Zámková dlažba, rekapitulace a cenové nabídky

Zámková dlažba, rekapitulace a cenové nabídky

Jak jsem slíbil, tenhle článek bude víc o číslech než o fotkách. A bude hlavně odpovídat na dost častou otázku “Kolik stojí zámková dlažba?“. Krátká odpověď je: MOC 🙂

Zámkovku jsem poptal u několika firem (tuším 6), z toho tři mi dodali cenovou nabídku. Celková plocha v poptávce byla 319m2 a vycházela původně z tohoto obrázku.

Původně jsme zvažovali kačírek, jinou dlažbu pod budoucí boudou (vlevo dole) a jinou pro vstupní chodník. Postupně jsme ale dlažby sjednotili (protože ani teď ještě přesně nevíme, kde a jak bouda bude) a kačírek dali pryč (protože zabíral docela dost místa, navíc je to další komplikace o kterou se člověk musí starat).

Pro představu rozměrů ještě jeden obrázek, který jsme pak dali už vítězné firmě (PavingSpol) a ze kterého jsme pak vycházeli při dolaďování obrubníků.

Ale zpět k cenovým nabídkám. První, co nám dorazila vypadala takto. Nic moc detailního, spoustu věcí z toho bylo nejasného, navíc v ceně nebyla konkrétní dlažba. Pán navíc trval na tom, že beton (KSC) se pod pojezdovou část prostě dávat nemusí, že tam dá geotextílii a tím se to vyřeší.

Po konzultaci s naším projektantem jsme tuto variantu zavrhli. Jelikož se skrz bránu jezdí neustále v jedné stopě, po čase by se tam vyjezdila prohlubeň. A to fakt nechceme. Zkoušel jsem pozjistit, co by beton a práce navíc stály, ale moc jsem nepochodil. Nejprve nechtěli a pak cenu totálně přestřelili (mám pocit na 350.000).

Když dorazila druhá cenová nabídka, začalo nám být do pláče. O něco detailnější nabídka, s KSC betonem, ale ta cena??? 390.000kč bez DPH. No, pomalu jsme přemýšleli o trvalé úpravě štěrkem. Je pravda, že v nabídce už byla finálně vybraná dlažba, ale za 395kč/m2 bez DPH????

Pán se asi rozhodl, že když nám před domem parkuje BMW (jen tak mimochodem 9 let staré), tak že máme zřejmě tiskárnu na peníze a jsme ochotni jen za dlažbu místo 285kč/m2 dát za metr 395,-kč/mě, stejně tak i u ostatních cen to narazil až kamsi daleko.

Nakonec dorazila třetí nabídka, kterou jsme také zvolili a fakt nelitujem. Cenově byla oproti předchozím opravdu rozumná, navíc vše pěkně rozepsané (nabídka v tuto chvíli neobsahovala žádnou dlažbu, jelikož jsme věděli, že s tím budeme pracovat a že si možná  dlažbu dodáme sami).

Díky tomu, že v kompletu byla dlažba za 15% DPH, nedokázali jsme ji nikdě sehnat v 21% levněji, takže jsme se domluvili na kompletní dodávce.

Jenže, pak jsme s I. objevili tu kráááásnou šedou dlažbu. A nechali si ji nacenit. Jako, nebyla zadarmo. Byla dražší o 70.000kč. Jenže, dlažbu člověk dělá jen jednou a napořád (další dům plánujeme tak za 18let, bungalov, někde daleko od civilizace, až děti odejdou z domova :)).

No a tak jsme se rozhodli, že do toho půjdem. Takže poslední nabídka bylo i to, podle čeho jsme nakonec jeli. Během realizace jsem ještě lehce upravil rozměry a odstupy obrubníků, trošku změnil počet patek na pergolu/boudu před domem a přidal pár chrániček (no, spíš víc chrániček :)) )

Co mne opravdu potěšilo byla snížená cena za likvidaci zeminy. Nějak jsem pořád pesimisticky předpokládal, že budeme spíš doplácet, ale v nabídce už byl naceněný nějaký objem a i díky tomu, že jsme část udali jednomu ze čtenářů a platili jen dopravu, ušetřili jsme nakonec cca 7000 oproti původní nabídce.

Na druhou stranu jsme pak ještě rozváželi hlínu bobkem, opravovali bouchlej sloup u vjezdu, přidali lepší písek, opravili (rozšířili) vjezdový obrubník, ….. Takže ve finále o 4000kč dražší než původní nabídka. Ale vše dle domluvy a v pořádku.

Takže krom dobře odvedené práce i přesné dodržení rozpočtu a navíc ponížení ceny v případě “vyřešení” problému jinak. Takže za nás opravdu spokojenost.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hvězdič
Guest
Hvězdič
4 years ago

Ahoj,

máte tedy i na příjezdu 6cm – chápu to správně? Jakpak dlažba drží?

Díky Hvězdič

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x