Forum
tavne pojistky sice mam, ale ted koukam ze ty 4A asi nebudou moc uzitecny 😀
UTPcko max 500mA, dik za info.
A cemu rikate vratne pojistky? Takovy pojem sem nikdy neslysel. Pojistka je snad z principu sve funkce jednorazove zarizeni.
Ď! Zase sem o neco chytrejsi:-)
Ja tam mam tusim tento alebo nejaky podobny. Pri skrate sa zahreje a limituje prud. Akurat mam pred nim klasicku trubickovu, ale pomalu poistku na 2A, pretoze tomu ptc-cku chvilu trva, nez zabere a 1A mi este odstreloval.
Inak podla info od kolegov to ptc-cko nie je dozivotne, skratovanim udajne postupne straca na pevnosti, ale to sa podla mna bavime o stovkach az tisickach skratov a to asi nikto z nas v produkcii neplanuje.
A nemáte nějaký tip, jak to přidělat do rozvaděče (ideálně na DIN lištu)? Ke svorkám se mi to moc nechce přidělávat.
Našel jsem toto http://www.coltergroup.co.uk/homepage/pressrelease/02_janfeb_1.htm
ale z UK to objednávat nechci. Ideálně od číňana nebo z cz.
Univerzal a plastove uchytky na DIN nestacia? Keby som tych okruhov nemal 12, tak by som si vlastnu dosku nerobil a naprasil by som to na univerzal. Na UTP-cka mi aj tak staci len 1 ptc-cko, k tomu 2 svorky a plosak o velkosti 2x4 cm + 4 diery vrtackou. Uchytky pouzivam tieto.
Edit: moj poistkovy board. Chce to ale rev.2, zistil som, ze potrebujem viac poistiek, menej ptc-ciek a jednu din uchytky v strede dosky, lebo ked sa zaprem sroubuvakom do svorky, tak sa doska neprijemne ohyba.
Tyjo větší už snad nedělají ne 🙂
Ale velikosti se neboj, jak osadíš těch xx jističů, všechny svorky, relé, loxone, ... tak bude aspoň ze 2/3 plnej 🙂
Já mám 2000x1000 a už to věším na boky 🙁
Mam ten isty a bude to nadoraz. Bez mojich modulov by som bol uplne v riti (mam rele externe), pretoze potrebny pocet loxone extension by tam uz asi aj tak nevosiel. Slaboprud som mal v plane do neho narvat tiez, ale bohuzial, je to bez sance. Takze som vedla zavesil aspon 18U (viac nevoslo, pod nim mam vysavac). Proste som to podcenil a spravil malu TM, ale uz s tym nic nenarobim, dokonca som musel aj projektanta poslat do kelu s akumulacnou nadrzou (ale to by som ho poslal tak ci tak, pretoze odmietal akceptovat, ze je u mna zbytocna).
Ponaucenie pre vsetkych - TM robte 2x taku aku si finalne poviete ze bude stacit :D. K silnoprudovemu rozvadzacu 1.2x2m to fakt este chce plnohodnotny 19"rack od zeme az po strop :D.
to mi kupoval jeste p. Hruban, ale imho bud Elkov, nebo ten Ceit.
jj, to vypada ze to je ono