Nečekaný problém – dopravci

Nečekaný problém – dopravci

Dalších několik dnů za námi a je zase načase sepsat nějaké shrnutí. Bohužel jsme se prozatím zas tak moc neposunuli.

Našim hlavním problémem jsou teď dopravci. Firma DB Schenker se nakonec moc nepředvedla a stále nemáme slibované ceny. Nejprve se nedělo nic, takže jsem začal urgovat. To jsem se dozvěděl, že by sice dokázali zajistit přepravu do New Yorku, ale zatím nevědí co s dopravou do Michigenu. Když se ani pak nic nedělo, napsal jsem do XpertFulfillmentu, jestli nemají nějakého smluvního dopravce a brokera. Dostal jsem téměř okamžitou odpověd spolu s kontaktem na člověka z Michigenu, který pracuje pro firmu Kuehne + Nagel. Kontaktoval jsem je, zjistil že to není problém dovézt a že mi to nacení. Na to mi navrhli, že by mohli zařídit i dopravu po moři.

To jsem nejprve odmítl v domnění, že firma DB Schenker má již domluvenou alespoň námořní část přepravy. Druhým důvodem byly dobré zkušenosti firmy XY s touto firmou. Opět jsem tedy kontaktoval firmu DB Schenker s tím, že USA si zajistím sám a kolik teda bude stát doprava jen do NY. No, očividně jsem je opět zaskočil, že už po dvou týdnech bych chtěl vědět to, co mi potvrdili že mají. Zjistil jsem, že mají zatím jen dopravu k přístavu NY, nikoli přímo DO přístavu. Takže nevědí kolik budou poplatky za přístav, poplatky za uskladnění kontejneru a že vlastně zatím ani nevědí, kdy to vědět budou.

To mne už vcelku rozladilo a začal jsem více pátrat po stránkách firmy K+N. Zjistil jsem, že mají dokonce i české zastoupení, že s nimi firma XY už spolupracovala a že podle všeho jsou jedni z největších dopravců. Probral jsem možnosti s firmou XY a dohodli se, že oslovíme tedy i je s dotazem na kompletní přepravu door-to-door (tzn od výrobce z fabriky až do skladu v USA).

Následovalo další kolečko vysvětlování a domlouvání, tentokráte se dvěma zástupci z firmy K+N. Opět jsem vše vysvětlil a dostal slíbeno že se do cca 2 hodin mi potvrdí, zda přepravu budou schopni zajistit. Uběhlo hodin 5 a stále nic ;-). Takže další telefonát. Tentokráte obchoďák ani neskrýval “nadšení” z toho, že mne slyší. Hlasitě si do telefonu povzdechl a bylo jasné, že tuší, kde je problém ;-). Moc se omlouval s tím, že se toho na něj nahrnulo spousty. Ale že prý moje poptávka už byla rozeslána adekvátním lidem a že na tom pracují. Budiž.

Dalším termínem bylo dopoledne následujícího dne, kdy už mi měli dát bližší informace k případné realizaci dopravy. Při domlouvání tohoto termínu mne jejich člověk několikrát ujistil, že se rozhodně nemusím bát a že mě určitě nenechají čekat tak, jako jejich konkurent.

Včera ve 12:01 telefonát (fakt věřím tomu, že měl v kalendáři upomínku a věděl, že zavolat musí 😉 ). Údajně na tom pracují, ozve se mi ještě druhý kolega a do pátku nejpozději mám mít nabídku hotovou. Kolega se pak i za hodinku ozval, dořešili jsme nějaké drobnosti a teď čekám.

Do toho se mi včera v osm veček po několika dnech odmlky ozvala firma DB Schenker. Ceny mají, vlastně měli mít, takže nemají. Ale zítra, zítra učitě budou ;-). Mail vypadá zhruba takto:

…dneska se mi podařilo získat konečně sazby a chtěla jsem Vám poslat komplet cenovou nabídku, ale na poslední chvíli jsem si všimla, že mi nabídli omylem Frankfort v státě Ohio namísto Michigan, i když jsem na ZIP code upozorňovala. Zítra už to s nimi doladím a pošlu….

Je 13:30 a nabídka stále nikde. Už si nejsem úplně jist, zda v případě spolupráce doručí kontejner skutečně tam kam mají :-). Ale zatím je nechávám, jestli mi tu nabídku skutečně pošlou. Kdyby náhodou firma K+N nedopadla, nebo byla o dost dražší, někoho mít v záloze se hodí. Co se týče image firmy, rozhodně moc nezapůsobili.

Uvidíme ale s čím se nakonec vytasí K+N, možná to bude ještě taky zajímavé. Ve prospěch firmy DB Schenker hovoří fakt, že ji má firma XY vyzkoušenou a dlouhodobě s ní spolupracují (bohužel ale jen jako dopravce do Čech), pro K+N fakt, že se očividně v Americe orientují mnohem lépe.

Doufám, že do pátku se mi již skutečně povede dopravu domluvit. Čas se pomalu krátí, za 3-4 týdny nejpozději by mělo být vyrobeno a je potřeba, aby kontejner vyrazil co nejdříve.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x