X
Forum

Forum

Notifications
Clear all

UPS

115 Posts
21 Users
3 Reactions
14.2 K Views
(@zoltan)
Estimable Member

Vsimol som si,mám DR-120 na skúšku a je dosť teplý s porovnaním s HDR-150 ktorý je úplne studeny

ReplyQuote
(@peter-smd)
Eminent Member

Keďže okrem zálohy loxone, ktorý je na 24V, potrebujem zálohovať aj garážovú bránu a iné hračky ktoré sú na 230V, hladám ups-ku ku ktorej by som si vedel pripojiť väčšiu baterku. Momentálne mám 700W APC UPS, no keďže už sú staršie baterky, reálne mi to udrží veci v chode tak 10 minút, čo je niekedy málo. Takže než kupovať nové baterky do ups-ky, rozmýšlam či by nešlo použiť takýto záložný zdroj a k nemu dokúpiť napr. 100Ah baterku. Čo vy na to?

ReplyQuote
Pavel
(@pa-v-el)
Member

Mám doma toto https://www.cyberpower.com/eu/cs/product/sku/cps600e-de#overview

Ale má čistou sinusovku jen v 0-40% výkonu. Čistý sinus má až CPS1500PIE.

ReplyQuote
(@peter-smd)
Eminent Member

@pa-v-el Díky za info, tá 1050W varianta vyzerá zaujímavo.

ReplyQuote
l.adamek
(@l-adamek)
Prominent Member

Ahoj, zeptam se jako naprosty laik, procetl jsem vlakno, ale stejne moc nevim, co/jak vybrat.
Chci zalohovat cely rack, takze 230V, bezi mi tam Unifi veci, HP mini server, HikVision NVR, nejake raspberry atp. Konstantni odber je 150W, zaloha by mela vydrzet neco kolem 20 minut.
Je lepsi

- si neco poskladat, pokud ano, tak co a jak,

- nebo jit cestou nejakeho all-in-one reseni (jakeho)?

Diky

ReplyQuote
Froggg
(@froggg)
Trusted Member

@l-adamek Na Tvém místě bych pořídil rackovou UPS adekvátního výkonu a kapacity. Jakou konkrétně, to bude dost záležet na tom, kolik za to chceš dát a jestli chceš třeba zkusit i něco z druhé ruky, často se tak dají levněji koupit i nepoužité UPS, které zbyly z nějakého projektu. Já mám v racku Eaton 5SC1500IR ke vší spokojenosti, ale také se mi ho podařilo koupit levněji, tato UPS by pro Tvůj případ vyhovovala také, i když by se Ti mohla zdát předimenzovaná. Při odběru okolo 150 W má vydržet až kolem 1 hodiny. Více o tom, jak mám zálohované napájení, je na stránce 4 tohoto vlákna. 

This post was modified 4 months ago by Froggg

ReplyQuote
l.adamek
(@l-adamek)
Prominent Member

@Froggg diky, to vypada rozumne. Na bazosi jde najit docela dost z druhe ruky, takze rack vyresim timto all-in-one resenim.

Ale kdyz uz do toho reju a vymyslim, napadlo me zalohovat i Loxone v rozvadeci.

V podstate vsechny dulezite veci pro Loxone mi jdou pres jeden 24V zdroj ktery je jisteny normalne 10A jisticem. Celkovy odber telo Loxone vetve je 35W.

Jak tedy co nejrozumneji zalohovat tuto vetev pro Loxone, staci neco kolem hodiny? Dela se neco do rozvadece? 

This post was modified 4 months ago by l.adamek

ReplyQuote
Froggg
(@froggg)
Trusted Member

To mám taky v tom mém příspěvku na straně 4 😀 Mám dvě oddělené větve 24V zdrojů, každá má svoji 24V UPS. Jedno je Siemens, druhé Phoenix Contact. Taky se dají občas koupit po bazarech, nové je to celkem drahé. A co se týká levných čínských zdrojů a UPS, tomu se vyhýbám.

U zálohování DC napájení už je ale potřeba myslet na to, že pokud z jednoho 24V zdroje a přes jednu 24V UPS honím kromě Loxone a jeho modulů i třeba osvětlení, tak ta UPSka může být vyšťavená poměrně rychle. To už si pak chce rozmyslet, jestli třeba nezálohovat jen nějaké osvětlení únikových tras, ale komfortní záležitosti typu světelných nálad klidně svítit nemusí při výpadku proudu. Další level pak je dát info Loxone, že běží z UPS a ať se podle toho zařídí.

ReplyQuote
l.adamek
(@l-adamek)
Prominent Member

V tom prispevku jsem na tvoje 24V reseni koukal, ale po rychlem vyggogleni uz jsou ty ceny dost vysoke a secondhand jsem narychlo nenasel. Chapu, ze oproti 230V bude nabidka slabsi.

Jak jsem psal, tak odber mam konstantnich 35W, zadna svetla ani nic energeticky narocneho. 

Cenove mi lepe vychazi zalohovat to 230V UPSou, ktera bude krmit 24V zdroj, nez zalohovat primo tech 24V. 

Froggg reacted
ReplyQuote
(@kongo)
Eminent Member

Ahoj,

by som pouzil napr. zdroj 24V potrebneho vykonu a UPS modul napr. Meanwell DUPS20. Ak je potreba 48V pre POE a Unifi, tak menic DC/DC 24/48 (napr. rada DDR), pripadne DC/DC 24/12 pre NVR ...

https://www.meanwell.sk/napajacie-zdroje/zdroje-na-din-listu/moduly-2/dups20/show/dups20-modul-din

https://www.meanwell.sk/napajacie-zdroje/dcdc-menice/seria-ddr-na-din-listu/

ReplyQuote
Page 8 / 8
Share: