X
Forum

Forum

Notifications
Clear all

Střešní krytina

24 Posts
12 Users
1 Reactions
4,836 Views
 mikk
(@mikk)
Trusted Member

Tady jeste nejaky foto k posouzeni stavu v jaky to bylo. Praskliny byly skrze material a jako vlasovy mi moc neprisly, nekde se to i loupalo, nekde byly vetsi. Vyjadreni od bramacu bylo ve smyslu spatne provedene vypaleni.

Problem jakykoliv praskliny na krytine je ten, ze kdyz se do ni dostane vlhkost a zmrzne, tak to tu tasku roztrha...

Bramac mi bezproblemu vymenil viditelne praskly kusy (cca 30% tasek) ale celou varku nechtel, bohuzel to asi postupne praska dal na strese...

20191031 210444
20191031 210400

Pokud je tondach jeste vetsi shit a neresi to, tak se divim, ze to lidi jeste kupuji. Muj pokryvac rikal ze tohle videl dvakrat jenom na Bramacu a bohuzel jsme byli ten druhy pripad my.

Davat strechu dnes znovu, tak jdu znovu do Bramacu ale jedine v betonu...

ReplyQuote
Lamak
(@lamak)
Estimable Member
Topic starter  

Fuha, tak to je jina. Co jsem viděl, tak lidi zkouši reklamovat oťukane tašky a na to je prý norma, že to poškození barvy musí být vidět snad metr od baráku nebo tak něco...no prostě pokud je ta takša oťukaná a podřená, tak máš smolíka...

Jsem zvědav jak dopadnu já, jak jsem psal, trochu mě štve, že jsem byl tlačenej časem a nestihla se ta nabídka na Walther Jacobi, ale třeba to nakonec bude všechno OK, byť by to byla asi první věc na stavbě, kde by nebyl nějakej průser 😀

ReplyQuote
kobra23
(@kobra23)
Member

Walter Jakobi mi přišel bez jediného škrábance. Mezi řadami separace dýhou, a na každém výstupku nalepená samolepka aby se nepodřela Engoba úprava.

Jeden hřebenáč měl mikrotrhlinu a ten mi vyměnili.

ReplyQuote
(@pepazdepa)
New Member

@mikk 

Ahoj, jak to dopadlo s těma taškama od Bramacu? Musel jsi měnit další tašky po zimě? Kolik jsi jich nakonec musel vyměnit?

Díky za info. 

ReplyQuote
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

Beton na strechu? Mam, praska. Resp ulamuju sa rohy. Ja robit dnes strechu tak to zafalcujem plechom a seriem na to.

ReplyQuote
 xoor
(@xoor)
Estimable Member

Já jsem raději pro kvalitní pálenou tašku s engoba úpravou. Mech minimální a až po 10-15letech a velmi snadno se to čistí.  Za 70let tu tašku sundáš umyješ, napenetruješ a použiješ na další stavbě. Bráchův případ, tondach. Tohle je ekologie a znovupoužitelnost.

Kvalitní plech vyjde plus minus stejně, ale pochybuji, že to vydrží tak dlouho. Naštěstí to bude asi hliník.
FVE udělat nově od nového roku legálně na plechové střeše je dalších dost peněz za izolovaný hromosvod.

ReplyQuote
(@kimot)
Trusted Member

Když jsem před 19ti lety dělal střechu, tak měli akci glazura za cenu engoby a střecha je dones jako nová bez jakékoli údržby.

1736803408442

msk reacted
ReplyQuote
 xoor
(@xoor)
Estimable Member

Nádhera! Koukám, že jsem to ještě podcenil. Vypadá to jakoby se vloni instalovala. Engobou jsem myslel tuhle glazuru. Já mám bohužel jen engobu. Troufám si tvrdit, že pokud je ta střecha dobře udělaná, vydrží klidně 100let. Tedy 2-4generace. Míň bordelu znamená míň dřevokazných hub apod.

ReplyQuote
(@kofejn)
Trusted Member

Okolo skoro stoleté glazury občas jezdím. Ze silnice vypadá, že jí nic není. https://mapy.cz/letecka?pid=87826175&newest=1&yaw=0.158&fov=0.515&pitch=-0.045&x=15.1274299&y=49.9364356&z=20&ovl=8

ReplyQuote
Page 2 / 2
Share: