Forum

Forum

Notifications
Clear all

Elektro rozvaděč

1,418 Posts
85 Users
144 Reactions
1.3 M Views
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

Za kolko ich mas? 1E za spoj mi pride kurevsky vela.

ReplyQuote
radek
(@radek)
Prominent Member

msk - Mám doma ty držáky wago svorek (jsou 2 druhy) a různý wago svorky, tak ti je můžu vzít na sraz vyzkoušet co kam pasuje - jestli se teda někdy potkáme 🙂

ReplyQuote
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

No zavisi kedy bude zraz a ci to casovo dam. Kazdopadne ak Ta mozem pekne poprosit, potrebujem overit, ci do tohoto drziaku pojde dat jednorada dvojpolova svorka (na fotke hore mala biela medzi cervenymi), ale napriec o 90 st otocena, tzn. ze by bolo nejakych ~10-15 (kolko vojde) jednoradych svoriek nad sebou.

Diky

ReplyQuote
(@smotek7)
Member

Posted by: msk

Mam ich z ebay, phoenix contakt.

147ks za 150€, cize cca 0,5€ kontakt

ReplyQuote
(@smotek7)
Member

Posted by: msk

Mam ich z ebay, phoenix contakt.

147ks za 150€, cize cca 0,5€ kontakt

ReplyQuote
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

Takze resume - tie wago idu dat na storc, lepsie je ale podporit ich sekundovym lepidlom.

Nakoniec som sa ale na to vysral, pretoze naohybat do toho 2.5mm cyky bol total porod, cele to bolo strasne napnute (keby svorky neboli prilepene, asi by z toho vyskakali) a celkovo usetreneho miesta vdaka nutnosti ohybania kablov a ich vedenia zozadu dopredu bolo asi 30% voci rsa-ckam.

Takze som vo finale normalne na din listu nacvakal rsa 2.5 (bielo seda rada nad krone) a skoro celu ju tym zapratal :(. Ale som asi spokojny.

IMG 20170726 140257
IMG 20170730 192839

ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin

msk: nebylo kvuli pristupu ke svorkam lepsi dat ty krone horizontalne? Nebo usetrilo se az tak mista?

ReplyQuote
radek
(@radek)
Prominent Member

msk: hele co to máš pod těma krone svorkama vlevo?

Na PCB desce?

ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin

@radek: Ja to tipuju na ten jeho plosnak s relatkama na kterych pracoval. 

ReplyQuote
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

Krone by nalezato nevysli aj tak na 1 listu a celkovo su pre mna novinka, tak bojujem. To pcb je homemade poistkovy blok- mam tam 8x500 mA poistiek na relatka (aby som neupalil drat pri skrate, pripadne neodpraskol 2803) plus par vratnych poistiek 250 mA na napajanie utp-ciek co idu do tlacitok *1

*1 - pocas osadzovania krone sme nedopatrenim otestovali, ze jedna zila utp-cka asi fakt neprenesie 220V a cca nekonecno A, tak ma napadlo, ze by nemusela uniest ani 24V 5A (co je moj zdroj). Tak som tam dal vratne poistky.

ReplyQuote
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

Inak ma napadlo - ako pracujete a tlacitkovymi utp-ckami v zivom dome? Najprv tlacitko, potom krone? Ja sa totiz bojim rizika, je pri strihani dratu v krabicke kliestami na 100% spojim +24 V a +5V pripadne 1wire a pruser je doma.

ReplyQuote
radek
(@radek)
Prominent Member

To dost pravdepodobne opravdu zkratujes. Me se to povedlo hned u 1. kabelu. Proto pri strihani kabelu mam vypnuty zdroje a pak je zase zapnu.

Ty pojistky na tlacitka nejsou spatnej napad - asi taky doplnim.

ReplyQuote
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

Hm, takze v poistkovom bloku rev.2 pridam nejaky mikrospinac a odpojenie napajania utp.

ReplyQuote
Pavel
(@pa-v-el)
Member

@msk

jaké používáš vratné pojistky? Je to dobrý nápad, také zavedu 🙂 Díky.

ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin

Jj, rozhodne odpojovat zdroj. Neni to jen o strihani, ale treba jen blbe protahovani uz ustrihlych kabelu mezi krabickama a zavadeni o vodivy ramecek. Uz mi takhle blesky (24V) jednou take litaly. Od te doby vypinam.

ReplyQuote
Page 19 / 95
Share: