Vodovodní přípojka hotovo

Vodovodní přípojka hotovo

Tak jsme téměř u konce s jednou budovatelskou akcí a těsně na začátku (snad) té druhé. Dneska nám oficiálně namontovali vodoměr do naší nové vodoměrné šachty a my tak máme krom finálního papírování uzavřeme naši šestimesíční budovatelskou akci.

Vodu jsme začali řešit hned na začátku ledna, protože se rychle rychle dělá silnice. Témeř tři měsíce trvalo, než jsme vše vyběhali a získali stavební povolení. Od získání stavebního povolení pak uběhly další tři měsíce, kdy jsme neustále naháněli místního bagristu, případně čekali až nám IMOS milostivě dovolí vjezd na stavbu atd.

Naštěstí jsme na to tolik nespěchali, takže jsme bagristu nechali dodělat více akutní stavby, které souviseli s kompletní předělávkou silnice a nechali mu relativně volnou ruku s realizací (výměnou za to, že nám pak expresně udělá základy až to budeme potřebovat).

2015-07-02_16-41-05

Protože se ale už snad pomalu blíží stavební povolení, bylo potřeba začít trochu urgovat a tak se konečně toto pondělí začalo s bagrováním a usazováním.

2015-07-02_16-43-51

Ve středu jsme pak s VASem vyřídili žádost o připojení. Na VASu probíhalo všechno naprosto parádně, všechno si tam připravili na základě telefonátu a my se tam pak zastavili jen podepsat pár papírů. Po podpisu jsme se domluvili, že se v pátek 12:30 potkáme na pozemku, provedou montáž a bude hotovo.

Jak slíbili také udělali a my dneska podpisem stvrzovali montáž a převzetí vodoměru se stavem 00000.

2015-07-02_16-55-46

 

Teď musíme ještě dotáhnout do finále papírování. Musíme nechat celou stavbu vytyčit geodetem a požádat od stavebního úřadu kolaudaci. Na SÚ se stavíme v pondělí, kdy rovnou budeme zjišťovat jak jsou daleko s naší ohláškou, jelikož se zákoná lhůta 30-dnů jim končí toto úterý.

PS: Šachta je fakt dobrá, dalo by se tam schovat před případnou zombie-apokalypsou, případně ji napustit vodou a udělat si tam parádní bazének. Na druhou stranu, doporučuju nenechat se tam zavřít od drahé polovičky, je to tam pak strašidelný a je tam tma 🙂

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x