ať si sám každýho vyhodnítí bezpečnost/klady a zápory, v repu je popsaný port-forward s fail2ban a "neuhodnutelným" číslem (security through obscurity), ale je to vědomý trade-off daný nerozšírením podpory ze strany Loxone
Taky na konci dne není potřeba vůbec používat intercom v Loxone a stačí používat pouze aplikaci výrobce, nebo křičet z okna místo zvonku 🙂