@L uz som sa lakol ze pisala na forum I Je to vsetko od nich. Resp. nakupuju profili a kovanie. Vyrabaju to ako celok. Je tam vakuove sklo 4-10-4. Len ta cena je podla mna strasna pri tych plochach. Co je premna minus, ze dole to nema nejaky bezbarierovy prechod.
@smotek7 jj, spatny login ;-)). je to moc pekny, ale tu cenu mi tenkrat rikal a to byl mordor. Jestli si pamatuju dobre, tak to bylo snad 400k CZK za to zaskleni.
Ked svieti dlhsie, musim vetrat lebo to ide aj do 30C. Uvidime ako to pojde v lete ale uz teraz super efekt, decka sa tam mozu blaznit, hupat a nerobia bordel v obyvacke 😀
Ak bude teplo mozem ju vlastne celu zo vsetkych stran otvorit a "vetrat"...
ako to vidis teraz v tychto letnych teplotach? staci ked mas pootvarane vsetky strany? Nesála z tej strechy dovnutra moc teplo? ze ci staci ta izolacia co si tam dal...
cena tych 250k Kc bola za zasklenie? kolko ta vysla ta drevena csat + sindel a izolacia?
tiez uz dlhsie planujem zimnu zahradu, ale najviac sa bojim toho tepla, bude otocena na JZ.
Chcel by som aby jedna otvaracia cast sluzila neskor ako prechod k /prekrytemu/ bazenu
Ako to vidis teraz v tychto letnych teplotach? staci ked mas pootvarane vsetky strany? - Ano staci, musis proste vytvorit prievan
cena tych 250k Kc bola za zasklenie? - Ano
kolko ta vysla ta drevena csat + sindel a izolacia? - drevenna cast, neviem uz zalezi za kolko zozenes teraz drevo (tusim je 2x tolko) a co si zvladnes spravit sam. Ale len material tak 70-80k tusim
Teplo bude je to zimna zahrada = sklenik , ale urcite to s pevnou strechou pece menej ako keby si dal presklenu , ak sa rozhodnes pre presklenu musis mat roletu z exterier strany , v interieri je to nezmysel, nebude fungovat.
Mam aj stropny vetrak tak ten to zlepsuje tiez a je tam tam 25-27C a ofukuje cely priestor, tak je to pocitovo chladnejsie
vysku som myslel prave cez dvere a to ze cista vyska otvoru dveri je este nizsia...
ja som nakoniec premeral moju terasu a zistil som ze mi to vychadza este nizsie... ty mas sklon 12.5°, ja aj ked som ratal s 10°- co je minimum pre sindel, tak by mi vysla vyska pod hranolom 191 cm, ak by som dal hranol 18 cm vysoky... ?
musim zavolat stolara nech mi nieco navrhne. myslim ze ak by bol system cely od nich- teda boky aj strecha tak by sa to vedelo nejako rozumne spravit, ale ta cena je strasna... ?
my sme este davali dlazbu a suchym betonom to cele dvihali cca o 5cm + 2cm dlazba lepidlo
Takto je to ako "bezbarierovy" prechod , nezakopnes.
V reale ak mas moznost je to lepsie zasekat aby si to nemusel cele dvihat.
Pripadne mozno by slo ten vrchny ram terasy osadit do dreva, ze sa spravi taky L vyrez, ale tym padom musia asi prepocitat nosnost / zvolit vacsi rozmer toho tramu.
Cely system od ALU robia ale presklena strecha, ak nedas roletu z vrchu (exterier) tak sa uvaris, lebo si vlastne sklenik nalepis na dom.
Som rad ze to uz mam, sice este nie 100% dokoncene, ale material pre Covid siel hore
zasekat radsej nie. terasa ma 52 m2- vacsina zakryta strechou, sklon na 6.5 metrovej dlzke je 10 cm. to budem musiet dat do roviny. Takze penetrak, hydroizolacia, potom tu najvacsiu vysku vybetonovat a po vyschnuti cele zaliat nivelakom na zrovnanie...
uvidim co mi povie stolar ako by sa to dalo vyriesit, jedna sikmina by bola samozrejme najlepsia, ale ked tak bude A.
s tou roletou som samozrejme ratal zhora ak by bol ten komplet system.
KVH som pozeral- brutal, ale asi ako vsetko teraz- aj v stavebninach som sa dost divil na tych cenach ?
takto to tam teraz inak vypada, uz to chcem dat konecne do poriadku... ?