Forum

Forum

Loxone - Sinclair/G...

Notifications
Clear all

Loxone - Sinclair/Gree přes Node-red - teplota z TouchAir

2 Posts
2 Users
0 Reactions
337 Views
(@magicq)
New Member
Topic starter  

Zdravím, 

měl bych dotaz, co se mi nikde nedaří dohledat. 

Mám TČ Sinclair (jednotky řady Marvin - např SIH + SOH-09BIM). Mám v loxone virtuální výstupy do klimatizace přes node-red. To je všechno funkční. 

Co mě ale zajímá je, jestli dokážu klimatizaci "nařídit" teplotu v místnosti a podle toho topit? Teď si to řídí senzor uvnitř jednotky, který to zkresluje (u stropu je větší teplo) a topí to zbytečně moc, resp. musí se nastavit vyšší teplota, aby bylo teplo i v místnosti. A někdy, ačkoliv je v místnosti dle touchAir třeba 24 stupnu, Ifeel na klimě ukazuje 27, a klima je nastavena jen na 23, tak se přesto sepne a hřeje.. nehledě na to, že kolikrát to spíš fouká vlažný vzduch, než aby to foukalo teplý vzduch. a je to v modu heat   

Všiml jsem si, že v parametrech leze hodnota currentTemperature (která je nejspíš z jednotky AC). Nešlo by to nějak přemapovat na TouchAir current temp, kterou bych posílal z loxone? 

Nikde se mi to nepodařilo dohledat, i AI není moc nápomocná. 

Vypínat a zapínat jednotky dle loxone senzoru se mi úplně nechce, protože při každém příkazu klima pípne a to by bylo v noci dost otravný a ještě standardně má TČ dojezd, což je lepší, než to na tvrdo vypnout. 

Varianta od AI ještě byla, abych měnil teplotu třeba z 18 na 25 (při nastavené inteligentní teplotě 22) touchair>22 nefouká = rovno 18stupnu, TA<22 fouká na 25 stupnů. Možná půjdu touto cestou, ale budu muset vymyslet, jak pak nastavit temperování. To se mi často taky nezdá, protože TouchAir ukazuje +10, temperace je na 8, a jednotka fouká, přitom by nemusela. 

Nezná někdo tajný trik, jak vypnout to otravné pípání? 

(@barak-chytrak)
Eminent Member

Mám přesně stejnou (SIH09-BIR) jednotku zaintegrovanou přes https://github.com/RobHofmann/HomeAssistant-GreeClimateComponent

Z Loxone posílám přes Vitual Output data do Home Assistanta a ten přeposílá do jednotky. 

1. Jde nastavovat teplota po půl stupni
  2. Jde nastavit teplotu v místnosti (tj. to co asi chceš)
  3. Jde číst teplotu z jednotky (je to teda k ničemu, když je teplota u stropu, ale jde to)
  4. Jde číst teplotu venkovní jednotky. Přijde mi docela přesná, tak to používám jako venkovní teploměr.
  5. Jde vypnout pípání jednotky.
  6. Spojení je bidirectional, když někdo přepíná věci ovladačem, HA se to dozví.
  7. A asi nějaký další věci co si teď z hlavy nepamatuju.

Nevyřešený problém co mám je, že když Loxone pošle update, tak se ne všechno vždy propíše. Podezřívám, že někde je nějaká race-condition a když se Loxone v jednu chvíli pokusí updatenout několik parametrů (např. teplotu a režim: heat/cool) tak se přepíše jen něco z toho. Dějí se pak takový bizáry, že mi jednotka chladí na 24 místo aby topila na 24. Ale zatím jsem to vydebuggoval. 

Chtěl jsem o tom udělat video ale ještě musím vyřešit ten problém. 

Moje poznámky a podklady jsou tady na Discordu. Pozvánka na Discord tady.

This post was modified 5 months ago by barak-chytrak

ReplyQuote
Share: