Naše zahrada

Naše zahrada

Tenhle post bude spíš taková směsice fotek z naší zahrady. Kde jsme co vylepšili, nebo jak vypadá náš brest 🙂

Jako první, náš brest. Letos jsem ho ostříhal hned z kraje jara, a pak na něj nějak nevyzbyl čas. Takže sem ho stříhal až teď. To se bohužel ukázalo jako chyba, protože když už se hodně rozroste do boku, tak uvnitř mu přestanou růst listy. A když se pak ostříhá, je dost holý. Nemám o něj strach, že by nedorostl, ale je to škoda. Takže poučení pro příště, stříhat rozhodně častěji.

Jinak co se týká jeho vzrůstu, je impozantní. Zaléváme ho už jen trochu, a on si stejně vesele roste dál. Jednou za čas ho stříhám i z pozemku sousedky na výšku našeho společného plotu, aby se nám nevymlkl úplně.

Vylepšní druhé, k akci terasa (já vím, stále napínám a stále jsem to nesepsal) jsem potřeboval roxory a protože železo je dneska rovněž drahé, rozhodl jsem se místo kupování dalšího železa koupit rovnou nové tyčky k rajčatům.

Koupili jsme je nakonec u místního výrobce, a musím říct, že jsou super. Rajčata v nich drží skvěle. Díky tomu už nemusíme používat vyvazovací kleště, které jsou sice samy o sobě super, ale na podzim je vždy opruz ostříhat všechny pásky a likvidovat je, protože je to plast a to v záhonech/kompostu nechcete.

Jen jsou teda tyčky trochu dražší sranda. Ta 240cm vysoká byla za 120kč, 220cm pak 1+0kč. Pán nam říkal, že se mu vstupní materiál oproti loňsku zdražil dvojnásobně. Bohužel mi neřekl, za kolik je prodával původně. Ale dle jeho vyhýbavé odpovědi asi o dost levněji.

Ještě nám pár tyček chybí, ty budem brát nejspíš přístí týden. Pár tyček k rajčatům a pak 140cm tyčky k paprikám. Ty vycházejí tuším na 50kč, tak to už nebude tak hrozné.

A jako poslední změna, migrace dřeva co jsem měl před domem do dřevníku. Dřevník už vypadá zase trochu víc jako opravdový dřevník a ne jako sklad zbytkového řeziva 🙂

A to je ze změn na zahradě vše 🙂

 

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Milan Čížek
Guest
Milan Čížek
1 year ago

Ten dřevník vypadá jako hmyzí hotel, super. 🙂

Katka
Guest
Katka
1 year ago

Ty vyvysene zahony jsou z modrinu? Udrzujete je nejak? Jakou zeleninu jste volil? A proc nejake casti mate prikryte a nejake ne?

Katka
Guest
Katka
1 year ago
Reply to  L

Diky za reakci, tak at to roste… 🙂

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x