X
Nákup materiálu na parozábranu

Nákup materiálu na parozábranu

Než nám nainstalují okna (snad 4.dubna, i když se to možná ještě protáhne), musíme ještě stihnout poslední dvě věci. Dodělat parozábranu a dozdít horní příčky.

2016-03-18 19.48.50

A tak jsme se pustili do zjišťování a poptávání materiálu na onu parozábranu. Od projektanta jsme měli poslané, jaké asi pásky použít, takže jsme výchozí bod měli. Abychom si udělali obrázek, chtěli jsme se na pásky nejdřív někde podívat a případně se pozeptat i prodejců/výrobců na jejich doporučení.

Jako první jsme se omylem dostali k firmě OKENTĚS. Ze zážitku, co následoval, jsme kroutili hlavou ještě dva dny potom. Přišli jsme do jejich firemní prodejny, kde nás nejprve nepozdravila skvadra tří jejich obchodníků, kteří seděli za svými stoly a nudili se u Solitare.

Když jsem jednoho poprosil, že se chceme poradit ohledně Illbruck pásek, následovalo ultra-arogantní jednání, kdy z nás pán dělal naprosté idioty, načež nám pak ještě vynadal, když jsem se zeptal, jestli náhodou by neměli mít i pásku s perlinkou. Otočili jsme se na podpatku a vypadli pryč, u někoho takového rozhodně nechci nic kupovat a Vám to také nedoporučuju.

2016-03-14 16.44.24

Jako další jsme našli na internetu druhého zástupce firmy Illbruck, konkrétně Tremco Illbruc v Brně. Jednání naprosto odlišné, profesionální a ochotné. Krom řady užitečných rad jsem dostal i katalog a ukázkové vzorky, abysme se mohli pořádně rozhodnout. Tuto pobočku naopak velmi doporučuji. Jen škoda, že je Illbruck tak drahý, jinak bych tam vzal klidně vše.

Jako třetí jsem si pak dal dostaveníčko s obchodním zástupcem firmy ISOCELL. Původně jsem si s pánem jen volal, ale nabídl se, že se můžeme potkat a vše pořešit. Opět velmi zajímavé setkání, další hromada zajímavých info spolu s doporučením různých výrobků na náš dům.

Díky tomu jsme měli přesnou představu co koupit a začalo shánění na internetu. Nakonec jsme se rozhodli pro pásky s perlinkou od firmy Illbruck, kterou se vyřeší přechody OSB-ZEĎ a a elastickými páskami od firmy ISOCELL AirStopFlex na přelepy OSB-OSB a přelepy fólií.

2016-03-12 15.31.06

K tomu jsme vzali ještě jeden Illbruck tmel, penetrák a butymelovou roztažnou pásku na izolaci průchodů. Illbruck pásku jsme nakonec sehnali za 1500kč místo 2500kč doporučené ceny a pásky stály 320kč za 25m místo nějakých 700kč, co by stály od Illbrucku.

Isocell i Illbruck jsme nakonec brali od dvou internetových projeců (Winstall a Estaf, viz linky), s oběma jsem před nákupem ještě mluvil a rovněž rozumí tomu co prodávají, takže jsme s nimi ještě jednotlivé výrobky konzultovali.

Jedno ze zjištění bylo, že páska AirStop FLEX stojí stejné peníze co Airstop normal, a přitom se s ní lépe pracuje. Druhé zjištění pak bylo, že než lepit oboustraně parofólii, je lepší ji přisponkovat ji do OSB a sponky pak jen přelepit 5x5cm pásky. Vyjde to levněji a je to trvanlivější.

Na stavbu jsme nakonec i tak napočítali 400m pásky, 50m perlinkové pásky, 1kg penetráku a jeden tmel na opravu/doladění rohů a komplikovanějších spojů. Suma sumárum, 8300Kč v čoudu ;-).

Pokud by to někdo řešil, tak tady je několik linků, které jsem si v souvislosti s řešením parotěsky uložil:

Výrobci

  • Illbruck – nádherné, ale fakt drahé věci na parotěsku.
  • IsoCell – pásky
  • Hasoft – ještě levnější varianta pásek, ale ne o tolik, aby se to vyplatilo. Raději jsme volili ISOCELL

Další linky

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentář
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] přelepení spojů jsme používali Isocell pásky AirStop a na přechody OSB-zeď pásky od […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x