X
Nový přírustek do naší budovatelské sbírky

Nový přírustek do naší budovatelské sbírky

Pomalu ale jistě se vybavujeme na stavbu, která snad přijde co nevidět.

Ačkoli by asi šlo vozit vše potřebné v báwovi (ostatně vešly se tam i 3.20m lešenářské trubky), přece jen jsme se rozhodli koupit na to vhodnější dopravní prostředek. Dalším přírustkem je tím pádem náš nový, epesní a nablýskaný přívěsný vozík značky Pongratz (kvalitní, rakouský vozík, předpokládám z dílů vyrobených v číně :-)).

2015-06-30 12.11.25 (Medium)

Vybrat vozík nebyla žádná sranda. Začínáme na vozíkách za 10k kč, protože to vypadá, že to musí stačit. O cca 20min studování později zjišťujeme, že takto levné vozíky mají divně tohle, chybí mu támhleto, že nemá uvnitř oka na uchycení nákladu, že je příliš nízky, že je z divného plechu a podobně.

Takže se přesunujeme na vozíky za 12k. A kupodivu, zase nanovo. Tentokrát už má odladěnou jednu z výše uvedených vlastností (libovně lze vybrat kteroukoli), ale vše ostatní zase špatně.

Takže hurá ještě výš. U vozíku za 14k už začíná být kvalitní materiál, 13 palcová kola, možnost uchycení gumicuků nebo kurten, … Jenže najednou zjišťujeme, že je vozík přesne o 3cm užší než kolik má europaleta, takže se na něj místo dvou vejde jen jedna doprostřed (a tím pádem tam bude lítat).

Takže znovu výběr, tentokrát vozík, který má šířku minimálně 122cm (místo 105-115cm předtím). Cena se opět navyšuje o dalších cca 1-2k kč a vybíráme vše nanovo.  A to nacházíte ten pravý vozík, už už to vypadá, že to je on.

Tak se na něj jdeme podívat osobně. Nevypadá špatně, mají ho i v akci, přemýšlíme, že ho vezmem. Jenže pak někde narazíme na další příslušenství, a to je otvíratelná přední bočnice. Díky tomu lze vézt i mnohem delší věci, protože se sklopí přední i zadní a lze pak vozit dlouhé trubky a tak podobně.

Aha, to by se hodilo, ale ten zlevněný to nemá. Kolik to zvedne cenu? Které vozíky to mají? Tak znova, hledáme vozík co má všechny předchozí vlastnosti a k tomu sklápěcí přední bočnici. Hm, další 1k? No, to už není tak moc a mohlo by se to hodit.

Tak máme vytipovaný další vozík, už jsme na 17k, trochu jsme se odchýlili od původního plánu, ale je fakt skvělý….

A víte, že si k němu můžete dát ještě podpůrné kolečko, může být brzděný, může mít sklápěcí i boční hrany, a …. A DOST, nechceme vědět víc. 17k je maximum co do něj dáme, vozík máme vyhlídnutý a jedeme pro něj.

2015-07-01 11.47.37 (Medium)2

Vozík máme a hned plánujeme, jak ho rovnou zapřáhneme do pracovního procesu při stěhování věcí z garáže na pozemek. Ale to hlavní, ta úleva. Nemusíme procházet tisíce vleků na stovce webů, nemusíme řešit který co má a co nemá, který vlek je kde k dispozici nebo kolik stojí. Je to hotové a uzavřené a hurá na další úkoly.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x