Forum

Forum

Notifications
Clear all

Staré fórum loxone

21 Posts
5 Users
1 Reactions
5,192 Views
 L
(@l)
Famed Member Admin

btw, pokud by to ale teoreticky dokazal nekdo nekde vystavit na nejakem free hostingu, tak bychom to tu asi zminovat mohli 😉

ReplyQuote
(@gisbern)
Estimable Member

Uz to tady nekdo uvadel kdysi, odpovedi ve starsich vlaknech neexistuji. No, je to skoda. Byly tam dost cenne informace, triky v programovani apod. Absolutne nechapu, co tim LOXONE sledoval, ze to vypnuli. Nasranost? 

Vzdyt tem lidem muselo byt NAPROSTO JASNE, ze po zruseni jejich fora, vznikne X jinych for kde se stejne budou resit cinani apod. Kdyby si byvali zamestnali jednoho cloveka, ktery bude sledovat forum a mazat veci, ktere odkazuji na konkurenci, nenastvali by si tolik uzivatelu jako v pripade, ze to zrusili uplne a odrizli lidi od jiz vyresenych veci...

Navic jim postupne dal bude vznikat VELKA konkurence v open source systemech, kde bude FORUM SAMOZREJMOSTI. A nebude to dlouho trvat. Pokud budou nadale natahovat zbytecne ceny a odrezavat lidi od informaci, v budoucnosti se jim na to kazdy vyprdne... Pritom by stacilo tak malo, proc ja bych ku...va resil papucha, nebo cinana pokud by extension nabidli za pul jejich ceny? Ku..va kolik stoji vyroba 1ks extension ?? Stjene to bouchaj v Cine nebo indii, kus plastu, CPU, par pomocnejch obvodu, relatka -  30 $ ? Mozna ani to ne. Vydelali by vic . IMHO OSource konkurence jim casem otevre oci, ale aby pro ne nebylo pozde.

Uff to jsem se vysilil.....

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

Forum bylo zruseno, protoze ho vyuzivali z 99 procent bastliri, kteri se snazili loxone ojebat. Koncaci sli na skoleni, dostali 35 procent slevu na hardware na vlastni barak (ani platinum partner nema takovou slevu) a pak tady hledali informace, jak to zapojit a naprogramovat. Cele to zapadalo do kroku ktere udelali za posledni rok. Jejich hardware je levnej, ve srovnani s relevantni konkurenci (ne DIY reseni ala raspberry atd)

Neverim tomu, ze opensource to premuze. Todle je segment, kde se nesmí stát, ze mi vyjedou garážovy vrata a já budu 14 dní na dovolené. To proste nelze. 

U Loxone je problem, ze instalacni firma se nikdy neuzivi pouze na Loxone, proste to nejde. Marze jsou strasne nizky na to, kolik stim je staosti. Ono se to nezda, ale je to opravdu tak.

Více  se o tom můžeme pobavit u piva 🙂

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

http://war-server.net/loxforum/ ale chybi tam odpovedi, to hold nekdo nestahnul

L reacted
ReplyQuote
(@gisbern)
Estimable Member

dada:

Forum bylo zruseno, protoze ho vyuzivali z 99 procent bastliri, kteri se snazili loxone ojebat. Koncaci sli na skoleni, dostali 35 procent slevu na hardware na vlastni barak (ani platinum partner nema takovou slevu) a pak tady hledali informace, jak to zapojit a naprogramovat. Cele to zapadalo do kroku ktere udelali za posledni rok. Jejich hardware je levnej, ve srovnani s relevantni konkurenci (ne DIY reseni ala raspberry atd)

---------------------------------------------------------------------------

Bohuzel, pivo se me netyka, mam to daleko. Sorry, ale kdyz mi nekdo nabizi 35% slevy na nakup, tak toho proste vyuzuju, at to pouziju na svuj barak, nebo s tim vybavim psi boudu. To je prece moje vec. A ze hledam pak informace na forech je imho naprosto normalni. Nevim, co je na tom za ojebavku.

Ja spis myslim, ze Loxone od zacatku zvolilo nestastnou prodejni politiku a ted nevedi, jak z toho ven. Nedavno jsem sledoval starsi vyukove video p. Krale z loxone  na youtube o nastavovani cehosi (nepamatuji si topic), co si ale pamatuju dobre, bylo, jak tam vyzyva k pouzivani meteostanice a oduszuje pouzivani zakoupenych predpovedi pocasi, no a ejhle, najednou nas loxone nabada k zakoupeni jejich lesteneho weather prdu s rocnim prispevkem na prelesteni....

Mozna se mnou nebudete souhlasit, ale ja bych jim klidne, bez reci, dal rocni adekvatni prispevek (500-1k?/ miniserver) za vyvoj sw a podporu, pokud by prestali hazet lidem klacky pod nohy v podobe fora a nehorazne predrazenych veci (nalepenim samolepky loxone na vyrobek, ktery je pod jinou znackou za polovinu - hlavice apod... ) To uz ale nejde, protoze to holt na zacatku slibili bez pausalu, tak se to snazeji honit na pocasi a prijdou mozna dalsi veci...

dada :Neverim tomu, ze opensource to premuze. Todle je segment, kde se nesmí stát, ze mi vyjedou garážovy vrata a já budu 14 dní na dovolené. To proste nelze. 

Lze, ma tvuj inet poskytovatel taky servery na Linuxu? Je to nespolehlive ?Navic, zarucis mi, ze mi Loxone neotevre garaz?

Ale to je fakt na pivo

ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin

@Dada : pecka ;-). 

ReplyQuote
Page 2 / 2
Share: