X
Anglický trávník, část 1.

Anglický trávník, část 1.

Protože bylo o víkendu krásně, pustili jsme se do dalšího zkrášlování okolí našeho domu. Po tom, co chlapi dodělali zámkovku, nám tu zůstalo spoustu připravených jam pro hlínu 🙂

Tak jsem na sobotu zavolal dva kluky z vesnice, co mi pomáhali už s domem, a začali jsme rozvážet tu naší příšernou hromadu za domem do prostorů budoucího trávníku.

Co bylo super i na houby zároveň, tak jedno, deset, ale i 50 koleček je jak prd. Takže hlína z hromady mizela utěšeným tempem, stejně tak ale i energie z nás všech 🙂


Začali jsme před domem a postupně jsme “napustili” první výkop hlínou.

Potom, co jsme rozvozili a zaplnili otvory rozumně hlínou, nastala druhá část problému, a to hutnění a rovnání do finální výšky. To bylo taky slušný fitness, protože to znamenalo neustále dělat dřepy a latí s vodováhou hlínu rovnat a lopatou a hráběma rozhrabávat nebo přihrabávat, kde chybělo.

Za sobotu se nám povedlo dostat skoro k terase před domem. Kolem páté jsme už byli naprosto vyřízení, takže jsme toho nechali. Hromada v sobotu večer vypadala takto.

Slušnej kus práce. Bohužel, v neděli už kluci nemohli, a jsme se museli pochlapit jen my s I. 🙂

Od rána jsme tak pokračovali tam, kde jsme v sobotu skončili. Dneska ráno jsem postup vylepšil o vodováhu, kterou nám tu nechali fasádníci, protože byla lehce ťuknutá. Je mnohem vyšší než klasická, takže se s ní hlína hodně dobře stahuje (navíc není moje, takže mi jí není líto :)) ).

No a takhle vypadá hromada po dnešku. Progress už bohužel není o tolik, protože v prostoru vedle terasy bylo už navezeno docela dost hlíny z minula, takže jsem spíš jen rozhrnoval a dorovnával.

Ale pořád zbývá celý severní trávník kolem chodníku, kam se hlíny vejde ještě hromada.

A pak ještě zarovnání v místě hormady, kde toho kolem padne taky docela dost. Takže si myslím, že nakonec té hlíny až tak moc nezbyde.

Z toho jen ponaučení pro ostatní, fakt to chce nechat si ornice relativně hodně. Když se pak zarovnává na finále, tak kolečko je jak prd a mizí to docela rychle.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x