Popíšu: jedná se opravdu o LAN připojení přes RJ45. Kdybych neměl meteo na střeše, asi by se dalo laborovat lépe, ale v tom je právě ta potíž. Používám originál patchcord (černý pro venkovní použití), u kterého mi montážník antén ustřihl originál konektor na jedné ze stran. Do té doby všechno fungovalo (napájení přes PoE injector , statická adresa, ...). Nyní po zapojení do injectoru na PoE konektro se LED z červené rozsvítí do zelené, po připojení na LAN část injectoru v půdním prostoru s notebookem ve stejném adresním rozsahu není LAN aktivní. DHCP nepoužívám. Nepoznám, jestli je problém s napájením (PoE injector), kabel jsem přeměřil testerem a po opětovném utáhnutí konektoru kleštěmi se jeví být OK. Nebyl zapojený PIN7, který společně s 8 slouží pro napájení, pokud se jedná o PoE typu 2.
Asi potřebuju zjistit, jestli je vadný zdroj, kabel nebo stanice. Těsně před přesunem na střechu vše fungovalo....
Díky za link, tam je to zřejmé z obrázků. Jen kde začít, proměřit zdroj?
Odpoledne budu pokračovat v laborování. Jen mám strach, aby z nějakých příčin neodešla stanice.
To že jsi musel konektor dolisovat aby na testeru fungoval je podezřelé, ale to, že kabel funguje na testeru nemusí znamenat že bude fungovat i v reálu (osobní zkušenost) pokud tedy neměříš nějakým certifikačním měřákem. Zkus patch kabel zkusmo vyměnit za jiný a odhalíš chybu v kabelu hned... Pak mě ještě napadá zda při štípání byl druhý konec ze zdroje/meteostanice odpojený, zda se pak použil správný typ konektoru na použitý kabelu (licna/drát)
Tester bych neřešil, nejedná se o Čínu, je to FLUKE. Patch kabel jsem vyměnil za nový, otestovaný. Žádná změna. Zdroj jsem přeměřil a tam je to taky v pořádku. Pro montáž na stožár jsem jim dal kabel a meteostanici, zdroj neměli. Vypadá to tedy na stranu meteostanice. Netuším důvod, protože těsně před umístěním na stožár byla OK. Asi ji sundám ze střechy a budu řešit (opravu? výměnu?)...
Kabel nemohli stříhat pod napětím, zdroj neměli k dispozici.
Koldo, díky, napíšu jim. Sundal jsem ji ze střechy (pouze hlavní modul) a vypadá mrtvě. Nekupoval jsem ji přímo od výrobce, snad mi nedají košem, Měla by být ještě v záruce, tak snad to nějak dopadne. Ten modul prodávají jako náhradní díl za 6500,-
vubec to neres, pokud to nejede, vyreklamuji bez problemu. sam jsem taky jednu reklamoval. Vsak stoji 80 dolaru v nakupu. Nebudou si delat spatny jmeno
Poslal jsem jednotku na reklamaci a do týdne byla zpět opravená (prý vada na CPU kartě). Takže už to šlape, v kabeláži a zdroji problém nebyl. Díky za rady!
Zdravim, přidávám sem loxplán pro propojení meteostanice WarioWeather ME13 se systémem Loxone pomocí Modbus TCP. Je to u nás asi nejrozšířenější meteostanice s velice pěkným interfacem (mimo Loxone).
Ahoj, mám dotaz, jak ses prosím popral s tím, že v Loxone lze zadat Modbus adresu 1 - 255 a v meteostanici je Adresa Modbus 1000 - 9000 🙂 díky za odpověď
no, je to nějaký divný; dal jsem tam adresu 4 do Loxone a 1000 do stanice a jede to; ale má to ALE
teplota se mi ukazuje i v mínusových hodnotách, rosný bod a zdánlivá teplota se mi ukazuje jako (65535 - teplota = to co se mi zobrazí) a přitom mám hodnoty nastavené stejně jako u teploty, tedy 16b int signed
Podle mně čteš špatný registr. Měl jsem s tím také problémy a tak jsem napsal přímo výrobci, který mi odpověděl následovně :
Dobrý den,
zasílám odpovědi k jednotlivým bodům:
1) "Občas se stane, že meteostanici musím restartovat..." - v případě, že nevyužíváte podmínky ovládání, mohu Vám zaslat aktualizační balíček, který do meteostanice přidá funkci watchdog, která v případě nedostupnosti určitého síťového prvku meteostanici automaticky restartuje. V případě zájmu a bližší informace nás kontaktujte. 2) "ModBus" - jelikož ModBus může využívat dva typy značení pro adresaci, tak v některých nadřazených systémech (např. Loxone) je nutné od adresy senzoru na meteostanici odečíst -1 - např. pokud je na meteostanici adresa 1002, pro komunikaci je nutné použít adresu 1001. Je tudíž možné, že nyní vyčítáte jiný senzor, než který zamýšlíte. - vyzkoušejte tuto možnost a informujte nás zda se problém vyřešil.
Coveve registr ctu spravnej. Kdyz je totiz hodnota kladna tak se zobrazi v poradku.
Je pravda ze cislo registru musi byt vzdy o 1 nizsi ale to mam poreseny. Jde fakt jen o situaci kdy se jedna o teplotu (pocitova a rosny bod) se znamenkem minus. Teplota klasicka se zobrazi spravne i pod nulou.
Jeste to zkusim poladit, kazdopadne diky za informaci
Coveve registr ctu spravnej. Kdyz je totiz hodnota kladna tak se zobrazi v poradku.
Je pravda ze cislo registru musi byt vzdy o 1 nizsi ale to mam poreseny. Jde fakt jen o situaci kdy se jedna o teplotu (pocitova a rosny bod) se znamenkem minus. Teplota klasicka se zobrazi spravne i pod nulou.
Jeste to zkusim poladit, kazdopadne diky za informaci