Forum
@l-adamek Jakou mas zkusenost s tim Aku E16C? Funguje resp. pouzivas i to FaceID? Nejak se rozhoduju mezi E16C a R20K. Pokud by FaceID fungovalo dobre, tak proc ne, jinak bych sel asi do R20K - kvuli klavesnici, resp PIN na otevreni brany pro kazdeho uzivatele. Funguje neco takoveho i na E16C?
Používám E16C a FaceID funguje až nečekaně perfektně je to hodně rychlé ověření. Integrace klávesnice není problém. Jediný co řeším je kvalita hovoru zdá se že je použit nekvalitní kodek. Nicméně technici z businesscom.cz reagují skvěle právě to s nimi řeším.
Mám propojení E16C a E12 s IT88 kde mám instalovaného clienta pro loxone.
FaceId nepouzivam, a obecne jsem trochu zklamany. Ani ne tak ze samotneho zarizeni, ale z integrace s Loxone a s uzivatelskou privetivosti.
Otevirani brany pomoci PIN i karty funguje, sam mam integrovano na vrata. Uzivatele mam pouze v loxone, takze Akuvox sice napise, ze uzivatele po zadani pin nezna, ale pin do loxone posle a ten uz vrata otevre. User-friendly jde vyresit tim, ze uzivatele zadas i do Akuvoxu
Veci, co mi vadi:
- kamera na E16 neni rybi oko kvuli FaceID, takze zaber je hodne maly. Dan za FaceID
- obecne mechanismus integrace vratniku treti stranu: SIP hovor muze navazat pouze loxone. Takze v integraci je trochu oser s tim, ze vratnik 5 vterin vytaci, pak zavesi a teprve potom muzes z Loxone navazat hovor. S tim souvisi vizualizace na Akuvoxu, kdy navsteva ma pocit ze se nic nedeje a porad zvoni (porad nahazuje 5 call)
- pokud se v jednu chvili pokusi navazat z loxone hovor 2 uzivatele (docela bezny usecase, kdyz notifikace o zvoneni vyskoci vice lidem), tak hovor spadne vsem.
- blok dveri mi pri integraci s Akuvoxem neuklada fotografie pri zazvoneni (mel by, ale nedela to)
- obraz kamery jde pouze na mobilni aplikaci. Pokud ti nekde bezi web apka Loxone, tak obraz kamery Akuvoxu nezobrazi a pise chybu (u me treba problem, protoze tablet na stene zobrazuje weboveho klienta)
- pokud akuvox registrujes do jejich cloudu (budes chtit akuvox aplikaci), tak prestane fungovat direct call (resp. zvuk jednim smerem nejde). To jde vyresit, ze volani vzdy pujde pres SIP server 3.strany.
Dost tech problemu budes mit na E16C i R20K.
Z meho pohledu je to dost na pi*u, protoze neni zadne schopne reseni, ktere umi pinovou klavesnici a funkcni vratnik (i original Loxone potrebujes 2 krabicky).
@pigom To je dobra zprava. S tou integraci u klavescnice - predpokladam funkcnost podobnou jako u Loxone NFC Code Touch - tj. ruzny pin spusti ruznou akci?
To je dobra zprava. S tou integraci u klavescnice - predpokladam funkcnost podobnou jako u Loxone NFC Code Touch - tj. ruzny pin spusti ruznou akci?
Ano přesně takto to funguje a mám nastavený.
@l-adamek No ja hledam prave nejakou rozumnou nahradu - protoze ted mam Lox Code touch u dveri - severni strana, totalni stin - neni problem s primym sluncem - a stejne mi po par mesicich pouzivani zacali odchazet nektere klavesy (cisla). Resp jsem vysledoval, ze se to zhorsuje s teplotou - v lete v horku je horsi citlivost az tak, ze nektere klavesy prestanou fungovat uplne. A jako vybirat potom pin zrovna podle toho ktery klavesy zustaly funkcni - to fakt nechces...
