Schody – dějství druhé

Schody – dějství druhé

Dneska jsme navázali na páteční akci a od rána jsme pokračovali v šalování schodů a věnce. Práce šla pěkně od ruky a ač nám vítr hnal do očí všechen prach i piliny, ve 4 hodiny jsme měli hotovo.

U schodiště jsme nejprve navrtali boční zdi a do děr vložili nařezané roxory. Na dno jsme pak položili kari sítě, které jsme svázali drátem k sobě i k roxorům na bocích. Sítě jsme podložili kousky Ytongu, aby neležely na šalování a beton je pěkně obtekl.

2015-09-14 11.06.18

Následovalo nařezání latí, které jsme přišroubovali do zdi a pak na ně umístili čela jednotlivých stupňů.

aaa

A voilá, už to vypadá jako schody a až se to zítra zaplácá betonem, tak už to snad budou i schody opravdické 🙂

Tady je videoreport z celého budování bednění. Pro zvýšení dramatičnosti záběrů jsme vypustili pasáže, kdy se nic nedělo (oběd, úklid,…), takže to vypadá, že jsme makali jak ďasi;-).

Nahoře se zedník mezitím věnoval zpevňování bednění věnce. Nahoru na šalování umístil nařezené střešní latě, které přitáhl k bočnicím vruty. V dolní části pak ještě bednění stáhl drátem.

Tím jsme měli pro dnešek hotovo a vypadalo to na odjezd domů. Ovšem pouze to vypadalo, protože projektantovi začalo stávkovat auto a to, co původně vypadalo jako banální vybitá beterka, se nakonec ukázalo jako závada poněkud závažnější a zatím blíže nespecifovaná a bylo tím pádem potřeba najít nějaký blízký autoservis ochotný auto co nejdřív opravit.

To se nakonec v rámci možností povedlo, auto jsme na laně odtáhli do servisu v nedalekém JZD, kde by se na něj měli zítra podívat. Projektanta jsme pak dopravili do autopůjčovny, aby do té doby nemusel jezdit stopem 🙂

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x