Forum
Pokial to budu navzdy len 4 okruhy a nebudes nikdy rozsirovat tak kludne aj cyky 5x1.5. Aj ked verim ze na to bude mozno vhodnejsi kabel. Spojky potom pouzi gelove, ja som v dvoch sachtach skusil pouzit packove wago a za 2 roky draty uhnili.
sice nedal ziadne info od dlzke atd...
1.5mm cyky, neni to overkill? 🙂 ved tam ide na vzdy na par min 12/24v
Staci LAN kabel Cat5 , hrubsi priemer lepsie....
@killeriq Uz sa nepamatam ake prudy tiekli do mojich ventilov, ale utp (200mA) mi prislo vtedy malo.
@ptacihnizdo Jestli mohu poradit, natáhl bych klidně větší chráničku do země a rovnou natáhl teda i kabel stačí cokoliv od 1,5 průměr vodiče do 0,5 takže klidně cyky 5x1.5, nebo řídící kabely (síťový kabel, případně nějaké řídící kolem 0.75mm). Hlavně počet žil musí být: 4 okruhy + 1 další pól. Takže minimálně 5 žílový kabel.
Díky za rady. Délka vedení od rozvaděče k ventilům bude cca 15m. Rád bych ty ventily umístil do zahradního skladu odkud pak budou vyvedené hadice na závlahu. Asi tam natáhnu CYKY-O 7x1,5, aby byla případně i nějaká rezerva do budoucna.
@ptacihnizdo No v tom případě když to leze do zahradního skladu, rovnou uložit velkou kabelovou chráničku Koruflex, tou tam můžete poslat jak kabel pro ventily, tak i siláky a jiné kabely pro zásuvky, světla atd. nebo nějaké silnější hovádko pro podružný rozvaděč pro okolí. To si promyslete, třeba zrovna tento sklad se nabízí jako vhodně místo pro umístění podružného rozvaděče pro zahradní věci, odkud bude lepší tahat silové nebo řídící kabely než až z centrálního domácího rozvaděče.
7x1.5? uf s tym sa ti uz bude horsie tocit.
Su nejake kable (lanko) syfyky ci jak sa to volalo 5-8 zil v podstate hrubsi sietovy 0.5 mm myslim , pouzivaju to aj firmy co robia zavlazovania. Hlavne je to makky kabel a da sa normalne tahat
Ten zahradní sklad je přímo nalepený na dům (technickou místnost), takže veškeré sítě (elektro, voda, centrální vysavač, vývody vzduchotechniky) tahám napřímo přes zeď. Kopoflexky tedy nejsou potřeba. Jen musím nachystat prostupky pro ty závlahové hadice. Veškeré elektro už mám nachystáno, jen jsem si dodatečně vzpomněl, že by bylo fajn ještě udělat tu přípravu na závlahu.
Tento ideální YSLY-JZ 7x0,75 nebo YSLY-JZ 12x0,75