Forum
Super řešení. Kdyby byly na prodej, stavím se do fronty.
Ahoj, po dlouhé době přidám náš rozvaděč, který jsme postavili na základě místních příspěvků a rad.
Centrem řízení je Unipi Patron (NodeRED), vstupy Quido, výstupy Quido OC + relé. Quida komunikují s NodeRED přes UDP (už existují i oficiální nody). Zpoždění mezi příjmem zprávy o změně vstupu (z Quida) a odesláním zprávy o změně výstupu (na Quidu OC) je cca 30ms (měřeno na routeru), takže ovládání světel a žaluzií je bez registrovatelného zpoždění.
Zatím nám to funguje cca rok a půl bez problémů. Do budoucna uvažuji o přechodu na Home Assistant (na miniPC v Proxmoxu virtualizovaný HAOS), který by řešil kompletní řízení a z Unipi by udělal víceméně I/O board (používám tam digitální/analogové IO, RS485, 1W).
Přikládám tabulku s na 99% kompletním seznamem komponent a cenami (2 roky staré). Třeba to někomu pomůže udělat si lepší představu.
Spodní lišty s jističi jsou předsazené, protože při revizi muselo být vše oplechované.
Ahoj zdravím,
chtěl bych trošku oživit toto téma.
Plánuji aktuálně Loxone pro jednopatrový bungalov 4+kk 120m2, ve zkratce asi takto:
- světla na 24V - přes Dimmery (cca 8 ks)
- extension tree, air, di, modbus
- jeden 24V zdroj (zřejmě od Loxone)
- využití tree
- světla na 220 jen pro venek a garáž (takže to vyjde na jednu Relay extension)
- FVE bude v garáži v podřadném rozvaděči
- malý IT rack pro switch, router, nas atp.
Vychází mi to na +- 60 modulu v rozvaděči pro loxone
Měl jsem původně vybraný tento:103099 | Eaton xComfort BF small distribution board | Eaton
Ale dočetl jsem se zde, že doporučujete hlubší, a zatím jsem nikde neviděl že někdo dává podomítkový. Je to z praxe ?
Předem díky za jakékoliv tipy, návrhy.
Pavel
No to co si myslis ze staci tak daj x2. Cize 300-400M
Myslim ze podomietkovy hlbsi tazko najdes.
Ak to nevadi daj na povrch cca 20cm hlboky.
Tím rackem jsem myslel že budu mít zvlášť hluboký pro IT věci.
Zkusím pohledat teda nějaké hlubší alespoň těch 20cm.
Náhodou na jaké výrobce se mám zaměřit. Schrack, Eaton?
To je hustá elektroinstalace...