Takze integrace/neintegrace ve smyslu dubleovani uzovatelu i v Lox i v Akuvox mi nevadi - chci jen aby se k nam nekdo dozvonil, uzivatele s ruznym pinem si mohli bud otervit branku nebo branu a to je cely...
Face ID je jen bonus, NFC karty nebo telefon - je vitana moznost...
- blok dveri mi pri integraci s Akuvoxem neuklada fotografie pri zazvoneni (mel by, ale nedela to)
- obraz kamery jde pouze na mobilni aplikaci. Pokud ti nekde bezi web apka Loxone, tak obraz kamery Akuvoxu nezobrazi a pise chybu (u me treba problem, protoze tablet na stene zobrazuje weboveho klienta)
S ukládáním fotografie nemám problém.
U web aplikace je problém pokud kamera je nastavená na H265 prohlížeč si s tím neporadí. Proč v tabletu nepoužíváš clienta od Loxone?
NFC pouzivam pomoci tagu, takze jsem ho na akuvoxu nezprovoznoval. Karty a Piny funguje velmi dobre.
Nejhorsi je asi ta uzivatelska privetivost. Vetsinu problemu by vyresilo, kdyz slo SIP call navazat ze strany Akuvoxu.
Face ID je jen bonus,
Od tý doby co mám Face ID nepoužil jsem na otevření PIN ani NFC čip. Je to prostě zdržení 🙂 PIN používám na zakódování nebo nějakou nadefinovanou akci.
@pigom: kodek zkusim zmenit, diky.
Na tabletu pouzivam kiosk mode pomoci kiosk aplikace. A ta umi bud pouze jednu mobilni aplikaci, nebo vice webu (v mem pripade Loxone, grafana, ecowitt atp.)
Nejhorsi je asi ta uzivatelska privetivost. Vetsinu problemu by vyresilo, kdyz slo SIP call navazat ze strany Akuvoxu.
Koupil jsem k brance E12 u která se mi podařilo nastavit aby vyzváněla a zároveň jsem sestavil hovor přes loxone. Ale běželo to přes SIP ústřednu v IT88. Momentálně již mám vše připojený do cloudu Akuvoxu a tím to přestane funguvat. Musí se vybrat výchozí SIP. Mě na loxone intercomu vadí, že dostatečně nedá vědět že někdo zvoní proto ten cloud.
@pigom zkousel jsem prenastavit video kodeky, ale ve web aplikaci zadna zmena.
Pokud mate nekdo akuvox ucet, muzete tuto stranku ulozit jako pdf?
Je to asi nejucelenejsi navod pro E16 jaky jsem nasel, ale uz se k nemu nemuzu dostat:
Cau, tak uz mam R20K na stole +/- rozbehanou (aspon doufam, protoze fyzicky je to porad par tisic km odeme ;-)), ale zajimalo by me, jestli nekdo z vas neresil neco jako hybridni provoz - tj na nektere klienty SIP (typicky tablet v dome na zdi), a na nektere ten akuvox cloud (telefony).
Co zatim resim, je zvuk pres direct dial - pri vytoceni obraz jede, zvuk ne - ale to zatim pricitam asi na ukor VPNky - buhuzel zatim nemam moznost to vyzkouset fyzicky v lokalni siti...
Pripadne, jestli jde nastavit, aby pri otevirani pres tu jejich aplikaci, to pri sepnuti rele poslalo http impuls na Lox. Nejblize k tomu ma asi Phone > Action URL > RelayA/B Trigerred - ale nejak mi to ty prikazy na Lox nechce poslat...
Používám jejich cloud a zároveň účet u antisip. Docílil jsem toho, že intercom vyzvání a zároveň se dovolám z loxone intercomu.
V Action URL lze nastavit akci pro loxone při sepnutí relé.
ttp://"login":"heslo"@"IP miniserveru:port"/dev/sps/io/vi9/Pulse
vi9 misí odpovídat číslu virtuálního vstupu
Jj, na to pozor. Je to nejspise bug. Pokud je Akuvox registrovan do jejich cloudu, nefunguje direct call (zvuk z loxone do akuvoxu nejde). Je nutne pouzit pouze externi sip sluzbu.