Domlouvání dopravy do USA

Domlouvání dopravy do USA

Dnes je na pořadu dne domlouvání dopravy kontejneru s přepravcem DB Schenker.

Na firmu DB Schenker jsme dostali kontakt přímo od firmy XY, že s nimi mají dobré zkušenosti při přepravě jejich kontejnerů. Kontaktovali jsme tedy jejich zástupce a začali domlouvat přepravu kontejneru přes půl světa. Poté, co jsme si ujasnili kolik, co, odkud a kam budeme přepravovat, začali poptávat jednotlivé rejdaře, kteří by nám kontejner dovezli. Jeden z mých dotazů byl, zda jsou schopni krom dopravy do přístavu v USA dovést kontejner až do místa určení.

Na tuto otázku mi dnes přišla následující odpověď:

dopravu jsou schopní zajistit pouze na paritě CFR. Ještě prověřuji, zda by mohli zajistit na paritě DDU přeplacenou s rejdařem až do door.

Po prvním přečtení jsem skutečně neměl nejmenší tušení o co jde ;-). Na zkratky CIF a FOB v kontextu s kontejnery jsem si už zvykl, ale tyhle mi zatím nic neříkaly. Naštěstí stačilo trocha hledání a vše bylo jasné. CFR je podobné jako CIF, ale bez pojištění. DDU je doprava až na místo v ceně (v ceně není zahrnuto clo). A door na konci věty znamená, že je to doprava až ke “dveřím”.

Kompletní tabulka s přehledem zkratek je k dispozici například ve článku Dodací podmínka (parita) v mezinárodním obchodu .

Odpověď s upřesněním dopravy by měla dorazit ještě dnes. Variant je momentálně několik. Buď to dopraví jeden rejdař až do skladu, nebo nám firma Schenker zajistí druhého dopravce v USA, případně si dopravce zajistíme sami. No, uvidíme co bude dál.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] na východní pobřeží do přístavu v New Yorku. Sice stále nemáme více informací od firmy DB Schenker ohledně dopravy z přístavu do skladu, ale už i to máme pojištěné alternativou z USA, takže […]

trackback

[…] hlavním problémem jsou teď dopravci. Firma DB Schenker se nakonec moc nepředvedla a stále nemáme slibované ceny. Nejprve se nedělo nic, takže jsem začal urgovat. To jsem se dozvěděl, že by sice dokázali […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x