Upeč třeba chleba, postav třeba zeď

Upeč třeba chleba, postav třeba zeď

Pec ani troubu nemáme, takže chleba zatím nebude, zato zdí už jsme postavili… 🙂 A dneska jsme pokračovali.

V noci a ráno nám sice do stavby trošku napršelo, to proto že včera hókal ten pitomý vlak 🙂 My jsme si z toho včera dělali srandu, ale je vidět, že lidová moudrost předávaná z generace na generaci platila a platí, vnizkla z toho tedy pěkná pranostika: Zahóká-li dvakrát vlečka, bude ráno z hlíny břečka.

Ráno už naštěstí nehókalo, takže v 8 se počasí umoudřilo a celý den už ani kapka 🙂 Mohli jsme tedy začít, a to hned pěkně zvostra. Na stavbu jsme dovezli dva 3,5 m dlouhé a 7 cm široké překlady nad okno v ložnici. Na první pohled vypadaly trošku lehčí, než nakonec byly, každý vážil dobrých 120 kg. Dostat je do prvního patra a pak usadit nad okno jenom ve třech byla dnes první a rozhodně ne poslední zkouška našich bicepsů.

Ale kdo se bojí, nesmí na stavbu, což rozhodně není náš případ, takže kolem deváté už si překlady spokojeně hověly nad oknem.

2015-09-04 18.52.07

Pak jsme si zase spokojeně zdili až do chvíle, kdy jsme zjistili, že jsme to asi trochu přepálili s počtem cihel a že to, co brigoši před dvěma dny nosili pěkně nahoru, budou asi co nevidět zase pěkně nosit dolů.

Odpoledne se na nás pak přijel podívat projektant, který nám schválil zvětšení okna nad schody a rozkreslil nám na zeď schodiště do prvního patra. Jakmile vylijeme věnec, začneme šalovat a pak už budeme moct chodit i do patra jako lidi, ne jako opice 🙂 Z čehož máme pochopitelně velkou radost.

 

Odpoledne pak dorazili na dvě hodinky brigádníci. Ti nám nejdřív pomohli usadit zbývající překlady, no a pak si kondičně dali nošení cihel z patra dolů k plotu na pozemek.

2015-09-04 16.34.57

 

Vzali to sportovně a za hodinku odnosili první půlku, druhá tam na ně čeká příští týden. Takže teď už tam máme aspoň trošku uklizíno.

2015-09-04 18.52.42

A takhle už vypadá náš barák ze všech stran.

A tady je dnešní videoreport.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jakub Svec
Guest
Jakub Svec
4 years ago

Dobry den, zrovna se chystame take na preklenuti 3m otvoru u vpc 175. Zajima me, zda jste mezi ty dva preklady davali neco na doplneni do 175mm? Napr XPS? Diky.

L
Admin
L
4 years ago
Reply to  Jakub Svec

myslite jako doplneni vysky? myslim, ze se tam normalne dorezavalo. uz je to fakt davno, zkuste mrknout na fotky, jeslti to nebude nekde videt

Jakub Svec
Guest
Jakub Svec
4 years ago

Nene, myslim doplneni sirky 🙂 ty dva preklady maji dohromady 14cm, tak cim doplnit do 17,5? Myslel jsem, ze bych mezi ne vlozil 3,5cm XPS

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x