X
Sales Tax

Sales Tax

Dost dlouho jsme si lámali hlavu nad tím, jak funguje americká tzv. sales tax. Každý stát v USA si sám nastavuje úroveň této daně. Sales tax může být v daném státě nulová (Oregon), případně nenulová a pak se může v daném státě lišit pro každé město (Californie). Sales tax vybírá vždy obchodník, který prodává své zboží již s procentní přirážkou podle výše této daně, a následně daň odvádí státu. Potud jsme všechno chápali.

Co jsme ovšem nevěděli bylo, podle čeho se určuje výše sales tax – zda podle sídla obchodníka, sídla fulfillment centra nebo podle sídla kupujícího.

Zjednodušeně řečeno se sales tax účtuje při prodeji hmotného zboží uvnitř státu s ohledem na adresu firmy, nikoli fulfillment centra. Tzn. pokud by naše firma byla nevadská, daň bychom účtovali pouze našim nevadským zákazníkům. Při prodeji zboží přes hranice se sales tax neúčtuje.

Nevíme jak je to s prodejem, který je uskutečněn jinak než přes internet. Tuto možnost zatím nepotřebujeme a proto jsme ji vůbec neřešili. ještě poznámka k “hmotnému zboži”. Software jako takový je nehmotný, v okamžiku kdy ale prodáváte CD se softwarem, je brán jako hmotný.

K sales tax se firma registruje při vyřizování business licence. Při registraci bychom měli rovnou získat informaci, kdy máme sales tax platit. Pak už by v tomto termínu mělo stačit poslat přiznání a šek na danou částku.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x