Forum
svetla tam bude menej, ale bude. toto je JZ strana, z JV je tam take iste franc. okno a este klasicke okno.
tak ako si to zakreslil som planoval strechu, ale pri 10° a 3.7 metri od tej casti kde sa chcem napojit vychadza 65 cm nizsie a to by uz bolo moc nizko. Este by sa dalo zmensit sklon ale to by som musel pouzit falcovane plechy a to mi doma neprejde... uz ten sindel bude len tak tak 🤣
Ak zakryjes tu celu plochu plnou strechou, tak na svetlo do toho JZ "franc okna" zabudni. Mam 2.3m portal a je to tmavsie vsetko ako predtym.
Ja mam dom bez tej "striesky" ako mas ty a len som zahr. strechu napojil a je to tmave, u teba to bude este vacsia plocha, menej svetla do obyvacky.
Pripadne este mozes pridat presklenie na nejaku cast strechy, ale to je viac prace z izolaciou asi.
Tiez mam terasu na JUH 😉
---
Strechu mam kanadsky sindel su rozne farby , dizajny myslim ze lepsie ako plech , mozes si to sam spravit a neklepe, asi sa aj menej rozpali ako plech
Poloz zene otazku ci na tu strechu leze alebo tam nalietava s dronom a so susedou to potom riesia, alebo ked to cele plati nech si strechu vybere aku len chce 😉
Strechu dizajn som ani moc neriesil len pevnost, idem tam dat aj tak FV panely
Ahoj, přispěju taky svou zimní zahradou.
Hlavní znaky: systém Cortisol, montážní firma Slovenská, skleněná střecha (z důvodu jižní strany a strachu z totálního zastínění domu), rozměr 15x5m.
Podlaha WPC profil
A tak myju okna 🙂
Chtěli jsme nechat udělat zastínění, žel bohu letos je problém s dodávkami a na látku budeme čekat do listopadu (od objednání cca půl roku). Budeme zastiňovat "baldachýnem" (145tis.Kč), jelikož nadstřešní zastínění bylo 2x dražší. Mám nabídku i na nalepení speciální fólie, což je za polovic oproti baldachýnu, ale tam mě odrazuje životnost.
Žena zimní zahradu po dokončení zhodnotila takto: "Příště bych udělala všechno jinak, místo hliníku dřevo, místo WPC podlahy dlažbu."
Jinak bez zastínění střechy jsme vlastně udělali skleník a je tam šílené horko. Takže prozatím jsme nainstalovali pod střechu slunečník a dnes jdu skládat 66cm ventilátor s vodním chlazením. Tak snad to pomůže...
pekny sklenik si dal postavit 🙂 v zime to budes mat fajn, ti to nahreje dom.
Sklamem ta ten "baldachin" ti spravi len tien, nahrievanie interieru tym vobec nezastavis, ak ti tvrdia nieco ine, tak nech ti daju zaruku na "znizenu teplotu". Ale bude to vyhodenych 150k.
Tiez sme zvazovali tercovu dlazbu, Drevo/WPC ale uz vsetkeho problem ze to ma medzery, takze jedlo atd napada, moze sa tam potom zivit hmyz. Tie prkna este aj vzor k tomu, musi byt zabava to cele pozametat co 😉 Na vonkajsiej terase to mame...ale interier by som to nechcel, kedze mam skusenost
Vyhrala dlazba aj ked som zvazoval Epoxid , pripadne lesteny beton...zial obe varianty je problem svojpomocne spravit a firmy meter okolo 1500+
Mas velky priestor 75m2 tomu sam neveris ze ti ten vetrak pomoze. Tu mozes mat len stale otvorene dvere aby bol prievan.
Co by ti to zlepsielo asi 2-3 stropne vetraky, az si na to nejako myslel s kabelazou a elektrikou.
BTW: Nemyslim ze sa takyto system robi v dreve a ak bude to hrubsie, tazsie, drahsie
Tady pomůžou jen 2 věci.
Stínění z exteriéru nebo speciální fólie s filtry, která nepustí dovnitř složku záření, které způsobuje ten skleníkový efekt.
ale vyzera to pekne 🙂
aky mas sklon "strechy"?
aka to bola firma a kolko ta to vyslo? (kludne do PM)
@killeriq Jak se to zasklení jeví po letech ? Neopotřeboval se nějak ten systém Cortizo 4200 ? A jak v zimě, nerosí se zevnitř ?
Jedine opotrebenie/problem su plastove vlozky do kolajnic jak sa pohybuju tie okna/dvere.
Z toho jak cez leto pecie sa stocili, raz to uz menili ale spravilo sa to zase. Nechapem jak to navrhli vyrobci.
Aj ked je plna strecha a na nej panely, nahreje sa to az az, treba otvorit ... Takze ti co maju sklo aj na strope musia mat mega vybek 😛
Cez zimu sa stava ze sa tam pomedzi tie priestory medzi dvermi dostane mys, tak treba upchat.
Rosenie okien (mam 2-sklo) v podstate nie je, lebo v tej zimnej zahrade mas cca 12-15C (teraz november) a mohli by sa zarosit keby necham dlhsie otvorene dvere do obyvacky.
Ked mrzne tak myslim sa moze zarosit ale pocas dna to zmizne. Tym ze je tam chladnejsie / nevykuruje sa, tak sa to viacmenej nedeje.
Nie je to "plne" uzavrety system ako napr HS portal, takze medzi tie otvory aj ked su tesnenia prepusta.
V mojho pohladu cena Cortizo vs HS portal je velky rozdiel, zaroven HS portal nevies tak moc otvorit ako tieto 3 dielne dvere. HS by mal asi zmysel ked tam chce niekto aktivne fungovat aj v zime z dovodu maleho priesotru v dome. Inac nevidim zmysel vykurovat dalsiu miestnost kde by som siel par krat do len tyzdna.