Výztuž štítu a dokončení bednění

Výztuž štítu a dokončení bednění

Jelikož bylo dneska opět krásně, byl by hřích den nevyužít k nějakým těm aktivitám na stavbě 🙂 Navíc toho máme na zítra ještě hodně, takže trošku honíme čas, abychom v úterý mohli vylít věnec i schody.

Začali jsme tím, že jsme dokončili věnec. Bylo potřeba naohýbat roxory v příslušných délkách a úhlech, což se ze začátku zdálo trošku jako oříšek, ale nakonec to šlo docela hladce. Roxory jsme pak svázali se zbytkem věnce a podložili je zbytkami Ytongu, aby neležely přímo na cihlách.

Následovalo dokončení bednění nad příčkami, kam z věnce vyčnívá zpevňující železo. Opět žádná velká věda, kromě toho, že odpoledne pořádně foukalo a když se do OSB desek opřel vítr nahoře nad věncem, tak to málem odneslo nejen desky, ale s nimi i L. Ono se není co divit, na stavbě už zhubnul 12 kg, na podzim ho budem muset poutat lanem, aby nám neulítl 🙂

2015-09-13 15.23.41

Když jsme dokončili šalování, pustili jsme se ještě do zapření spodních desek schodiště, protože se nám pořád nezdály natolik stabilní, aby unesly 2 tuny betonu. I. tedy nanosila asi 50 palet, aby pak L vyhodnotil, že bude lepší to podepřít podpěrnými sloupy, takže se pak asi 20 palet zase přenosilo hezky zpátky. Ale výsledek je ucházející, desky šalování se už skoro vůbec neprohýbají, když se po nich skáče (otestováno) 🙂

2015-09-13 16.29.14

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Slávek
Guest
Slávek
6 years ago

Dobrý den,
předně musím pochválit super blog.
Chtěl jsem se zeptat, proč jste dělali šikmý věnec zda to mělo nějaké opodstatnění a nestačilo zatažení věnce pouze do štítových zdí?
Děkuji

Petr
Guest
Petr
5 months ago
Reply to  Slávek

Odpověď nečekejte, oba zavalení .

L
Admin
L
5 months ago
Reply to  Petr

hehe, presne. dum spadl, vsichni mrtvy, a blog uz pisem jen z cloudu, kam nas po smrti nahrali.

L
Admin
L
5 months ago
Reply to  Slávek

bohuzel sem kdysi asi prehlidl. kazdopadne, takto nam to naprojektoval projetkant, tak jsme se toho drzeli.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x