Forum

Forum

Integrace zásuvky S...

Notifications
Clear all

[Solved] Integrace zásuvky ShellyPlug S

57 Posts
21 Users
5 Reactions
9,716 Views
(@stanislav)
New Member

Ahoj, taky “bojuji” se zprovozněním Shelly Plug S.

Návodů je všude spousta, poslední jsem našel tady od Filipa, zkoušel ho kontaktovat, ale asi neúspěšné. 
V http monitoru mi je zásuvka bez odpovědi.
Ani po vyplnění hesla, a portu. 
V Shelly je správně adresa Loxone  a port udp, který mám i pro Loxone otevřený. Ale nic. 🙁

Poradíte prosím? 

vita_k reacted
ReplyQuote
vita_k
(@vita_k)
Trusted Member

@pavelf (nebo nekdo jiny) Dival jsem se na tu integraci a jeste nevim jednu vec: Jsou pres cloud shelly zarizeni dosazitelne v jine siti? Prakticky treba na chate kde je wifi - je moznost ovladat pridavne topeni?

ReplyQuote
(@xxpeta)
Trusted Member

@vita_k Pokud je třeba shelly plug připojená do toho jejich cloudu, tak se dá přes jejich aplikaci ovládat odkudkoli.

ReplyQuote
vita_k
(@vita_k)
Trusted Member

@xxpeta pres apku to je jasne, ale pri teto integraci v loxone nevim zda jde:

1. loxone --> shelly cloud --> zasuvka (zarizeni)

2. Loxone --> zasuvka (zarizeni)

bejt to pripad 1. tak mi to na chate nebo kdekoli v siti fungovat bude. Ve druhem pripade leda pres nejakou vpn?

This post was modified 1 month ago by vita_k

ReplyQuote
(@xxpeta)
Trusted Member

@stanislav Nejdřív přidáš virtuální výstup, kde bude pouze url

image

a potom přidáš příkaz virtuálního výstupu

image

a to je vše, funguje to výborně.

Pokud chceš tahat stavy a podobně přes UDP, pak si nadefinuješ virtuální UDP vstup

image

a k němu příslušné příkazy, tento je na stav relé, jestli je sepnuté nebo ne

image

A když budeš používat EIB přepínač, můžeš mu přidat stav a uvidíš v aplikaci, jestli je zapnuté nebo vypnuté i v případě, že ho někdo ovládá přímo nebo přes shelly.

Stanislav reacted
ReplyQuote
(@xxpeta)
Trusted Member

@vita_k Mám kvůli KNX MS1, takže s https a cloudem mám smůlu, ale pokud bys to měl třeba přes VPN připojené do lokální sítě, tak si na to sáhneš a můžeš ovládat. Otázka je, jak se to bude chovat v případě výpadků VPN.

vita_k reacted
ReplyQuote
(@stanislav)
New Member

@xxpeta Děkuji. Jsi borec. Včera do půlnoci hotovo, 3 zásuvky s monitorem a spínáním. Ten EIB přepínač je super, to by mě nenapadlo. 
Dnes mi přijdou ještě tři Dimmery od Shelly. Postup bude asi trochu jiný ne?

ReplyQuote
(@xxpeta)
Trusted Member

@stanislav v podstatě je postup stejný, jenom tam přidáváš více příkazů a v těch příkazech budou jiné intrukce, např. pro zapnutí s 15%  /light/0?turn=on&brightness=15, pro vypnutí /light/0?turn=off. Pokud budeš intenzitu určovat v aplikaci nebo proměnnou, tak /light/0?brightness=<v>

ReplyQuote
(@stanislav)
New Member

@xxpeta Kouknu na to, určitě budu chtít panely stmívat. Jedno světlo mám dokonce že budu měnit bílou, od studené po teplou. Shelly je super.A v jakém bloku to půjde nejlíp? Rozhodně zas musí být propojené s EIB kvůli stavu. 
Světlo spínám manuálně přes relay, nechám ho jako nouzové vypnutí Shelly a budu tedy muset vytvořit nějaký digitální stmívač..

This post was modified 1 month ago by Stanislav

ReplyQuote
vita_k
(@vita_k)
Trusted Member

Málem mě u toho jeblo ale mám to funčkní přes cloud z loxone. Zatím jen on / off:

image
image

body v tomto formatu: auth_key=MmY1MG...&turn=on&channel=0&id=64b7080c8778

Pokud je potřeba něco dopsat tak řekněte, připíšu info. 
musím to strčit teď k rodičům do baráku, kde to snad bude fungovat dal 🙂

ReplyQuote
(@martin1)
Active Member

@cybermole Ahoj, někdy v roce 2021 jsi psal, že jsi integroval Shelly flood. Funguje to bez problémů? Jaké s tím máš zkušenosti?

ReplyQuote
cybermole
(@cybermole)
Ubiquiti hater

@martin1 ahoj, nebylo to moc spolehlivé, ale shelly hodně zamakalo na sw, nyní jsem ale nezkoušel. Všeobecně ty wifi věci na baterku jsou sice fajn, ale i při občasné komunikaci mi většina věcí, co je na baterku, vydržela max. rok.

ReplyQuote
Page 4 / 4
Share: