A zase vázali a vázali

A zase vázali a vázali

Kdybych měl dneska u nás na stavbě pořádat workshop, pojmenoval bych ho asi “Kurz šikovné ruce”. Na barák jsme dneska dorazili až kolem jedenácté. Ráno jsme totiž měli odpočinkové…. leželi jsme v posteli, já programoval a I. řešila okna ;-). 

2015-09-12 15.24.33

Na baráku jsme pak celý den jen vázali a vázali a vázali a vázali. Nejprve jsme připravili armovací  koše pro dlouhé rovné stěny. To bylo ještě docela easy, čtyři koše, tři z toho 6m dlouhé, a čtvrtý 4m.

2015-09-12 15.25.08

Opět jsme měli naohýbané třmínky dopředu, takže šlo opravdu jen o to je svázat.

Když byly hotové roviny, začalo to být zajímavější. Jelikož máme na jižní straně vikíř, který bylo také potřeba svázat věncem, bylo potřeba správně naohýbat roxory a připravit koš, který spojí věnec nad vikýřem s hlavním věncem.

2015-09-12 16.31.15

U prvního se nám to bohužel napoprvé nepovedlo, takže jsme ho museli převázat a lehce poupravit (i flexa tam hrála svou roli), ale pak už tam sedl “jak prdel na hrnec”.

Co se nám naopak osvedčilo, tak nejlepší ohýbačka je strčit roxor do některé z děr ve vépécéčku a ohýbat přes hranu cihly. Roxor v ní drží, nekroutí se a není s tím ani moc práce.

S nabytým know-how jsme vyrobili stejně i druhý (zrcadlový) koš na druhou stranu vikýře, tentokrát už napoprvé.

Jako poslední jsme pak dneska ještě zvládli připravit vyztužení příček, které nad sebou mají roxory jen dva a ty jsme napojili cik-cak na armovací koše a podepřeli zbytkama ytongu, aby drželý tvar a správně je obtekl beton.

2015-09-12 18.35.38

A tím jsme dneska skončili. Zítra nás čeká doarmování a napojení štítů a ve zbytku času budu dopřipravovat obednění příček a další drobnosti, abychom to v pondělí všechno stihli.

 

 

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentář
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Martin
Guest
Martin
4 years ago

Když koukám na ty fotky bednění, napadá mě, řešili jste nějak zakrytí těch děr ve VPC cihlách, nebo byla frakce betonu spíše hrubší, takže do děr napadalo jen něco málo betonu a pak se to ucpalo samo? Jestli se nepletu, tak díry na sebe v šárech navazují a vedou až dolu ne?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x