Forum
@pavka28 dnes jsem pochopil, že s loxone 16 a shelly 1pm gen 4. Přes shelly cloud nepochodím.
Naimportuj si šablonu ( do virtuálních výstupů)
změn server na ten co máš Ty
a změň ID a key ( zjistíš na webu cloudu , nebo v aplikaci na telefonu)
stačí takto ?? nebo ještě větší podrobnosti
@pavka28 nene, stačí takto uctivá poklona a moc děkuji. Je to funční. Já už se pohyboval někde okolo Bearer. A nebudeš náhodou řešit, jestli ten spotřebič na druhé straně opravdu je zapnutý a má spotřebu el energie?
ahoj jasně budu řešit i vyčítání stavů a spotřeby a zda to někdo nezapnul z telefonu Aplikace shelly.
Mě přes Shelly u Maminky pojede klimatizace a prioritně jsem to vzal jen pro vyčítání spotřeby..
Ovládání jsem jen kvůli výzvě otestoval
@pavka28 Já právě bych rád vzdáleně spouštěl bojler, věděl, že je spuštěný a že nahřívá kvůli mým přetokům.
stav je ideální takto : (Virtualní vstup)
Vyčítat stav všech zařízení a vyparsovat si co potřebuješ
https://shelly- XXX-eu.shelly.cloud/device/all_status?show_info=true&no_shared=true&auth_key=XXX
například power:
"XXX(ID)"\i"apower":\i\v
pro output:
vyčte první znak outputu: a převede na asci kod (116 - t , 102 - f)
"XXX(ID)"\i"output":\i\1
výstup statusu je na tobě zda chceš vidět ON, OFF nebo 0,1 a použít dál v logice
IDEA :
Po poslání příkazu do Cloudu ( ON/OFF) udělej logiku která ze statusu ověří zda je zapnuto či vypnuto když ne pošleš znovu.
@ Bojler při zapnutém stavu může být spotřeba 0 W = Bojler je již nahřát , pak bych tedy pouštěl další spotřebič
Je to trošku srozumitelné??
Tak na tom videu myslím není gen3.
Co Tasmota přinese navíc proti funkcím samotného Shelly gen3?
@kimot tak hlavne to nechodi po netu do cloudu takze nejsi zavislej na tom jestli ti funguje Internet a nebo jestli zlutaci vypnou servery.
Proč by to nemělo fungovat i jen v lokální síti?
Ale třeba tazateli pomůže tento odkaz:
https://smarthome.exposed/shelly-plug-s-works-amazingly-with-loxone/
Je tam ke konci i řešení, aby zásuvka sama aktivně informovala Loxone třeba o tom, že ji někdo zapnul manuálně tlačítkem na ní.
Omlouvam se, neprisel mi zadny email s upozornenim, ze jste me zminili. Rozchodili jste to? Muzem se spojit a najdem, co jeste chybi rozchodit...