X
Fulfillment služba

Fulfillment služba

Poskytovatelů fulfillment služeb je v USA celá řada. V podstatě se vyplatí ji nabízet každému většímu (a schopnějšímu) majiteli velkoskladu. Jedná se o službu, kdy vy jim zašlete nějaké Vaše zboží (od malého množství až po kontejner), a oni Vám ho v daném místě skladují a poté na základě Vašich instrukcí rozesílají. Geniální, jednoduché a prosté 😉

Některé služby jsem již kontaktoval. Některé mají své ceníky na webu. Zde zatím dosavadní zjištěné informace:

Shipito fullfillment – opět Johnova firma. Nabízí to co ostatní, ale je tu jistá záruka kvality. Sklady by měli mít v Californii a nově také v Oregonu.

XpertFulfillment.com – tato firma vypadá velmi dobře, cenově vychází velmi levně. Sklady mají ale v Michigenu oproti Californii, kde je má Shipito.

FulFillUsa – Zpracovávají i malé možství, ale vycházejí celkem draze. Jsou ve městech Mexico City a Houston.

Amazon – Jedním z poskytovatelů fulfillment služeb je i sám Amazon. Můžete ho použít jak pro prodeje skrze jeho server, tak i pro prodeje ostatní. Mají i pěkný calculátor na porovnávání s ostatními službami.

UsaFill – tato firma je zaměřená jen na velké firmy, malé prodeje kolem 10ti objednávek denně je nezajímají.

shipwire.com – Fixně nastaveno množství 8 / 250 / 2000 objednávek, cenově podobné +/- 10% jako XpertFulfill.

pickpacklogistics.com – Na zásilku levnější než XpertFulFill, ale maji 100$ měsíční poplatek. Takže se vyplatí až od vyšších měsíčních objemů.

Cena těchto služeb se skládá z několika položek. Měsíční poplatek za službu jako takovou, poplatek za využité skladové místo (výhoda je, že se platí jen to co využíváte), poplatek za odbavení objednávky a poplatek za každou položku v objednávce. V závislosti na provozovateli služby jsou některé úkony zdarma, jinde naopak je potřeba počítat navíc třeba s poplatkem za vyložení kontejneru.

Někteří poskytovatelé nabízí například i možnost složení výrobků dle popisu, provedení inventury, přeskládání výrobků tak, aby zabírali méně místa atd.

Momentálně nezodpovězené otázky:

Může nevadská firma prodávat z Kalifornského nebo Oregonského skladu? Může, ale daně se platí dle státu ve kterém firma podniká. Navíc do zahraničí je daň 0%.

Jak fulfillment firma fakturuje své služby? Jako službu, nebo jako pronájem skladu? Měla by to být jako služba, fakturu zatím žádnou ještě v ruce nemáme.

Co znamená Bin Allocation u XpertFulfill? Je to počet unikátních výrobků, které sklad bude pro nás rozesílat. Jsou to jakoby košíky, ve kterých zboží skladují.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Petr Bezecny
Guest
Petr Bezecny
3 years ago

Dobrý den, aktuálně hledáme fulfillment také na východní pobřeží USA. Jste stále spokojeni s ExpertFulfillment nebo máte nějaké jiné řešení?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x